Background photo created by jcomp - www.freepik.com

Glavni simptom diskopatije je akutna bol u leđima uglavnom smještena u donjem dijelu leđa, ali ponekad i po cijelim leđima. Ako patite od diskopatije trebate isprobati recept cijenjenog bugarskog profesora Hrista Mermerskog, koji se s bolestima uvijek “bori” pomoću prirodnih lijekova. Ovi 2 recepta su sigurna i lako dostupna jer sadrže sastojke koje većinom ima svako kućanstvo.

atma.hr – 78
Profesor Hristo Mermerski zna sve tajne zdrave prehrane i života. Iako ima 80 godina i dalje radi kao domaćin TV emisije o zdravoj prehrani i trenutno piše dvadeset i sedmu knjigu sa svojim sinom Yonkom. Glavna poruka njihovih djela je „Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoja hrana“, koja su među najpopularnijima u Bugarskoj.

Profesor Mermerski istinski je kozmopolit. Doktorirao je na Agrarnoj akademiji u Bugarskoj i specijalizirao se u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji , Rusiji i Aziji kao predavač i istraživač.

U detalje je istražio mnoge ljekovite recepte i razloge njihove učinkovitosti.

Njegove knjige bazirane su na mnogim istraživanjima, ne poriču totalno konvencionalnu medicinu, no njihova poruka ljudima je da ne postanu robljem farmacije.

Muči li vas bol u donjem dijelu leđa svakako isprobajte navedene recepte i podijelite ih s onima koje ove tegobe također muče.

Ovi recepti su sigurni i lako dostupni jer sadrže sastojke koje većinom ima svako kućanstvo.

atma.hr – 52
Recept protiv bolova u donjem dijelu leđa 1

Za pripremu lijeka trebati će vam luk i krumpir. Sameljite ih, dodajte malo soli i dobro promiješajte. Namažite bolno mjesto s tankim slojem mješavine, prekrijte gazom i tako ostavite preko noći.

Luk snažno potiče cirkulaciju i prokrvljenost, djeluje rashlađujuće i sadrži enzime koji potiču zacjeljivanje. Sadrži velike količine sumpora koji smanjuje upale. Samostalno je odličan kod uboda osa ili pčela.

Sirovi krumpir prirodni je tretman za bol u donjem dijelu leđa jer smanjuje oteklinu, olakšava bol, tijelu daje nutrijente i potiče relaksaciju mišića i zacjeljivanje. Krumpir dugo zadržavaju toplinu i daju osjećaj ugode.

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA

Recept protiv bolova u donjem dijelu leđa 2

Pomiješajte ocat i žlicu sode bikarbone. U to umočite komad kruha, stavite ga na bolno mjesto i prekrijte gazom. Tako ostavite preko noći.

Jabučni ocat prirodni je antioksidans i smanjuje upale. Oba svojstva obavljaju funkciju eliminacije boli. Također je bogat vitaminima i mineralima koji podupiru opće zdravlje.

Soda bikarbona ima moć izvlačenja mliječne kiseline iz mišića koja inače uzrokuje grčenje i bolove.

Soda bikarbona je opće poznati univerzalni lijek koji u kombinaciji s octom ima snažno anitupalno i alkalizirajuće djelovanje prikladno za liječenje svih bolova u tijelu.

Pobrinite se da koristite pravi certificirani ili domaći ocat, koji ćete prepoznati i po mutnoj konzistenciji.

Ivana Dragica / atma.hr