Foto: pixabay.com

Jako malo se govori o članovima obitelji i dugovima koje imamo prema njima. Obitelji žive u mraku nesvjesni svojih programa, gdje se 90 posto svih ubojstava događa u obitelji, dok je 80 posto obitelji  disfunkcionalno. Prijenosi neriješenih emocionalnih stanja iz prošlosti u sadašnji život je pravilo i bez tog uvida ne može se napredovati u duhovnosti niti napraviti ikakav važniji korak kako u odnosu, tako i u poslu.

atma.hr – 52
Jako malo se govori o članovima obitelji i dugovima koje imamo prema njima. Navest ću jedan primjer. Martinina natalna karta je govorila o jako velikom dugu prema majci. U prošlom životu Martina je majku napustila i razvila je veliku ljutnju i mržnju prema njoj.

Cijeli život Martina je imala osjećaj kako je majka kažnjava zbog nečeg, ali ona nije imala pojma zbog čega. Uvidom u natalnu kartu je shvatila ovu povezanost.

Često se u psihoterapijskim seansama dogodi da se ne može pronaći uzrok problema. Psihoterapeut ne može prihvatiti da je duša ona koja se seli i uči o sebi, iako i sam vidi da su neki ljudi izrazito razvijeni, a neki nemaju osnovne mogućnosti da percipiraju najjednostavnije emocije.

Teorija o genima je isto tako šuplja. Primjerice, Nikola Tesla je naslijedio svoju genijalnost od svojih predaka ili se pak rodio kao razvijena duša? Takvih primjera je mnogo, ali živimo u svijetu koji ne postavlja pitanja.

Martina je uočila da njena majka nema takve reakcije na sestru. Njenoj majci ovo je bila prilika da nauči oprostiti, ali to nije uspjela. Martina je morala puno raditi na odvajanju svojih osjećaja od majčinih negativnih prijenosa mržnje. Martina zbog toga nije imala djecu, jer joj je majka prenijela mržnju prema njoj, a onda je onda zamrzila u mladosti ženski princip.

atma.hr – 52
Mnogi kažu, ne želim imati dijete, ali mnogi ne znaju da je to emocija roditelja, a ne vlastito promišljanje i odluka koja je došla iz srca.

Drugi primjer je partnerski odnos u kojem je kćer imala veliku ljutnju na partnera koji je postao njen otac. Njena mržnja prenesena na sadašnji život dovela je do toga da je tražila upravo partnere koji će potvrditi tu misao. Ostala je sama, ali u drugoj polovici svog života se bavila duhovnim i psihološkim istraživanjima sebe.

Iako joj je taj osjećaj u mladosti donio jako puno bolesti, u drugom dijelu života je mnoge bolesti izliječila, psihološkim istraživanjima, zdravim preparatima, čajevima i meditacijom.

Jako malo je svjesnosti o prenošenju ljutnje i ostalih emocija, kao i opasnostima takvog načina života koji se provodi u potpunoj nesvjesnosti.

Ako pogledate jako malo religijskih putova se bavi ovom tematikom, odnosno osjećaju sebe i svojih emocija, sva pažnja se pridaje pravilima ponašanja i hranjenju imena organizacije te obilježavanju i slavljenju određenih dana.

atma.hr – 52
Obitelji žive u mraku nesvjesni svojih programa, gdje se 90 posto svih ubojstava događa u obitelji, dok je 80 posto obitelji disfunkcionalno.

Premali je prostor da bi se iznijela ova tematika, ali primjeri su pokazatelj kako bi se shvatila iznesena bit.

Prijenosi neriješenih emocionalnih stanja iz prošlosti u sadašnji život je pravilo i bez tog uvida ne može se napredovati u duhovnosti niti napraviti ikakav važniji korak kako u odnosu, tako i u poslu.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaENERGETSKA PROGNOZA od 8.4. – 14.4.: Pročišćenje duše i energetska harmonizacija
Slijedeća objavaDrevne tajne mladosti: Dugovječnost počinje s bubrezima i nogama – evo tehnike!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.