Foto: pexels.com

Sve okolnosti i sve prilike oko vas, bile one dobre ili loše tu su na vašem životnom putu da rastete, jer savršenstvo je u konačnici put, a ne cilj. Budite prije svega ono što jeste, pokažite kako se osjećate, a onda ćete vidjeti kako se stvari slažu same od sebe.

atma.hr – 52
Bitka za savršenstvo u svakom pogledu samo će dokrajčiti vas. Živite, ne zamarajte se time!

Ne morate biti svakome sve. Ne mora uvijek na vašem licu biti razvučen osmijeh od uha do uha kada prolazite unutarnje krize. Ne može i ne mora svaki dan izgledati kao dan iz bajke. U životu se nekada uspinjete, a nekada padate.

Nekada vam ide sve od ruke, a nekada zbilja nemate sreće. Budite prije svega ono što jeste, pokažite kako se osjećate, a onda ćete vidjeti kako se stvari slažu same od sebe.

Bitka za savršenstvo u svakom pogledu će samo dokrajčiti vas. Nemojte čekati da se sve okolnosti poslože da biste krenuli naprijed, ono što sada imate i ono što jeste je dovoljno da započnete novu avanturu, da otkrijete u ovom danu prilike koje nikada prije nisu bile i koje se nikada neće ponoviti, da shvatite da ljubav koju danas možete nekome pokloniti nije da se čeka da i ta druga strana dokaže svoje namjere prema vama.

Savršenstvo ne znači da je sve oko vas savršeno dobro, već da se vi osjećate spremnim da sve oko vas učinite boljim, počevši od sebe.

Nemojte se vraćati na mjesta na kojima ste bili povrijeđeni, to su bila mjesta vaših lekcija, nemojte se vraćati na iskustva koja ste nadrasli, svaki dan je nova letvica koju treba preskočiti.

atma.hr – 52
Činite ono što vas ispunjava i vidjet ćete kako se savršenstvo nalazi u tim malim stvarima.

Savršenstvo znači ne podcijeniti sebe da od današnjeg dana izvučete ono najbolje iz njega, da date ono najbolje od sebe bez uspoređivanja s drugima.

Uživajte u malim stvarima i vidjet ćete kako vaše unutarnje biće raste, kako postajete svjesniji dara života, prilika u odnosima, ljepote u svijetu oko sebe.

Sve okolnosti i sve prilike oko vas, bile one dobre ili loše tu su na vašem životnom putu da rastete, jer savršenstvo je u konačnici put, a ne cilj.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha.com

banner za knjige BUDENJE TIGRA