Ova “magična” biljka se stoljećima koristi kao amajlija u kući jer postoji vjerovanje da štiti od negativne energije.

atma.hr – 52
Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je aromatična biljka koja se često koristi kao začin u kulinarstvu i ima i neka ljekovita svojstva.

Od davnina se smatra da će onaj tko je posjeduje u svom domu imati sreću i zato se ova biljka koristi i kao neka vrsta “amajlije”. Vjeruje se da kući u kojoj se nalazi donosi blagostanje.

U nekim kulturama, ružmarin ima simboličko značenje povezano s ljubavlju i vjernosti. Na primjer, u nekim europskim tradicijama, ružmarin je zastupljen na vjenčanjima kao simbol ljubavi.

Rimski svećenici su koristili ružmarin kao tamjan u svim vjerskim ceremonijama, a stoljećima unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju netko pokuša unijeti u vaš dom.

U 9. stoljeću Karlo Veliki inzistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je vjerovao u njegova magična svojstva.

Evo zbog čega nosi epitet “magične biljke”: Vjeruje se da ružmarin privlači novac i blagostanje u dom i da ga zato svaki dom mora posjedovati. Također ga možete nositi i u novčaniku.

atma.hr – 52
Možete ga objesiti iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od negativne energije. Vjeruje se da služi kao neka vrsta amajlije pa će svaki dom koji ga ima biti zaštićen.

Ružmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u tu svrhu se koristi u vidu eteričnog ulja.

Njegov miris povoljno utječe na živčane stanice pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Preporučuje se da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

stil.kurir/krstarica.com