Poruka današnjeg dana je «Božji zakon, društveni zakon, naš zakon».

Postoji samo jedan neprijeporan zakon, a to je Božji zakon koji vrijedi za sve ljude. Ipak, ljudski zakon može biti zakon sve dok je u skladu s Božjim zakonom. No, poštivati Božji zakon ponekad je teško zbog toga što su postojeći ljudski zakoni suprotni Božjem zakonu.

atma.hr – 78
Ustanova državnog aparata u biti predstavlja očit znak da je čovjek u društvenom životu izgubio svijest o svojoj božanstvenosti i da je zbog toga bio prisiljen pribjeći vanjskoj vlasti. A vanjski je zakon uvijek sklon pogreškama. Kad bi svaki čovjek uspio sačuvati u sebi tu spoznaju, ne bi moglo doći do razdora; ali kada ta spoznaja slabi, javljaju se umjetna sredstva i tako zajedno sa slabljenjem spoznaje našeg Jedinstva s Bogom, ljudima i prirodom koja nas okružuje niče javni oblik upravljanja, država koja ne predstavlja stvaran izraz života nego samo vanjsku prisilu ljudi koji su trenutno na vlasti!

Naš je zadatak da pristupimo proučavanju naših najvažnijih životnih pitanja, svatko od nas prije svega mora osporiti stoljećima nagomilane i svim snagama umne domišljatosti podupirane laži o nama samima kao i o svijetu koji nas okružuje.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaŠto vaš vrat otkriva o vama?
Slijedeća objavaTjelesni proces, radionica | Access Consciousnessa® Body process
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.