Najnovija saznanja o mačkama potpuno su iznenadila znanstveni svijet!

atma.hr – 52
Prvo je u časopisu Američke Udruge veterinara objavljeno zapažanje da mačke izuzetno rijetko obolijevaju od bolesti kostiju i zglobova, čak su kod njih mijelomi i osteosarkomi praktično nepoznati. Osim toga, nitko nije mogao objasniti slučajeve kada su mačke preživjele padove s katova viših od desetog, a rekorderka čak s 45-tog kata.

Dr Elizabeth von Muggenthaler je vodeći istraživač u području akustike koji se bavi iscjeliteljskim kvalitetama predenja mačaka
Dr Elizabeth von Muggenthaler, specijalist za bioakustiku zaključila je da su sve vrste mačaka obdarene čudesnim moćima obnavljanja kostiju i to zahvaljujući osobitim frekvencijama koje emitiraju svojim predenjem!

Obavila je mjerenja s 44 vrste mačaka i ustanovila da se frekvencije zadovoljnog mačjeg predenja nalaze u rasponu između 20 i 140 Hz, a te se vrijednosti za domaće mačke svode na 25 do 50 Hz. Otuda duhovita opaska veterinara: „Ako mačku zatvorite u sobu s hrpom polomljenih kostiju, kosti će zarasti…”.

Frekvencije koje emitiraju životinje poput mačaka možda nose tajnu ubrzanog ozdravljenja kod mnogih bolesti
Frekvencije koje emitiraju životinje poput mačaka možda nose tajnu ubrzanog ozdravljenja kod mnogih bolesti

Tigrovi, pume, jaguari, leopardi i mačke općenito mogu svojim predenjem potaknuti i lučenje protuupalnih kemikalija u tijelu, a izgleda da iste djeluju i protiv bolova.

Neobičan dar evolucije zadivljuje istraživače koji su na 20 minuta dnevno izvrgavali piliće stajanju na ploči koja je vibrirala frekvencijama mačjeg predenja i utvrdili da im kosti bolje zarastaju i brže cijele ako su slomljene. I gustoća je kostiju bila veća kod takvih pilića.

U tijeku su ispitivanja na ljudima jer se vjeruje da mačje predenje može barem usporiti osteoporozu od koje danas pati većina starijih osoba. Do sada su radovi Dr Clintona Rubina već pokazali da je to moguće, a nešto slično pokazuju iskustva nekih ukrajinskih liječnika.

atma.hr – 52
Izgleda da mačke mogu utjecati i na rad svojih pluća. Na to upućuje podatak da su bolesti dišnih puteva i srca kod mačaka također nepoznate. Ili, bolje rečeno, svi problemi nastaju gotovo trenutno nakon što mačka počne presti. Dr T.F. Cook opisuje slučaj teško ozlijeđene mačke koju su htjeli eutanazirati jer je disala vrlo teško. No, odmah nakon što je počela presti, disanje se normaliziralo.

Kako su kod poremećaja disanja u pitanju neke druge frekvencije, Muggenthalerova zaključuje da mačke poznaju način finog podešavanja frekvencija za vrijeme predenja i tako mogu prilagoditi tu prirodnu praksu problemu koji ih muči. I doista, pokazalo se da rane kod mačaka zacjeljuju brzo i bez prethodne nekrotizacije tkiva, a za to treba opet neka druga vibracija.

Stari Egipćani su prepoznavali skrivene moći mačaka i smatrali ih svetima
Stari Egipćani su prepoznavali skrivene moći mačaka i smatrali ih svetima

Dakako, najzanimljivije je pitanje: mogu li ljudska bića koristiti umjetno stvorene vibracije koje inače proizvode mačke predenjem, ili blizinu samih mačaka, kako bi se izliječili od raznih bolesti?

Sve je više argumenata koji govore u korist toga da su mačke istinski prirodno nadareni iscjelitelji. Ima onih koji kategorički tvrde da mogu i najjači napadaj migrene zaustaviti gotovo trenutno ako legnu glavom okrenuti prema mački koja prede.

Mnogi izvještavaju o tome kako su se brzo oporavili nakon kirurških zahvata na zglobovima i kostima, samo držeći mačku u krilu. Svemirske agencije ne skrivaju interes za bilo koju metodu koja bi mogla spriječiti neizbježan gubitak na gustoći kostiju astronauta koji se događa u uvjetima bestežinskog stanja.

atma.hr – 52
Rusi već godinama koriste ono što možemo nazvati vibracijskom terapijom predenjem u sportu, za podizanje gustoće kostiju kod natjecatelja. Za to koriste specijalne stimulatore koji emitiraju frekvencije poznate iz izučavanja predenja mačaka.

Mnogo se očekuje i od učinka ovog fenomena na plućima. Naime, frekvencije koje deblokiraju dišne puteve kod mačaka mogle bi predstavljati rješenje za brojne astmatičare, a i tu neki vide korist i za sportaše.

Ima li kraja iznenađenjima koja dolaze iz prirode? Ona nas svakim danom podsjećaju da se neka od najboljih rješenja za probleme koje imamo u životu – upravo nalaze u toj prirodi na čiju moć često zaboravljamo!

Drago Plečko

Prethodna objava10 fantastičnih stvari koje vam pruža lampa od himalajske soli
Slijedeća objavaKad vas netko podbada i ponižava: Ovim ćete protivnike ostaviti bez teksta!
Drago Plečko
Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima. Sudjelovao je na brojnim svjetskim kongresima i konferencijama iz graničnih područja znanosti, te osobno upoznao gotovo sve svjetske relevantne duhovne učitelje u posljednjih 35 godina, od kojih je mnoge i intervjuirao. Autor je knjiga „Joga, bionergija, zdravlje“, „Droge - bič novog doba“. „Moji susreti s jogijima“ i koautor prvog hrvatskog subliminalnog CD-a „Moć podsvijesti“. Sudionik je niza istraživačkih projekata vezanih uz alternativnu i komplementarnu medicinu. Trenutno vodi nutricionističko-terapijsko savjetovalište u Samoboru i Zagrebu.