Widget not in any sidebars

Čovjek cijeli svoj život želi izliječiti svoju dušu, a danas više ne traži pomirenje s bogovima već pomirenje sa svijetom koje ne nalazi. Religije su samo ispovjedi onih ljudi koji su spoznali suštinu. Sa psihološkog stajališta, religija i mitovi govore na iracionalan način, a zbog suvremenog načina života, mi uopće ne vidimo te sadržaje, a kamoli da ih shvaćamo. Mi nismo svjesni da te iracionalne sile upravljaju sadašnjim kaosom i da ključeve držimo mi. Često ne želimo vidjeti da mnogi visoko obrazovani ljudi, kao i ateisti, pate od nesvjesnih smetnji i ne mogu si pomoći ni svojom voljom ni razumom, o čemu svjedoče mnogi psihoterapijski slučajevi, ali mi smo i dalje nedokazivi i pokušavamo život i probleme rješavati razumnim metodama koje su potpuno nefunkcionalne. U čovjeku je uvijek nešto jače od njega što ga privlači, a to je nekada božanska strana, a nekada demonska, koja to postaje svaki put kad čovjek ne prizna ono unutarnje. Zato i svijet oko nas postaje sve manje čovječan i bez ljudskosti.

Religiozni simboli potiču iz dubinskih slojeva naše psihe, kao i značenje planeta u našoj karti i često sam u jyotish analizama vidio da oni koji su htjeli maknuti obrasce koji označavaju položaje planeta, nisu uspjeli jer nisu htjeli priznati dublji sloj psihe, nisu htjeli vidjeti da našim životom upravlja viši smisao.

Simboli su kroz čovjekovu psihu rasli tisućljećima i ponuđeni su nam kao alati za razvoj naše svjesnosti jer gledajući i znanstveno. Ako smo u tuzi, strahu i ljutnji, svijest je u jako niskim frekvencijama što se mjeri aktivnostima moždanih valova i magnetskom rezonancom.

Svi individualni simboli potiču iz jednog središta koje možemo zvati bilo kojim imenom. Život poslije života je iskustvena činjenica koja vibrira na višim frekvencijama, a znanstvenici tu stvarnost zovu vakuum koji potpuno izmiče njihovom shvaćanju, a neki su tu stvarnost doživjeli u kliničkoj smrti, vizijama ili dubokim meditacijama.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 39

atma.hr – 39

23 TESLINA PLOČA

Prethodna objavaJesu li napadi panike odraz slabosti?
Slijedeća objavaTebi, gospođo Ljubav
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.