Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Austrijanac Rudolf Breuss je cijeli život posvetio prirodnoj medicini, a tijekom svoje dugogodišnje karijere, susretao se s ljudima kojima je dijagnosticiran tumor i koji su bili “otpisani”. Kada je na jednom internacionalnom kongresu predstavio svoj “čudesni” napitak, mnogi stručnjaci su bili skeptični, međutim, pacijentima koji su konzumirali ovaj napitak, imunitet je znatno ojačao pa se i opće stanje brzo poboljšalo. Evo o čemu se radi!

atma.hr – 52
Breussova dijeta

Breussova dijeta je specijalna dijeta koja traje 42 dana, a koja za temelj ima konzumiranje isključivo zelenog čaja od napitaka i ciklu kao oslonac prehrane u ovoj dijeti. Osim za ljude kojima je dijagnosticiran tumor i za ostale je Breussova dijeta jako korisna, jer sadrži puno tvari koji su prirodni antioksidanti, te će se vaše tijelo riješiti slobodnih radikala, štetnih tvari i poboljšati probavu, piše prirodnoizdravo.com.

Breuss se vodio teorijom da se tumorske stanice hrane proteinima iz čvrste hrane, a da će tvari iz tekućine usporiti rast tumorskih stanica, dok će zdrave stanice dobivati hranjive tvari.

Međutim, treba imati u vidu da Breussova dijeta nije uvrštena u znanstveno priznate studije, tako da se prije same upotrebe, treba posavjetovati s vašim liječnikom da ne bi došlo do neželjenih efekata.

atma.hr – 52
Recept za Breussov sok

Sastojci:

  • 1 organska cikla (55% soka)
  • 1 organska mrkva (20% soka)
  • 1 organski štap celera (20% soka)
  • 1/2 organskog krumpira (3% soka) (krumpir nije obavezan sastojak osim kod tumora jetre gdje je neophodan)
  • 1 organska rotkvica (2% soka)

Način pripreme i konzumacija:

Stavljajte u sokovnik jednu po jednu namirnicu i fino smiksajte. Čaša soka se konzumira oko 30 minuta! To znači da se svaki gutljaj obavlja polako, osoba se treba truditi da što duže zadržava sok u ustima ne bi li se što bolje razgradio radom pljuvačnih žlijezda.

Breussov sok se konzumira 42 dana. Nakon toga je potrebno 42 dana da bi se osoba vratila postepeno na čvrstu prehranu.

Ako pogledate recept, primijetit ćete da se ovaj sok sastoji od povrća koja su siromašna glukozom. Breuss se prilikom sastavljanja recepta oslonio na teoriju da se stanice tumora hrane glukozom, dok zdravim stanicama nije potrebna velika količina glukoze za normalno obavljanje funkcija.

Neželjeni efekti Breussove dijete su glavobolja i malaksalost koji se mogu prevenirati. Prije nego što se započne Breussova dijeta, pacijent treba pripremiti organizam na ovako strog režim, tako što će postepeno izbacivati sve namirnice koje su siromašne vlaknima ili bogate glukozom.

atma.hr – 52
Breussova dijeta za mršavljenje

Jedini sastojak Breussove dijete koji treba isključiti (ako se Breussova dijeta želi koristiti za mršavljenje) je krumpir koji je bogat ugljikohidratima. Ostale namirnice poslužit će kao vrsta laksativa.

Cikla, celer i rotkva detoksiciraju organizam tako što masne kapljice razgrađuju vlaknima kojima su bogati, tako da potiču pokretljivost crijeva, osiguravaju redovno pražnjenje crijeva i potiču ubrzanu probavu.

Breussova dijeta za mršavljenje ima jednu manu, a to je što osobe često mogu osjetiti malaksalost ili osjećaj gladi, jer su ove namirnice siromašne sastojcima koji izazivaju sitost.

sto sve mozete uciniti kad vam dijagnosticiraju rak

Breussov čaj

Rudolf Breuss je bio jedan od onih stručnjaka koji su kadulju dizali na pijedestal. Čaj od kadulje je, po Rudolfu Breussu, magičan čaj koji liječi sve bolesti. Breussov čaj se sastoji od 4 sastojka, a to su: kadulja, matičnjak, menta i kantarion.

Iako se žalfija koristi svježa za upale grla, kada je želimo konzumirati kao čaj, kuhanjem od 3 minuta odstranjujemo eterična ulja koja su pogodna samo za zdravlje grla. Žalfija uspješno liječi probleme s grlom, jetrom, želucem i nadimanjem.

Matičnjak odlično djeluje na centralni živčani sistem i pozitivno utiče na rad srca. Metvica nas oslobađa nadimanja i potpomaže varenju a kantarion jača imunitet.

Za razliku od Breussovog soka, Breussov čaj ima manje kontroverznu primjenu jer nema neželjenih efekata.

Breussov čaj odlično detoksicira organizam, jača kardiovaskularni sustav, ima odličan antikancerogeni efekt (po Breussu), čisti dišne puteve i olakšava pušačima da ostave cigarete, suzbija pojavu kamenca u bubregu, jača imunitet i olakšava želudačne tegobe. Mnogi korisnici Breussovog čaja su istakli da im je čaj pomogao i kod hormonalnih problema, kod problema s prostatom i u borbi protiv alergije.

Breussov čaj se ne preporučuje u trudnoći.

atma.hr – 52
Priprema Breussovog čaja:

Stavite pola litre vode da proključa. Zatim u nju stavite 1 žlicu kadulje. Ostavite da ključa 3 minute.

Nakon 3 minute, skinite s vatre i dodajte po prstohvat mente, matičnjaka i kantariona.

Zatim čaj ostavite da odstoji 10 – 15 minuta. Nakon toga, procijedite čaj, a zatim ulijte u 2 posude po 250 mililitara.

Jednu dozu popijte prije doručka, a drugu možete piti uvečer prije spavanja ili prije večere.

Breussov čaj isključivo pripremajte u emajliranoj posudi.

stil.kurir