Sacinandana Swami, duhovni učitelj, pisac, pustolov i putujući propovjednik, rođen 1954. godine u Hamburgu, u Njemačkoj, u duhovnoj je potrazi još od ranog djetinjstva. Njegovo je duhovno putovanje kulminiralo u otkriću učenja Njegove božanske milosti A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupade, osnivača Međunarodnog društva za svjesnost Krišne, ogranka drevne Gaudiya Vaishnava Sampradaye, duhovnog nasljeđa čija učenja datiraju od pamtivjeka.

Preveo je Bhagavad Gitu na njemački jezik, redovit je predavač na mnogim institucijama posvećenim rasprostiranju duhovnog znanja, uključujući i Institut za više obrazovanje u Vrindavanu, u Indiji i Bhaktivedanta College u Belgiji.  Krči put novim pristupima za širenje drevne vedske tradicije. Duhovni je ravnatelj Akademije Veda, međunarodno priznatog univerziteta vedskog nauka, umjetnosti i filozofije u osam zemalja. Istovremeno vodi i inspirira ljude diljem svijeta svojim osobnim primjerom, lekcijama i pisanjem. U njegova objavljena djela spadaju: Nektarski ocean Svetog Imena, Knjiga o gajatri, Put velikog rastanka, Umijeće preobraženja, Duhovni tonik, Božanska imena…

Srila Sacinandana Swami je svojevrsni ‘guru Atme’ iz razloga jer je duhovni učitelj i velika inspiracija urednicima portala Atma.hr.

Službena stranica: sacinandanaswami.com