Ono što je nepoznato i neprihvaćeno jest činjenica da mišljenje kreira emotivno stanje i percepciju odnosa. Navest ću jedan primjer.

atma.hr – 52
Ana je imala dosta traumatično djetinstvo. Njena karta je govorila o oštećenom djetinjstvu, ali ono što je bilo skriveno, tj. ono što u jyotishu zovemo skrivena natalna karta, jest njen jaki muški princip. Kada objašnjavamo karmu, možemo reći da je ta osoba bila neumoljiva, jako disciplinirana i uvijek u aktivnosti. Pojam opuštanja nije postojao za Anu, ali Ana je bila u prošlom životu muško i ona je u prošlom životu prezirala žene. Ana je na savjetovanju rekla da ne cijeni žene tj. da ženama fali pameti. Ona je to pokušala objasniti s nekoliko primjera, ali kada taj stav preslikamo na odnos, dobijemo dominantnu osobu koja dominira nad muškarcem.

atma.hr – 39

Kada se pogleda karta tog muškarca, vidimo jak utjecaj majke, a sa Anom je pokušavao kompezirati svoj odnos. Naime, dominantna majka ustvari znači dominantnu ženu. Jasno, ova situaciji je Ani poslužila kao savršeni alibi. Njen prekid veze bio je iz potpuno drugih razloga, tj. smatrala je da je njezin dečko prešućivao mnoge stvari i da nije bio iskren, ali on nije imao drugu vezu, on je bio šutljiv jer se bojao Ane koja se odlučila na prekid. Kada se još bolje pogleda njena karta onda je evidentno da je ona žudila za slobodom, što pripada muškom principu i na taj način ona je dobila ponovno priliku da bude slobodna i da se ponovno upoznaje i zaljubi.

Koliko se stvari može skrivati ispod svake veze, ljudima je nemoguće saznati jer jednodimenzionalno gledanje života ih štiti od dubljih sagledavanja stvarnosti. Ukratko, kriva razmišljanja i životne postavke dovode do lažnih emotivnih stanja u kojima se izabire biti neodgovorno dijete. Ono što karakterizira društvo u kojem živimo, ustvari je djetinji emotivni svijet koji izaziva ovakve emocionalne padove i povrede.

atma.hr – 39

Razmišljanja koja imate sada, skup su vaših prošlih života koja onda privlače i osobe koje ćete susresti kako bi doživjeli svoju subjektivnu percepciju veze, ali ne i stvarnost vašeg emotivnog odnosa. Emotivno stanje samo je odgovor na vaše poimanje života. Simbolika planeta ustvari samo govori o arhetipskoj pozadini vašeg doživljaja svijeta. Kada se nakon prekida dobro isplačete i sebe postavite u promatranje svog emotivnog stanja, postat će vam jasnije kako je došlo do prekida i kako je razlog prekida samo privid. Često mi na terapijama parovi kažu jedan razlog za probleme u njihovoj vezi, a onda se otkrije drugi razlog koji im se ne sviđa jer ih postavlja u središte njihove sjene, gdje su kreatori emotivnih stanja ustvari naša mišljenja.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 75
Prethodna objavaVi ste OVO
Slijedeća objavaEvo što je potrebno za sretno i duboko ispunjavajuće partnerstvo
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.