atma.hr – 52
Problem s težinom nije i nikako ne može biti jednodimenzionalan. Prekomjerna tjelesna težina je mnogo, mnogo više od nakupljenih kilograma… To je sva naša nesigurnost, sav naš strah, sva naša frustracija, sav naš stres, svo loše raspoloženje, sva naša razočaranja, sav osjećaj praznine… A sve te emocije nisu nam potrebne, mi ih sami stvaramo i teško nam je izaći iz tog začaranog kruga. Sve te emocije su i glavni razlog zašto samo 2% ljudi koji izgube više od 2,5 kg bilo kojom dijetom sačuvaju tu težinu duže od pet godina.

Problem s viškom kilograma sastoji se od puno više aspekata. Hrana je utjeha ili zamjena za ono što nam u nama samima nedostaje. Zato je pravo pitanje kod problema s težinom :”Čega ste zapravo gladni?” Sigurnosti? Priznanja?Ljubavi?  Prihvaćanja? Ili svega toga po malo?

Hranom zapravo nadomještamo prazninu koju osjećamo u sebi. I viškom kilograma se skrivamo od svijeta, smatramo ih našom zaštitom.

Kada osvijestite i vidite za čime zapravo gladujete lakše ćete riješiti problem viška kilograma i otkloniti frustraciju i nezadovoljstvo svojim vlastitim tijelom. I prestati ćete borbu, borbu sa samim sobom… Jer zašto se stalno borite sami sa sobom kada vidite da ta taktika ne radi?

Kada sebe ispunimo, nađemo svoju svrhu i smisao, riješimo se tereta prošlosti, samoosuđivanja i kažnjavanja i kada sami sebi date ono za čime žudite i ono što emocionalno trebate prekomjerno jedenje će postati stvar prošlost. A samim time i prekomjerna težina.

Počnite samnom ovo putovanje do vaše osobne transformacije i dozvolite si da ovoga puta bude trajno. Jer cilj tog putovanja je ispunjenost duše, a ne želuca…

Više o mom programu  45-dnevnom holističkom programu na kojem radimo na umu, duhu i tijelu “Tapkanjem do idealne težine” pogledajte na linku.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB : Inkubator sreće

atma.hr – 52
Prethodna objavaDr. Peter Garjaev – Valna genetika može izliječiti svaku bolest?
Slijedeća objavaZaljubljenost i roditeljska ljubav
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.