Foto: pixabay.com

Kada se govori o astrološkim znakovima, često se čuju izrazi poput “to je viši tip tog znaka”, odnosno “to je niži tip tog znaka”. Pri tome se obično misli kako Viši tip izražava pozitivne, “više” i bolje osobine znaka dok je Niži tip “loša verzija” istog znaka. No, je li to baš tako? Istražimo u ovom tekstu!

atma.hr – 52
Ako promatramo takve definicije iz malo modernije i stručnije perspektive, vidjet ćemo kako ne možemo tako precizno razdijeliti ljude odnosno znakove kojima pripadaju u dvije strogo odvojene grupe. Pa onda što bi to bio ´viši´, a što ´niži´ tip nekog astrološkog znaka?

Svaki znak u Zodijaku ima cijeli spektar različitih osobina, neke od njih su pozitivne i kreativne dok su druge manje poželjne i destruktivne. Imati Sunce u nekom znaku odnosno biti rođen u nekom znaku daje vam na raspolaganje cijeli niz osobina koje možete usvojiti, razvijati pa čak i transformirati. Ako gdje možemo vidjeti djelovanje slobodne volje to je upravo na radu na svojoj vlastitoj osobnosti. Jer, zapravo jedino što sa sigurnošću možemo promijeniti smo mi sami. A mijenjajući sebe mijenjamo svoj život.

Ipak, nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Živeći sa svojim horoskopom, u djetinjstvu i mladosti puno lakše izražavamo osobine koje pokazuje pozicija našeg Mjeseca (spontane, instinktivne reakcije) i našeg podznaka (način na koji želimo sebe predstaviti svijetu). Tek u zrelijem dobu odnosno nakon prvog Saturnovog povratka (oko 29. godine života) počinjemo više živjeti u skladu s onim što pokazuje pozicija i aspekti našeg Sunca. Tada smo i u mogućnosti razvijati i modificirati bazne karakteristike našeg natalnog znaka odnosno postati ´viši´ tip.

Proces osobnog razvoja i upoznavanja svoje prave osobnosti traje cijeli život. U nekim trenucima iznenadimo sami sebe – koliko god mislimo da se poznajemo, svako toliko iz naše unutrašnjosti izrone novi sadržaji. Hoćemo li iz sebe izvući najbolje ili se prepustiti stihiji života ovisi isključivo o nama. Možemo utonuti u prosječnost i biti ´niži´ tip (što god da to značilo) ili biti ´viši´ tip pa nastojati razviti sve svoje potencijale.

atma.hr – 52
Ovan

Oni koji pripadaju boljem dijelu osoba rođenih u znaku Ovna vrlo su darežljivi, zasipaju vas poklonima, pozivima na večeru, a prije svega na božanstvene izlete, ponajviše zahvaljujući životnoj radosti i strasti koju posjeduju. Sa takvima se osjećate kao da ste na sedmom nebu, sve im možete povjeriti, vrlo vas poštuju i vrlo su iskreni u svojim odgovorima. Povest će vas ka zlatnoj budućnosti snagom svoje volje i životnog optimizma.

Žena ga mora podržavati. Onog trenutka kad izgubi autoritet u obitelji ili na poslu, njegov će se poletni zanos pretvoriti u sumorno neraspoloženje i konačno u potpunu ravnodušnost. On se ne zna pokoravati niti može odustati od vlastite individualnosti. Žena koja ga voli svjesna je tih osobina, i mora ih naučiti cijeniti.

Iako su Ovnovi vrlo često jako sposobne i snalažljive osobe, neki od njih su na žalost pravi pravcati egzibicionisti i varalice. Moglo bi vam se dogoditi da satima slušate njihov monolog o tome koliko su muškaraca ili žena do sada zaveli, a onda ostavili, kako su oni svugdje traženi i omiljeni gdje god se pojave. Vatromet taštine!

Nerijetko se događa da ukoliko njihova velika energija i probitačnost nije usmjerena konstruktivnim ciljevima, kanalizira se u agresivnost, nasilnost ili buntovništvo. Nije nepoznato da među “nižim” Ovnovima postoji veliki broj nasilnika.

Sebičnjak, tiranin, svadljiva osoba koja niže neuspjehe zbog pretjerane naglosti, samotni depresivac.

atma.hr – 52
Bik

Kako bi lijepo bilo voljeti Bika, ali onog Bika koji pripada boljoj polovici osoba rođenih u ovom znaku, a ne onom dijelu monstruoznih egoista. Radi se o osobama koje su jednostavne, praktične, sposobne da vam ponude sigurnu i konkretnu budućnost, sazdanu od zadovoljstava življenja u svojoj kući u kojoj ćete biti voljeni i poštovani od svih.

Sve to bit će začinjeno punom senzualnošću, maštom i pažnjom. Život bi vam mogao biti kao san koji ne smijete ničim narušiti. Ne dopustite da vam se pojavi strah od ljubomore. Imajte povjerenja u svog partnera jer će vas on voljeti i biti vam vjeran.

To je muškarac na kojeg se žena može potpuno osloniti. Dobar, mirne naravi, tolerantan i staložen, uvijek je naoružan beskrajnim strpljenjem. Ženi će uvijek oprostiti sitne greške, i neće joj uskratiti materijalna zadovoljstva, već će sam naslutiti i preduhitriti njezine želje. Često toliko idealizira partnericu da na nju upravlja svaku misao. Eventualni nesklad javlja se uglavnom zbog pretjerane ljubomore.

Kada se upoznate s Bikom prvo provjerite pripada li ovoj kategoriji ili možda onoj drugoj u kojoj su lijeni, tromi tipovi, vrlo povodljivi, ali bez stimulacije i interesa za svijet koji ih okružuje, što bi jednog dana moglo rezultirati i pomanjkanjem interesa za vas! Dakle, ako ga ne uzbudi baš ništa od onoga što činite za njega, ako jede bez osjećaja za mjeru, ne nadajte se puno boljoj budućnosti.

Krajnje je posesivan, pa je vrlo opasno činiti Bika ljubomornim.

Vrlo tvrdoglav, neumjeren u jelu i piću, osoba koja je potpuno nemoćna promijeniti negativan tijek događaja, često alkoholičar.

atma.hr – 52
Blizanci

Lako je zaljubiti se u osobu rođenu u znaku Blizanaca, pogotovo ako pripada onoj šaljivoj vrsti, spremnoj da vas svojom duhovitošću u svakom trenutku nasmije do suza i oraspoloži na duže vrijeme. S takvom osobom vam svakako neće biti dosadno jer su one uvijek obaviještene o svemu, nikada se ne ponavljaju i uvijek su zabavne.

Vole učiti, putuju, ali prije svega se vole viđati s prijateljima, ma čiji oni bili. U društvu su vrlo ugodni i raspoloženi. Vrlo su simpatični, veliki zavodnici, zato što računaju na svoju inteligenciju. U tom smislu su neodoljivi, što vas može i plašiti jer oni zavode onako, iz šale, ali ako su ozbiljno za nekoga vezani, neće se upuštati u neozbiljne izlete.

Među Blizancima se, ipak, nalaze i oni koji nisu toliko dopadljivi kao ovi prethodni. To su oni neslavni predstavnici ovog znaka o čijoj bi se inteligenciji moglo diskutirati i koji su više skloni krutosti i nepomirljivosti. Imaju stalnih ljubavnih problema, baš zato što se ne mogu emocionalno vezati. Česta je pojava nemoći i suzdržanosti. Površni su, cinični i teški.

Ako dakle uvidite da se vaš partner Blizanac više zanima za sebe samog nego za druge, ako svaki vaš projekt ne podržava već vas unaprijed osuđuje na propast, ne bi bilo loše da polako, ali sigurno, razmišljate o tihom odlasku. Ako se povrh svega pokaže da vam je partner nenaklonjen i u drugim stvarima, te da je onako malo hladan u vezi, najbolje bi bilo da ga ostavite jer se radi o nepopravljivom narcisoidnom tipu.

Nepouzdana i površna osoba, licemjer, u ekstremu čak i lopov.

atma.hr – 52
Rak

Rakovi znaju biti vrlo ljupke, srdačne i širokogrudne osobe, izvrsni kao bračni partneri i nježni roditelji. Sviđa im se sve što je vezano za njihov dom. Za njih nema većeg zadovoljstva od onog koje osjete kada se poslije napornog radnog dana ili putovanja vrate svojoj kući, svojoj obitelji. Obožavaju obilježavanje godišnjica braka, kao uostalom i sve drugo što čini tradiciju jedne zajednice.

Vrlo je lako moguće da ćete s ovakvim Rakovima biti presretni i prezadovoljni. Obasipat će vas poklonima i nježnostima. Vrlo su pažljivi i nježni ljubavnici. Zato, nađite sebi ovakvog Raka, jer će takav imati jaku želju da s vama zasnuje obitelj i provede svoj život s vama.

Žena koja će čuvati njegovu obiteljsku osobnu intimu i koja će se prilagoditi čovjeku promjenjivih raspoloženja i nebrojenih tajnih snova, bit će nagrađena besprijekornom odanošću.

Ne dopustite da vas u ovome prevare neki loši primjerci Rakova. Prepoznat ćete ih po tome što su prije samoživi nego li ljubitelji kuće i obitelji. Također, prije bi se moglo reći da su rasipnici nego darežljivi. Kupit će vam poklon, ako hoće, ali za njega će utrošiti i čitavu plaću, bez mnogo razmišljanja, što ne bi učinili zajedno s prijateljima u restoranu ili za bilo koju drugu zabavu. Budite oprezni na bilo koji znak megalomanije, pogotovo ako je popraćen uvredljivim tonom, što će vam odmah dati do znanja da nešto ipak nije u redu.

Škrta i povučena osoba koja izbjegava odgovornosti i robuje predrasudama. Često može biti i ovisničkog karaktera.

atma.hr – 52
Lav

Ako je riječ o dobrom kralju, logična posljedica je da ćete vi biti njegova kraljica ili obratno. Zbog toga Lavovi gotovo svakoga ostavljaju otvorenih usta, zbog otvorenosti i srdačnosti koju sa sobom i u sebi nose. Kada su sigurni u sebe, njihova prirodnost naprosto svakoga opčini. Jesu li Lavovi kao partneri pomalo dosadni? Ne, nipošto! Možda znaju biti s vremena na vrijeme megalomani, ali zato i te kako znaju zasukati rukave i vrijedno raditi, kao što znaju biti veseli i radosni poput djece. Oni su ljubavnici na zavidnoj razini, ozbiljni, uvijek prisutni, nježni i strastveni.

Strogo rukovodi svojom obitelji i vodi glavnu riječ, premda ne može sakriti meko srce, a oni koji ga vole ubrzo shvate koliko on ne trpi neposlušnost i nepoštivanje, a njegova žena mora dobro paziti da ga ne podcijeni pred društvom, jer on joj to neće oprostiti kao ni nevjerstvo. Lav je izuzetan roditelj, iako je poznato da pripadnici ovog znaka nemaju brojno potomstvo.

Valja međutim imati na umu da postoji i druga strana medalje! Potrudite se da ne završite u zagrljaju onih drugih Lavova. Na žalost, postoje i takvi, a oni su gunđala, vječito nezadovoljni, sebični, dominantni i arogantni. Takvi će vas natjerati, snagom svoje prepotencije, da radite ono što njima odgovara. Ne dopustite da budete iskorišteni. Postoje i oni Lavovi koji priznaju samo prava, ali ne i obveze, oni koji se samo vole zabavljati, ali ne i raditi, pa tako uvijek sjede nekom na grbači.

Ohola osoba koja troši golemu energiju za vlastitu promociju, hvalisavac koji zahtijeva apsolutnu potčinjenost.

atma.hr – 52
Djevica

Djevice je lako voljeti, pogotovo one koje su snalažljive i koje znaju biti senzibilne i nježne. Takve Djevice će vam pokazati pažnju koju niste do sada apsolutno nigdje i ni kod koga sreli. Svakodnevni život s ovakvom Djevicom je vrlo lak i ugodan jer ona je u stanju biti vrlo praktična i osloboditi vas rješavanja nekih dosadnih obveza i poteškoća. Sve u svemu, na njih se čovjek ne bi imao zašto požaliti.

Veliki su radnici, uvijek aktivni i konkretni, ozbiljni i povjerljivi, spremni na konkretne prijedloge i akcije, ako su uvidjeli da imaju posla s pravim partnerom. Ne razmišljajte mnogo ako ste upoznali ovakvu Djevicu, odmah je “zauzmite”! Važno je međutim, ovdje zapamtiti da je i Djevicama potrebna velika pažnja i naklonost kojom vas one inače zasipaju.

Treba se samo naviknuti na njegove kritike i na ponešto pretjeranu štedljivost te prihvatiti činjenicu da se radi o cjepidlaki kojoj nema pomoći. Ako se ova prepreka savlada, izabranica se može potpuno opustiti uz sjajnog i privrženog muškarca Djevicu.

Ako upoznate Djevicu koja na vašem prvom sastanku s pločnika podigne novčić, ako joj u kući sve odiše skromnošću i štedljivošću, bit će da niste na pravom tragu. Naletjeli ste na škrticu, koja će isto kao i s novcem, biti škrta u osjećajima, iskazivanju poštovanja i ljubavi, entuzijazma i radosti, što će se godinama sve više pogoršavati. Uz objašnjenje da se radi samo o skromnosti, učinit će vas svojim robom.

Nezadovoljnik, vječito gunđalo bez konstruktivna plana, najčešće snob koji voli novac.

atma.hr – 52
Vaga

a Vagom se slobodno možete opustiti i upustiti u ljubav, naročito ako je to ona Vaga koja odiše ravnotežom, staloženošću, profinjenošću i elegancijom. I pored toga što bi vi eventualno nastojali isprovocirati partnera rođenog u ovom znaku, budite sigurni da će on ipak sačuvati svoju uravnoteženost, pa tako s njim nikada nećete imati prilike doživjeti razne neugodne scene.

Pomoći će vam da osnujete topli dom u kojem ćete imati česte goste i nikada vam neće dozvoliti da se dosađujete jer će vas stalno voditi na vrlo lijepe i zanimljive susrete s vrlo interesantnim ljudima i mjestima. Vage su odlični ljubavnici i sa njima vam apsolutno ništa neće nedostajati. Iznad svega su vjerne, vole brak, jer im se čini da su sami kada nisu u njemu. Bez braka su kao bez harmonije, a Vage bi za harmoniju dale baš sve.

Istančanog ukusa, kadar da u ljudi već za prvog susreta stvori povjerenje, muškarac Vaga ne trpi vulgarnost i zbrku. Njegov dom mora biti skladan i uredan, tiha oaza, jer harmonija i sloga su mu najpotrebniji da bi održao vlastitu stabilnost.

Ipak, između ovih divnih primjeraka Vaga, kruže i oni koji nisu baš toliko zabavni. Ima ih zaluđenih za obveze, bez ikakve elegancije, koji od jedne obične kupnje naprave pravi pravcati cirkus. Štoviše, kod njih ona blaga i strastvena neodlučnost, tipična za Vage, tako je duboka i predstavlja u stvari vrlo neugodnu nesigurnost koja unosi nervozu.

Nepostojana, povodljiva, labilna, neraspoložena, prosta i samoživa osoba.

atma.hr – 52
Škorpion

Izvrsna je ideja voljeti jednog Škorpiona koji, kada uspije uravnotežiti sve komponente svoga znaka, postaje izvanredna osoba, povjerljiva, odlučna i konkretna. Ono što će vas kod njih dirnuti, jeste njihova vitalnost koja se očituje na svim poljima: od odnosa prema obitelji do odnosa prema prijateljima i poslu, od kreativnosti do sposobnosti da uživaju u slobodnom vremenu.

S njima je lijepo bilo što raditi jer u sve unose svoju osobnost i osjećaj obaveznosti. Njihova inteligencija je živa, duboka, skoro nadnaravna, sposobni su čitati umove ljudi. Simpatični su, optimisti i vode računa o novcu u smislu da točno znaju koliko im valja trošiti, a koliko uštedjeti.

Ovo je soba koncentrirana duha, stvaralac, misionar ili genij koji dospijeva na najvišu ljestvicu društvene hijerarhije.

Zbog izuzetnog šarma i magnetizma kojih je itekako svjestan, ovaj znak postiže veliki uspjeh u suprotnog spola. Nema svrhe odupirati se tom muškarcu kad on odluči da mu je netko potreban. Izuzetnom lakoćom zavodi žene i u stanju je vinuti ih do nebeskih visina te ih jednako munjevito vratiti na zemlju. Njegove su ljubavi najčešće burne i završavaju se razočaranjem nakon razdoblja egzaltacije.

Budući je rođeni tiranin, prepotentan i apsolutist, s ovim je muškarcem, koliko god on bio šarmantan, vrlo teško živjeti. Brakovi s muškarcem Škorpionom često se loše završavaju jer njihovu sklonost zlostavljaju, zajedljivost i despotizam, rijetko tko može izdržati.

Jedino partnerica koja u potpunosti zadobije njegovo povjerenje, koja je u stanju čitati njegove misli i uvjeriti ga da mu se osjećaji višestruko uzvraćaju, može od njega učiniti odanog i pouzdanog druga.

U ljubavi je nepostojan, prelazi od grubosti do nježnosti, od romantike do strogosti, od obožavanja do kritike. Voli strasno, tražeći često nemoguće.

Ako Škorpion ne uspije ustanovi ravnotežu o kojoj smo govorili, onda zna postati destruktivan, kako prema sebi tako i prema drugima i to u tolikoj mjeri da mogu biti i pravi sadisti, bilo u praktičnom ili emotivnom smislu. Postoje i drugi rizici s njima, koji se ogledaju prije svega u jednom užasnom pesimizmu koji je u stanju sve živo izokrenuti naopako, u nedruštvenost koja će vrlo lako i brzo staviti na probu vaše strpljenje. Budite oprezni i sa njihovom fanatičnom dosljednošću koja je u stanju daleko otići u negativnom smjeru.

Prepušta se nagonu, osvetoljubiv i tašt, ekstremi su psihopate s manijom proganjanja.

atma.hr – 52
Strijelac

Bez ikakvog straha se možete vezati za Strijelca ako primijetite da se radi o osobi koja je puna entuzijazma i pozitivnih vibri, koja je uvijek spremna na nova iskušenja i avanture u koje će međutim ući s vama, nikako sam. Oni najbolji Strijelci su vrlo simpatični, sportski tipovi, po prirodi vrlo širokogrudni.

Čak i da ste vi pomalo “teška” osoba, sigurno nećete ostati ravnodušni prema kontrastu koji vam nudi njihova vrsna inteligencija i domišljatost. Možete biti sigurni u njihovu odanost, pogotovo ako ih budete pratili na njihovim dugim putovanjima. Sasvim sigurno ćete uživati ​​u njihovim nježnostima i udvaranju.

Život s njime je neprekidno veselje, ali pod uvjetom da žena shvati da on ne podnosi pretijesne stege i okove i da mu ostavi široki krug djelovanja.

Recept je: obasipati ga pažnjom i slobodom istodobno. U ljubavi uglavnom zanemaruje vanjski izgled na račun bitnijih vrijednosti. Izabrana supruga ne mora biti lijepa, ali svakako dobrog podrijetla. Ne voli da mu se partnerica usprotivi, pa pažnju i nježnost često zamjenjuje strogošću.

Znaju biti i veliki brbljavci, puni predrasuda i skučenih pogleda.

Ako primijetite da je čovjek s kojim ste započeli vezu Don Juan u najgorem smislu te riječi, egoist i pomalo varalica, odmah znate što vam je činiti!

Zavodi gdje god stigne, a žene obično pogrešno tumače njegovo ponašanje i smatraju ga ozbiljnim, dok je on zapravo u potrazi za površnom vezom.
Strijelci nisu naklonjeni braku jer se boje sputavanja vlastite slobode. Vode život prema vlastitu nahođenju.

atma.hr – 52
Jarac

Ako vam se sviđa neki Jarac, morat ćete biti vrlo oprezni i provjeriti s kim vi to imate posla, naravno u nastojanju da pronađete onoga koji je među boljima. Ove su osobe vrlo sposobne zaštititi partnera, učinit će sve da vas usreće i naprave vam mir u kojem ćete uživati ​​kako danas, tako i sutra. Ako misli graditi s vama budućnost, Jarac će itekako znati voditi svoje poslove, ne bi li vam podario lijepu kuću i život u izobilju, ali bez megalomanije, sigurno i konkretno. Vrijedan je radnik, pun entuzijazma i poštuje sebi zadane obveze i ciljeve.

Sve u svemu, Jarac je grubijan meka srca.

Njegova izbranica se mora uvijek ponašati kao dama. Jarac se nikada neće opredijeliti za ženu koja je u društvu bučna ili se provokativno ponaša.

U razdoblju zrelosti, Jarac daje najbolje od sebe. U toj dobi prestaje gledati na ljubav kao na biološki proces, opušta se i omekšava. To je vrijeme kada i duhovno i tjelesno može djelovati zapanjujuće mlađe od svojih vršnjaka.

Niži tipovi su skloni nevjerstvima, pogotovo ako naiđu na nekoga tko je zgodniji ili mlađi od vas. Možda je u pitanju to što žele dokazati da su besprijekorni i vitalni i to najvjerojatnije zbog toga što su Jarčevi naklonjeni mnogim kompleksima. Da bi pobijedili svoju nesigurnost, mnogi od njih sebi zadaju vrlo ambiciozne planove na poslu, pa izgaraju na tome. Tako za vas imaju sve manje vremena, a i za prijatelje i sve ostalo što ne podrazumijeva posao. Kući će se vraćati potišteni, bit će kruti i zahtjevni prema vama, što sve ukupno ne može služiti kao preporuka za životnog partnera.

Samoživi licemjeri i mizantropi koji mrze najprije sebe pa onda cijeli svijet.

Vodenjak

Ako naletite na onog pravog Vodenjaka, može se slobodno reći da ste izvukli glavnu premiju na lutriji koja se zove ljubav! Imat ćete partnera koji je simpatičan, znatiželjan, obrazovan i informiran, uvijek originalan i interesantan. Činjenica da posjeduje toliko dobrih kvalitete ogleda se i u fascinantnom broja prijatelja koje ima, a koji s njim dijele mnoge njegove interese i borbu u humanitarne svrhe. Bit ćete ponosni na svog partnera zbog njegovih intelektualnih vrijednosti i mašte, ali nikada se nemojte žaliti na ostalo. Uvijek je uz vas, topao i nježan i što je najvažnije, vrlo originalan. Ako hoćete provjeriti jeli to Vodenjak kojeg treba voljeti ili bježati od njega, pokušajte testirati koliko je vjeran.

Najviše će ga privući tajanstvena i neuhvatljiva žena koja će dugo biti u stanju golicati njegovu radoznalost, te će ga redovito privlačiti žene koje je teže osvojiti.

Voli mijenjati žene, ali ne varajući ih pritom. Dok je s jednom, on joj dokraja pripada. Kad se napokon odluči na brak, muškarac Vodenjak postaje izuzetno vjeran, maštovit i ljubazan partner koji daje sve od sebe i pruža ženi osjećaj da je ona u središtu njegova svijeta.

Najgori predstavnici ovog znaka su apsolutno u stanju letjeti od jednog do drugog cvijeta. Ako ne želite patiti, nemojte se vezivati ​​za takvog Vodenjaka jer ćete na kraju shvatiti da ste se zaljubljivali u površnu, praznu osobu, koju uopće ne zanimaju vaši stavovi, poteškoće i radosti. Takve osobe će sve učiniti da opravdaju svoju lijenost, intelektualnu sujetu, a sve u svrhu prikrivanja svoje inkompetentnosti.

Nemarna i zaboravna osoba, raspikuća i boem, u krajnjoj liniji klošar, narkoman.

atma.hr – 52
Ribe

Ah, te Ribe! Ima ih doista izvanrednih, sjajnih, baš kao da su izašle iz bajke! Jeste li nekada sanjali o princu ili princezi iz bajke, koja će doći i povesti vas za ruku? Njihova dobrota i širokogrudnost obogatit će obiteljski dom. S njima ćete doživljavati trenutke iz ‘1001 noći’, a senzibilnost koju posjeduju, dat će vam do znanja da ste potpuno shvaćeni do najvećih dubina svoje ličnosti. S njima će vam sve Nove godine biti nezaboravne, svi Božići i Uskrsi, rođendani će biti najsretniji od svih drugih i to zbog toga što su Ribe vrlo vezane za tradiciju, pa tako nikada neće zaboraviti neki važan datum. Zajedno sa Ribama, imate šanse upoznati jedan novi, slatki jezik života u dvoje.

Ako mu život podari energičnu i inteligentnu ženu na koju će se emocionalno oslanjati i koja će znati usmjeriti njegove izuzetne sposobnosti, može postići izvanredan uspjeh u životu.

Osjetljiva priroda Riba spontano se otvara prema ljubavi, pa će ovaj muškarac bezgranično voljeti svoju suprugu: on će biti sušta nježnost i pažljivost, brinut će o svemu i misliti na sve. On je taj koji će s vrha najvišeg brda ubrati cvijet da bi povratio osmijeh na licu voljene žene.

Međutim, kao što to obično biva, ima i onih drugih, koji nisu baš sjajni i pogodni za zajednički život. Ako naletite na takvog predstavnika Riba, imat ćete posla sa osobom koja će stalno u pijesak zakopavati svoje probleme i nedoumice, rasijanost, dezorijentiranost i nekonkretnost. Radi se nadalje o osobama koje su nesposobne iskombinirati nešto ozbiljno na poslovnom planu jer im je glava uvijek u oblacima i na sve zaboravljaju. Moglo bi vam se dogoditi da otkrijete da njihova ljubav nije rezervirana samo za vas, pa ćete tako saznati i koliko su lažljivi.

Nepoduzetna i lakovjerna osoba, do kraja nesređena ličnost sklona ovisnostima.

Izvori:

 astrodom.hr

 conopljanews.net

nostradamus-prorocanstva.blogspot.hr