Foto: pixabay.com

Ulje žutog noćurka je vrlo dobro za mnoge poremećaje, od onih bezazlenih do zaista ozbiljnih bolesti. Može pomoći prvenstveno ženama i tu zaista ima široku primjenu.

atma.hr – 78
Žuti noćurak ima veliki broj prednosti za organizam pa ne čudi što se desetljećima unazad koristi u svrhu liječenja mnogih bolesti. Od onih bezazlenih do težih oboljenja.

Žuti noćurak je biljka koja dolazi s američkog kontinenta, ali uspijeva i kod nas i mnoge obitelji ga i uzgajaju. Ono što je specifično kod ove biljke su cvjetovi jarko žute boje po kojima je i dobio naziv. Drugi dio naziva, noćurak, dobio je jer se njegovi cvjetovi otvaraju tek kada padne mrak, a zatvaraju s prvim zrakama sunca.

Ono po čemu je posebna ova biljka je sadržaj esencijalnih masnih kiselina, ali i najvažnije, sadržava cis-linolensku i gama linolenske kiseline. Upravo ova kiselina je toliko važna za organizam, jer dobro utječe na hormone, posebno na prostaglandin.

Ovaj hormon utječe na snižavanje krvnog tlaka, na zdravlje kože, na inzulin, poboljšava imunitet, održava razinu tekućine u našem organizmu i još mnogo toga.

Također sadrži kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, cink i vitamin E.

atma.hr – 39

Ulje žutog noćurka je vrlo dobro za mnoge poremećaje, od onih bezazlenih do zaista ozbiljnih bolesti. Naime, žuti noćurak može da pomoći prvenstveno ženama i tu zaista ima široku primjenu. Odličan je za ublažavanje simptoma pms-a, zatim kod bolnih mestruacija i kod neplodnosti.

Koristi se i u kozmetičke svrhe, jer može potaknuti rast kose i noktiju, a pozitivan utjecaj ima i na izgled kože.

On liječi i ozbiljnije poremećaje ili bar ublažava posljedice ozbiljnijih bolesti. Koristi se u procesu liječenja alkoholizma. Koristan je kod pacijenata koji imaju osteoporozu, artritis, kao i kod osoba koje pate od kroničnog umora.

Djelotvoran je i kada je u pitanju rak ili multipla skleroza, kod bolesti srca, živčanog sistema, dijabetesa i krvnih žila. Potvrđeno je pozitivno djelovanje na ublažavanje simptoma Alzheimerove bolesti, ali i Parkinsonove bolesti.

Žuti noćurak možete naći u raznim oblicima, a u najvećoj mjeri se koriste uljne kapi.

stil.kurir

atma.hr – 78