Designed by Freepik

U današnje vrijeme spriječiti, usporiti ili liječiti bolesti najbolje možemo u šest koraka, koji se svode na čišćenje 5 glavnih sustava i nesvjesnu promjenu negativnih životnih stavova

PRAKSA JE POKAZALA DA JE CILJ MEDICINSKE I ALTERNATIVNE TERAPIJE ISTI – USPOSTAVA NARUŠENE RAVNOTEŽE U TIJELU

Piše: Drago Plečko

atma.hr – 52
Godinama sam postizao odlične rezultate terapijom gladovanjem na samoj vodi istraženoj na jednoj njujorškoj klinici, 10-12 dana i prilagođenoj za sve uzraste iznad 12 godina. Taj snažni mehanizam čišćenja je još uvijek dobar, ali ne dovoljan u vremenu kada se toksini i oksidansi u organizmu gomilaju takovom brzinom da je potrebna stalna uspostava ravnoteže u tijelu. Po programu kojeg sam razradio, tu terapiju treba provoditi 40 dana godišnje da bi se rizik od bolesti ili njena pogoršanja bitno smanjio.

Sve počinje čišćenjem jetre, „tvornice“ o čijem funkcioniranju ovisi naše zdravlje, posebice zbog utjecaja na supstancu pankreatin koju ne možemo kopirati sintetski, a između ostalog je fatalna za stanice raka u tijelu. Internetom lutaju desetine verzija od kojih su samo dvije efikasne, svaka prema dobi tretirane osobe.


Widget not in any sidebars

Znanstvenici su odavno ustvrdili da je eliminacija fecesa iz crijeva možda ključna za dugovječnost i kao ideal je postavljena jedna posve pravilna stolica dnevno. Relativno jednostavna intervencija u prehrani kojom se potiče peristaltika crijeva, ali i njihova prohodnost prije svega pomažu izbjegavanju karcinoma na tom organu (u zadnjih pet godina je incidencija porasla tri puta), ulceroznog i običnog kolitisa te Crohnove bolesti, s time da poboljšava stanje pacijenata koji od tih bolesti već boluju jer je dio te dijete baziran na supstancama koje ubijaju stanice raka i stišavaju upalu.

Tek je nedavno utvrđeno da isti postupak doprinosi prevenciji raka dojke jer neki spojevi iz upotrebljenih ulja selektivno ubijaju stanice tog tipa karcinoma.

Jedan od najpodmuklijih neprijatelja čovjeka je povišeni šećer u krvi kojeg se često ne zamjećuje dok već nije nastala bespovratna šteta na krvožilju. To se može regulirati kratko i dugoročno – nizom čajeva i ajurvedskih preparata u prvom, a ciljanom dijetom koja stimulira funkcioniranje beta stanica u gušterači u drugom. Istovremeno se regulira lučenje amilaza i lipaze, što je od značaja za cijelu probavu.

18301393 1183599871748460 7246900401843022416 n
Neke tehnike disanja povećavaju dotok kisika u plućni parenhim i krvotok i time pomažu sprečavanju plućnih bolesti

Kolesterol kao i trigliceride koji mogu biti opasni za kardiovaskularni sustav je relativno lako dovesti u granice normale, uz pomoć sirutke i češnjaka, no u slučaju štitnjače koja u današnje vrijeme predstavlja golem problem (zanimljivo je da je karcinom tog organa jedan od najsporijih mada su druga oboljenja na njemu vrlo česta, op.a.) učinke daje čaj od nekoliko biljaka, a posebno set mentalnih vježbi, te mudri (tzv. „joga prstiju“, op.a.) i subliminalnih poruka obzirom da je psihički stres i napetost glavni faktor kod razvijanja bolesti na toj žlijezdi.

Potencijalni se problemi s plućima, poput KOPB-a ili nečeg težeg mogu spriječiti ciljanim tehnikama disanja koje povećavaju kapacitet aktivnog dijela parenhima, ajurvedskom dijetom za dišne puteve i posebno prilagođenom terapijom koja uključuje brokulu, rajčice i nekoliko začina. Dodamo li tome čaj od smilja, smanjuje se rizik pojavljivanja karcinoma na plućima. Zanimljivo je da ista dijeta dramatično djeluje i na prostatu.

18424114 1183599708415143 7255033531447701544 n
Korijander je u SAD dobio status gotovo kultne biljke jer se vjeruje da iz organizma iznosi teške metale.

Cjelokupni kardiovaskularni sustav je najbolje zaštititi supstancama koje su prirodni antikoagulanti te dodacima poput kokosova ulja (jedino do sada poznato sredstvo koje je dalo kakve takve rezultate u tretmanu Alzheimera, op.a.), cimeta i vježbom s opuštanjem čeljusti i medulle oblongate dr Sessudeba Bhattacharye. Koristi se li uz to srijemuš (lat. Allium ursinum) i prirodni pandani EDTA, poput korijandera, koji iz tijela iznose teške metale, odgađa se nastupanje ateroskleroze a ponekad posljedično i padanje seksualne moći. Visoki se krvni tlak, uz medicinske lijekove, može uravnotežiti smjesom koja sadrži jabučni ocat, a niski uzimanjem većih količina vode, cvjetnog praha i čaja biljke oman.

18301618 1183599501748497 33893218278601515 n
Subliminalne poruke uz AT, progresivnu relaksaciju, Nidra jogu, meditaciju, neke oblike psihoanalize i razumijevanje poruka u snovima mogu razriješiti unutarnje konflikte koji su nerijetko i uzrok bolesti.

Ključni je dio prevencije i liječenja promjena mentalnog stava. Kako na svjesnoj tako i nesvjesnoj razini. Kod toga pomažu autogeni trening, progresivna relaksacija, nidra joga ali najbrže djeluje deprogramiranje subliminalnim porukama koje je zbog nezaobilazne i pogrešne simplifikacije kod nekvalificirano izrađenih kazeta i CDa često doživjelo izostanak djelovanja. Naime, ovisno o spolu i dobi ritam sugestija koji tijelo prihvaća je različit kao i sadržaji poruka i vibracija koje su od bitne važnosti. Zato je kvalitetne medije za podsvjesno deprogramiranje nemoguće napraviti u kućnoj radinosti i čitanjem tekstova o pozitivnim afirmacijama. Kada bi puko ponavljanje optimistično intoniranih formula značajno djelovalo na organizam danas karcinomi i kadiovaskularne bolesti ne bi imali epidemijske razmjere. Nitko ne želi biti bolestan ali odluku o tome hoće li biti donosi zbir cjelokupnih životnih utjecaja koncentriran u voljom nedostupnom podsvjesnom umu.

atma.hr – 39

Prethodna objavaVIDEO: Proljetni rižoto sa shitake gljivama
Slijedeća objavaDobit ćemo onoliko koliko dajemo
Drago Plečko
Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima. Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao. Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novog doba“. „Moji susreti s jogijima“ i koautor prvog hrvatskog subliminalnog CD-a „Moć podsvijesti“. Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu. Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.