Artwork by Daniel B. Holeman

U numerologiji, svatko ima broj karmičkog duga, koji može otkriti kakvu pouku ili karmu vaša duša treba naučiti. Taj broj je određen imenom koje vam je dano kada ste se rodili. Kako bi otkrili svoj broj karmičkog duga, sve što trebate učiniti je dodati brojeve slovima vašeg punog imena i prezimena pomoću tablice u nastavku i zbrojiti ih.

atma.hr – 52
*Napomena: Slova Ć, Č, Đ, Dž, Lj, NJ, Š, Ž zamijenite s C, D, L, N, S, Z.

Capture 1

Tako na primjer, ako je vaše ime i prezime rođenja Ana Matas, zbrojit ćete:

1 + 5 + 1 + 4 + 1 + 2 + 1 + 1 = 16

Taj rezultat ćete onda svesti na jednu znamenku:

1 + 6 = 7

Napomena: Brojevi  11 ili 22 su glavni brojevi i oni se ne svode na jednu znamenku.

U gore navedenom primjeru, Ana ima karmički dug broj 7.

atma.hr – 52
Otkrijte što vaš broj karmičkog duga znači

Broj 1

U prošlim životima poziv vaše duše nije bio njegovan. Uvijek ste druge stavljali prije sebe i proveli ste većinu svog vremena brinući se za druge. Možda niste istinski voljeli sebe i vjerojatno ste imali nisko samopoštovanje ili slab osjećaj vlastite vrijednosti.

U ovom životu ste se vratili kako bi stvarno shvatili da ste važni, te da ćete najbolje služiti drugima ako ste sretni. Možda će vam život postaviti mnoge izazove koji će vas prisiliti da se zauzmete za sebe i otkrijete tko uistinu vi jeste.

Broj 2

U prošlim životima više ste cijenili materijalne stvari i fizički svijet od duše, vlastite intuicije ili osjećaja. Pali ste u zamku vašeg ega i zanemarili duhovni ili kreativni poziv vaše duše. U ovom životu ste se vratili kako bi iskusili drugu stranu životnog veselja, kreativnosti i zadovoljstva.

Vi ste se vratili da otpustite teret materijalnog svijeta i umjesto toga tražite zadovoljstvo i svrhu u onome što radite. Možda će vam život servirati mnoge situacije u kojima ćete biti prisiljeni gledati izvan izvanjskog i usredotočiti se na ono unutarnje.

Možda ćete se osjećati vođeni i zaista slijediti svoje strasti i vjerovati onom malom glasu u vama.

Broj 3

U prošlim životima nikada niste bili u mogućnosti izraziti sebe ili se zauzeti za ono u što istinski vjerujete. Možda ste se osjećali potlačeni ili niste bili u mogućnosti autentično živjeti svoju istinu.

Možda niste bili u mogućnosti komunicirati ili prenositi poruku ili istinu. U ovom životu ste se vratiti kako bi naučili podići svoj glas i vjeru u izražavanje sebe.

Također ste poslani natrag kako bi prenijeli važnu poruku svijetu.

atma.hr – 52
Broj 4

U prošlim životima vaš dom i obiteljski život nije bilo mjesto na kojem ste se osjećali ugodno i sigurno. Mir i utjeha koja dolazi od bivanja u lijepoj kući, s dobrom obitelji je nešto što nikada niste doživjeli ili uzeli zdravo za gotovo.

U ovom životu, poslani ste da naučite vrijednost obitelji i doma i koliko je važno stvoriti sigurnu i mirnu okolinu za procvat. Također, došli ste naučiti važnost potpore i ljubavi onih oko vas.

Možda ćete u ovom životu dobiti mnogo mogućnosti da popravite obiteljske odnose i osigurate stabilnu i sigurnu okolinu za svoje najmilije.

Broj 5

U prošlim životima tražili ste fizičku i emocionalnu pažnju do te mjere da ste postali vezani, potrebiti i pohlepni. Vrlo je vjerojatno da ste koristili svoj šarm kako bi ostvarili svoje ciljeve, čak i ako to nije bilo u najboljem interesu onih oko vas.

Možda ste također imali aferu ili manipulirali drugima kako bi stvari izveli onako kako ste zamislili. U ovom životu ste se vratili kako bi naučili poštovati druge i stvoriti zdrave granice u odnosima.

Također ste došli kako bi naučili kako izraziti svoju istinu, bez potrebe za manipulacijom ili umjetnim osjećajima.

Broj 6

U prošlim životima ste zanemarili svoje zdravlje ili ste možda patili od iscrpljujuće bolesti. Možda vam je također bilo teško upravljati svojim vremenom i pronaći ravnotežu između rada, odmora i zabave. To je vjerojatno zbog činjenice što niste bili u stanju izraziti svoje emocije.

U ovom životu ste poslani da njegujete i iscjeljujete svoje emocije i da shvatite da vaši osjećaji igraju značajnu ulogu za vaše fizičko zdravlje. Život vam može poslati mnoge izazove kako bi vam vaše zdravlje postalo prioritet, tako da možete početi brinuti se za sebe i osigurati svom tijelu potrebnu skrb.

Zdrava prehrana, vježbanje i meditacija su definitivno potrebni ovom karmičkom broju.

atma.hr – 52
Broj 7

U prošlim životima ste donijeli mnoge odluke na temelju vaših vlastitih potreba i niste imali samilosti i empatije zbog rezultata tih vaših odluka i kako su oni djelovali na druge. Možda niste bili u mogućnosti suosjećati s drugima i vjerojatno ste imali vrlo snažan osjećaj da je život borba ili natjecanje.

U ovom životu ste došli kako bi doživjeli radost i tijek života, a možda ćete se čak i osjećati pozvanim da služite druge ljude. Vaše lekcije u ovom životu vezane su za suosjećanje prema onima koji vas okružuju.

Također trebate naučiti kako donositi odluke koje služe vašem najvišem dobru, a ne zbog natjecanja ili potrebe za probitkom.

Broj 8

U prošlim životima niste uspjeli živjeti život u potpunosti i imali ste problema s preuzimanjem odgovornosti za svoje postupke. Možda ste uvijek pronalazili način da izbjegnete vidjeti stvarnost i umjesto na sebe, oslanjali ste se na druge kada je trebalo pokupiti komadiće svog života.

Također, možda ste imali problema s ovisnošću ili niste uspjeli svoj život postaviti u smjeru koji zapravo podržava rast vaše duše. U ovom životu ste se vratili kako bi naučili preuzeti punu odgovornost za svoj život i smjer vaše duše.

Vi ste ovdje kako bi saznali kako uvidjeti istinu svog života i doći do srži vaše svrhe duše i poslanja. Umjesto da se gubite u ovisnosti i pokušavate pobjeći od stvarnosti, u ovom životu bit ćete vođeni u situacije u kojima ćete se morati suočavati sa svime što vam život nosi.

Broj 9

U prošlim životima gledali ste na svijet kao na odvratno mjesto koje je puno nesklada, nepovjerenja i pohlepe. Niste bili u stanju vidjeti dalje od sjene života i bilo vam je teško ostati pozitivnima zbog svog života i stanja planeta.

To je možda u velikoj mjeri bilo zbog činjenice da ste imali duboko duhovno buđenje koje je rezultiralo osjećajem praznine u fizičkom svijetu. U ovom životu ste se vratili kako bi to sve uskladili, pronašli radosti na Zemlji i pronašli sreću i u fizičkom obliku.

Također, vratili ste se kako bi svoju svijest odvratili od negativnosti i kako bi započeli stvaranje pozitivnih promjena, osobno ili u zajednici, putem duhovnog i humanitarnog rada.

atma.hr – 52
Broj 11

U prošlim životima igrali ste po pravilima, činili ono što društvo očekuje od vas i živjeli prilično pozitivan i ugodan život. No, propustili ste slušati poziv svoje duše i iskoristiti avanturističke prilike koje su vam često postavljane.

Dopustili ste da strah od nepoznatog zaustavi vašu dušu od kretanja naprijed i da vas blokira u doživljavanju druge strane života. U ovom životu ste se vratili da iskoristite te šanse, da donesete smionije odluke i naučite kako slijediti svoju intuiciju.

Strah vas ovoga puta neće sprječavati u ničemu, a vi ćete biti u mogućnosti opustiti se i istražiti mnoge mogućnosti koje leže pred vama.

Broj 22

U prošlim životima vi ste radije ostajali u sjeni i nikada niste uistinu pokazali svijetu vaše mnoge talente ili sposobnosti. Bježali ste daleko od pažnje i umanjivali svoje vještine i sposobnosti. U ovom životu ste se vratili kako bi pokazali svijetu svoje talente i zauzeli na neki način vodeću ulogu.

Poslani ste da iskoristite svoju punu snagu i potencijal kako bi ostavili svoj trag u svijetu.

Ovaj put, život će vam pružiti mnoge mogućnosti gdje ćete moći pokazati ono najbolje od sebe. Vi ste predodređeni da izvršite veliki utjecaj na svijet.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić