Designed by Freepik

Nema tu neke filozofije, makneš se, oprostiš, njima i sebi. Sebi jer si htjela zarinuti u njihovu svjetlost, a dotakla si samo tamu i na tih par minuta i ti si bila tama. Iskustvo je ipak tu, naučih još jednom, na svojoj koži. A tebe, tebe puštam. Isto onako kako se učim puštati sve ostalo.

atma.hr – 52
Neki ljudi se pretvaraju i pretvaraju se u čudovišta. Petominutna predstava njihova je u potpunosti dovoljna da im se lice promjeni u tisuće boja i oblika, oči im se mijenjaju isto. Iz njih pršti tolika mržnja. Zgazili bi svakoga. I sada su napokon razotkrili svoja prava lica i dali vam to to znanja.

Lica koja su vama već dosta dugo poznata, stalno su se vraćala, no vi ste ih ignorirali, suludo misleći o njihovoj dobroti, koje nema. Postoje samo pretvaranja, lažni osmjesi i vedra lica, ali oči, njihova dubina ne laže.

I oduvijek sam znala, od prvog puta da u tebi dobrote jako malo ima, razilazi se sve više i više, u tragovima, a ti potpiruješ njen odlazak svojim djelovanjem i neispravnim bivanjem.

Ti nisi dobra i to je u redu tako. Izbor je tvoj. Tvoje djelo je u meni zadalo povredu, ovaj put ne toliko duboku jer sam se uspjela zaštititi, barem malo. Iako je vrh te oštrice dodirnuo moje krhko srce.

Suze su mi krenule, zadržavala sam ih osjećajući tebe i tu grozotu koju nosiš u sebi. Strašno li je to. Žao mi je što je tako, zaista.

To je bio još jedan razlog jer su suze išle, htjela sam ti pomoći. Opet ja i moja uloga spasitelja koju sam morala naučiti prestati igrati.

atma.hr – 52
Nema tu neke filozofije, makneš se, oprostiš, njima i sebi. Sebi jer si htjela zarinuti u njihovu svjetlost, a dotakla si samo tamu i na tih par minuta i ti si bila tama. Kratko je trajalo. Plakala sam iznutra i odlučila se maknuti.

Ranije je rečeno s moje strane i mora da sam to dugo gutala jer je olakšanje bilo joj za reći. U lice. I otići i ostaviti ju u njenoj ludosti. Zgazila bi me. I Pluta bi zgazila čak.

Jedna stvar koja s godinama kod njih dolazi naučena je da su sve vještiji u svojim manipulacijama, iskustvo je ipak tu, stoga oprez, naučih još jednom, na svojoj koži.

A tebe, tebe puštam. Isto onako kako se učim puštati sve ostalo.

© Marina Knüsel, healing terapeut
Facebook grupa – Za empate, duhovnjake i sve vrste svjetlosnih ratnika

banner za knjige GABOR Mate