Foto: commons.wikimedia.org

“Na Zapadu imate obrazovanje. To je dobro. Imate tehnologiju. To je dobro. Ali ne podučavate svoje ljude vrijednostima srca, suosjećanja. To morate učiniti “, rekao je Dalaj Lama.

“Nije važno jesu li budisti ili kršćani. Suosjećanje živi u srcu, izvan religije. Čak i ja, kao budist, mogu reći da vam budizam nije potreban. Sve što trebate je suosjećanje srca. Žene to znaju jer je mir implicitan kod žena. Ako zajedno stavite dečke, oni ratuju. Ako zajedno stavite žene, one sklapaju mir. Žene su vođe budućnosti.”, izjavio je nasmijani i mudri Dalaj Lama, jedan od najutjecajnijih duhovnih učitelja današnjice.

iz razgovora s Danielle LaPorte

atma.hr – 75
Caitlin Moran: Kako biti žena

kako biti zenaminiHrabro, inteligentno, duhovito i bez dlake na jeziku

„Kako biti žena“ knjiga je godine, Galaxy National Book Awards, 2011., bestseler je New York Timesa i Amazonov bestseler. U knjizi, nagrađivana britanska autorica, kritičarka i kolumnistica The Timesa, odgovara na pitanje kako biti žena.

Govori o seksizmu s kojim se susretala, o majčinstvu, o nesigurnosti koja žene tjera da robuju modi i skupim i bolnim zahvatima. Provokativna, britka i duhovita natjerat će vas da plačete od smijeha, da se zagrcnete od prepoznavanja, te da zaronite u sebe i pokušate i sami odgovoriti na pitanja koja si postavlja većina suvremenih žena.

Cijena: 155 kn – Kupi ovdje