Dinko Bilić rodio se 1962. godine u Virovitici. Studirao je na fakultetu Tjelesne i Zdravstvene Kulture u Beogradu. Tokom studija najviše su ga zanimali medicinski predmeti, kao što su anatomija, fiziologija, biologija, kineziterapija i masaža, koje su studentima predavali profesori Beogradskog Medicinskog Fakulteta. Nakon toga, što je diplomirao 1986. godine, počeo se zanimati za prirodni načini liječenja. Počinje prakticirati masažu, bioenergiju i kiropraktiku.

Oduševljen rezultatima prirodnog načina liječenja, želi proširiti svoje znanje i 1992. godine počinje studirati Ayurvedu. Svake godine odlazi na ayurvdske seminare u Indiju, Austriju, Njemačku i Švedsku. 1992. godine završava školovanje za Vastu-savjetnika i nastavlja studije Vastu-a. Godine 1996. otvara firmu Bio-Rama i počinje liječničku praksu. Uskoro firma Bio-Rama potpisuje ugovor o suradnji sa European Academy of Vedic Sciencies i Florida Vedic College. Godine 1999. dobiva diplomu učitelja i majstora Reki od klasične USUI Reiki škole.

Godine 2000. polaže ispite iz Ayurvedske dijagnostike, Panča-karme i dijetetike na Jiva Research Institute. Godine 2003. polaže za arhitekta Vastu-a i ubrzo nakon toga dobiva diplomu zvaničnog Vastu-učitelja u Hrvatskoj. Nastavlja školovanja iz Ayurvede i 2004. godine dobiva zvanje diplomiranog specijalista Ayurvede, a 2005. godine dobiva magisterij iz Ayurvede i Vastu-a. Njegova školovanja popraćena su mnogim istraživačkim radovima na području Ayurvede i Vastu-a. Godine 1994. dobiva inicijaciju u bhakti-yogi. Godine 1997. diplomira za učitelja aštanga-yoge na Vedskoj Akademiji u Njemačkoj, iste godine dobiva zvanje učitelja (brahmane) u bhakti-yogi. 2007. godine završava svoju “Veliku knjigu o Ayurvedi – Danvantari Ayurveda”. Dinko Bilić sada priprema doktorat iz Ayurvede.

Bio-Rama

Direktor je firme Bio-Rama d.o.o., koja se bavi promoviranjem i prakticiranjem vedskih znanosti. Vede znače znanje i u njima je sadržano neprocjenjivo znanje iz svih oblasti, pa su tako mnogi znanstvenici iz fizike, metafizike, arheologije, kemije, astronomije, ratovanja, književnosti, medicine, arhitekture i mnogih drugih već danas dobili razna priznanja, doktorate, Nobelove nagrade itd. Bio-Rama se usmjerila na dvije znanosti koje su na neki način nerazdvojive.

Radi se o ayurvedskoj medicini i vastu inženjeringu.

Cilj rada Bio-Rame je kroz te dvije znanosti pronaći uzroke – temelje problema kod čovjeka što se tiče zdravlja (tijela i uma – psihe), financija i međuljudskih odnosa. Ako se pronađu uzroci same posljedice kakve god da jesu će same po sebi nestati.