Zamisli kako bi bilo lijepo da u životu možeš biti i raditi ono što ti srce želi! Sama pomisao na to može razvući osmjeh na tvoje lice. Može te odvesti u neke više sfere postojanja i probuditi tvoju maštu. Ili može stvoriti uzbuđenje „Ajme, to bi bilo divno!“ Danas ti želim reći da ovo ne mora biti samo tvoja mašta. U potpunosti je moguće da budeš svoja i to bez osjećaja krivice!

atma.hr – 52
Pričom koju dijelim s tobom, želim te ohrabriti u nastojanju da budeš ono što zaista osjećaš da jesi. Želim da ti moja priča bude inspiracija i poticaj da stvaraš život po svojoj mjeri.

Ja sam po formalnom obrazovanju upravni pravnik, završila sam fakultet kad sam već imala dvoje male djece. Ne trebam ti previše govoriti o tome da nije bilo lako završiti fakultet uz sve obaveze koje nose brak, djeca i kuća, međutim nakon završene gimnazije bila sam „nitko i ništa“ bez fakulteta i od mene se očekivalo da steknem neko zvanje.

Danas se doslovno smrznem kad pomislim na ove riječi „nitko i ništa“ jer shvaćam koliko sam imala pogrešnih uvjerenja i nedostatka ljubavi prema sebi.

Da se razumijemo, ne krivim se zbog toga. Sad sam dovoljno svjesna da razumijem da je to za mene bila jedina istina jer su me tako učili. Nisam znala drugačije.

A onda, u 37. godini života, odlučim sebi dati dozvolu da pogledam život malo šire od onog što su me učili i poslušam svoju dušu koja mi od srednjoškolskih dana šapuće da upišem školu astrologije. Ne trebam ti posebno naglašavati da će to postati najbolja odluka u mojem životu!

S ovom mojom odlukom ja postajem SVOJA.

atma.hr – 52
Reakcije okoline bile su različite – od potpunog oduševljenja mojih kolegica na poslu, do osuđivanja i „upitnika iznad glave“ nekih članova obitelji.

E da, ovo je normalno kad izađeš izvan okvira očekivanog, međutim pitanje je da li ćeš ustrajati u namjeri da oblikuješ život prema potrebama svoje duše ili ćeš se vratiti u okvire koji ti daju prividni osjećaj sigurnosti.

Osjećaj sigurnosti dobar je osjećaj i zasigurno nešto čemu većina teži, međutim osjećaj duševne ispunjenosti i slobode fenomenalan je osjećaj neusporediv s bilo čime.

Iz tog razloga danas ti želim poručiti da nikad nije kasno da poslušaš svoju dušu.

Ako želiš možeš to učiniti odmah tako da zastaneš na trenutak, staviš dlanove na svoje srce, zatvoriš oči i slušaš.

Slušaš ono što ti tvoja duša šapuće.

A nakon toga donosiš odluku da ćeš slijediti njen zov i biti ono što si uvijek, u dubini svoga srca, znala da jesi!

Sanja Vicić, energetski i astro terapeut
www.infinitely.hr

Postani dio podržavajućeg okruženja. Upiši se na INFINITELY mailing listu i svaki tjedan na svoj mail primaj poruke visokih vibracija.

banner za knjige zene koje previse vole 1