Ova žena je dokaz da ukoliko imate dobru volju, u životu prepreke ne postoje. Ona pliva, trči, vesla, skija, vozi role. Govori nekoliko jezika, članica je Mense i jedna od najpametnijih žena u Srbiji. Diplomirani je matematičar i specijalist za informacijske tehnologije.

atma.hr – 78
Danas je umirovljenica, ali i višestruka državna prvakinja u veslanju u veteranskoj kategoriji. Mara Čabrić je pravo čudo na ovim našim prostorima jer dok se njene vršnjakinje uglavnom žale na bolove – ona se osjeća kao djevojčica.

Mara odgovara da zdravlje dolazi iz glave.

“U stvari mi je jako žao što sam ja ovakav izuzetak za moju generaciju. To je tužno. Sport je divna stvar, ja uživam u sportu i čudi me zašto više žena mojih godina ne čine to isto?”, pita se Čabrić i dodaje:

“Ne prestajemo da se baviti sportom zato što starimo, nego starimo zato što se prestajemo baviti sportom.”

Prema njenim riječima, njene vršnjakinje se fizički ne osjećaju dobro zato što su se zapustile i čovjek mora cijelog života biti aktivan u svakom smislu. Organizam se mora održavati fizički i mentalno.

stil.kurir/b92/ TV prva

Foto: Youtube screenshot Prva TV

atma.hr – 78
2 KOMENTARA

  1. Apsolutno se slažem sa gospodjom Čabrić.I ja sam UMIROVLJENIK,ali ne nameravam da se umirim.Meni je osamdeseta,i radim sve što i pomenuta gospodja ,osim veslanja,jer nemam reku,ali zato vozim bicikl svaki dan cele godine ,radim gimnastiku…I to je velika istina da sve dolazi iz glave,i nije tačno da je u zdravom telu zdrav duh,već u zdravom duhu zdravo telo.