Ti si sveukupnost svih svojih izbora koje si do sada napravio/la. Sve što ti se u životu ne sviđa ili ono što ne radiš ili te imobilizira, treba promatrati na način – kako mogu rasti?

Živiš li u neprestanoj energiji nedostatka? Govoriš li sebi ove stvari:“Ne sviđa mi se gdje se nalazim, ne sviđa mi se to što sam učinio, ne sviđa mi se što ovo ili ono ne mogu učiniti dobro? Imam sve te stvari i nedostatke na svom repertoaru koje stalno pokušavam popraviti.  Sa mnom nešto nije u redu i moram to popraviti.”

Ako cijeli svoj život pokušavaš popraviti svoje nedostatke, ali nikada to ne postižeš, tvoj se život pretvara u niz pokušaja da budeš negdje drugdje. Na taj način postaješ osoba koja će uvijek patiti od bolesti koja se zove – više. Svjesno ili nesvjesno – uvijek moraš imati više.

atma.hr – 52
Recimo da želiš imati 100.000 dolara u banci. Mučiš se na svom poslu, žrtvuješ se i radiš sve one stvari koje su potrebne da ostvariš svoj cilj. I kad konačno stigneš tamo i imaš 100.000 dolara u banci, sve stvari koje si radio da bi postigao svoj cilj su tvoj život. To je sve što znaš i što jesi. To je tvoj način postojanja. I kad konačno stigneš na mjesto kojem si težio, ono što ćeš učiniti je reći – to nije dovoljno.

Istinski uspješna i ispunjena osoba nikada ne radi nešto iz osjećaja nedostatka u svom životu. Nikada ne govori – nemam dovoljno. Jer zapravo, nikada joj neće biti dovoljno.

Ti već jesi sve. Ti si sve što ti treba. Razmisli na trenutak.

Sve što ti je potrebno za potpuno blaženstvo i savršenstvo tvog života – već jesi, već imaš.

Došao si na ovaj svijet bez ičega. Tako i odlaziš, a kroz ono vrijeme koje imaš ovdje – imaš svoju posebnost, svoju jedinstvenost i ne trebaš ništa drugo. Razmisli dobro o ovome.

Ako ne znaš cijeniti ono što imaš i gdje se nalaziš u svom životu te da ti ništa drugo nije potrebno – kad ipak jednom dobiješ to nešto, ni tada to nećeš znati cijeniti.

Wayne Dyer

banner za knjige WAYNE DYER PROMIJENITE MISLI PROMIJENITE ZIVOT