ENERGETIC ALCHEMY YOGA RETREAT
29.6.-6.7.2024. SA SANDROM PETROM PINTARIĆ I GOSTIMA

Ovo je retreat za sve koji se žele odmoriti od urbanog života, svakodnevnih obaveza i stresa uz izlaganje prirodi, čistoći i ljepoti predivnog malog otoka Silba (ekološki otok bez auta, motora i hotela) i uz rijetku egzotiku potpunog mira koja odlično odgovara yoga odmoru-povlačenju i stjecanju novih znanja. Provedite 7 dana na predivnom otoku Silba uz naš program yoga retreata, vegansku prehranu, duge šetnje uz more i ugodno društvo.

ENERGETIC ALCHEMY je jedinstveno osmišljen program kao plod dugogodišnjeg učenja i iskustva Sandre Petre Pintarić s područja energije, ezoterije, vedske psihologije i tradicionalne joge. Kroz ovaj retreat bavit ćemo se praksom osobnog istraživanja, samo-iscjeljenja, podizanja razine životne energije – prane. Na ovom retreatu Sandri će se pridružiti gosti učitelji Kristijan Kolega (Kakudmi das) za područje energije uma i učitelj Božidar Lelas iz Ljubljane koji će vas provesti kroz područje bioenergije i bioterapije.

Očekuje vas cjelovita jutarnja praksa joge uz more – asana, pranayama, bandha, mudra, kriya i relaksacija prilagođena punjenju energijom i osnaživanju aure, dnevna predavanja i zajednički rad na sebi te večernji program, meditativna praksa i yoga nidra s kojima ćemo na dublji način zaroniti u sebe. Retreat je idealan za sve koji žele više raditi na sebi, a uz bogati program biće dovoljno vremena za vaš godišnji odmor, za opuštanje uz more i sunce. Retreat je otvoren za sve ljude bez obzira da li imaju iskustvo s yogom i ovim temama.

SILBA 2024 5

O programu

UM / SVJESNOST
ENERGIJA MISLI * ENERGIJA EMOCIJA * ENERGIJA ŽELJA
Psihički razvoj dio je joge koji se bavi razvojem mentalnih i psihičkih sposobnosti. Čovjek stvara svoju okolinu psihički (svjesno ili nesvjesno). Predmeti, stvari, osobe i okolnosti u njegovom životu obično privlače mentalne obrasce u svojoj podsvijesti. On privlači k sebi prijatelje, uspjeh, priliku ili ih tjera od sebe (nesvjesno). Kod mentalnih projekcija te razvijanje vještina psihičkog i duhovnog razvoja, možemo izbjeći gubljenje vremena na zablude u akcijama zbog uplitanja nižeg uma (materijalna priroda) koji se probija kroz bezbroj problema i slabih, nekreativnih misli. Čovjek ima svoje informacijsko energetsko polje gdje negativne misli dovode do velikog i nekontroliranog gubitka energije. Suprotno tome pozitivne misli donose životnu energiju i odražavaju se u zdravlju duha i tijela. Misli prethode materijalnim manifestacijama i prethode svakoj akciji u materijalnom svijetu. Um djeluje za nas ili protiv nas. On radi za nas, ako znamo kako ga koristiti.

ALKEMIJA
Alkemija je proces pretvaranja jednog elementa u drugi bez primjene trećeg (npr. željezo u zlato). Alkemičar je osoba koja vodi proces promjene, a mi ćemo na ovom retreatu biti alkemičari naše osobne energije i kroz alkemijske procese pretvarati materijalnu energiju u duhovnu. Kada želimo vladati materijalnim energijama, biti njezini vlasnici i kontrolori, onda gubimo alkemijske sposobnosti, umjesto da stvaramo mi kupujemo. Zato danas nismo alkemičari, nego konzumenti, ovisni o stvaranju drugih i odrekli smo se 99 % naše prirodne moći. Duhovna energija je pravi energetik, izvor svih energija i sve što postoji u našem Stvoritelju.

ENERGETSKI SUSTAV JOGE: PET OMOTAČA DUŠE “pancha kosha” * ČAKRE – energetski centri * NADIJI – energetski kanali * AURA – energetski omotač

Znanje o energetskom sustavu dolazi iz drevnog znanja joge i prenosi se generacijama od učitelja na učenika. Tehnike koje se prakticiraju za razumijevanje i aktivaciju energetskog sustava su po svojoj prirodi vrlo snažne pa je potrebna određena pročišćenosti, znanja i spremnosti kako bi osoba bezbrižno napredovala u ovom procesu rada s energetskim sustavom.

Alkemija osobne energije kojom ćemo se baviti na retreatu ima snažan utjecaj na tijelo, um i svjesnost. Kroz tradicionalnu praksu joge to ide ovim redosljedom:
YAMA & NIYAMA – praksa razvijanja vrlina i buđenje prane
ASANA – prana utječe na tijelo, endokrine žlijezde i hormone, Charging Practice
PRANAYAMA – direktan rad s pranom, tehnike rada s pranom putem daha, tehnike disanja
PRATYAHARA – otpuštanje grčeva i blokada u prani putem tehnika povlačenja od tijela, osjetila, uma, Yoga nidra, vizualizacije
DHARANA & DHYANA – tehnike koncentracije i meditacije – više prakse yoge gdje prana slobodno cirkulira i povećava se

Čovjek je materijalno i duhovno biće satkano od fizičkog i suptilnih omotača koji su međusobno interaktivni i zavise jedan od drugog. Omotač fizičkog tijela, omotač životne energije prane, omotač uma, omotač inteligencije i omotač blaženstva dio su nas samih i obavijaju dušu. Čakre su dio našeg suptilnog tijela prane i rad s čakrama veza je rada između fizičkog tijela i ostalih navedenih suptilnih omotača. Rad s čakrama djeluje na fizičko i psihičko zdravlje te pobuđuje rast samosvijesti i duhovnih razina. Od iznimne je važnosti razina energije koju troši naše tijelo i um kako bi imali dobro psiho-fizičko zdravlje. Čovjek bez prane oslabljuje cijeli svoj imuni sustav. Čakre su energetski centri kroz koje cirkulira životna energija (prana), ali su i psihički centri koji opisuju razine svijesti čovjeka od nižih prema višim. Niže razine svijesti su materijalne, a više razine svijesti su duhovne. Kroz čakre se opisuju karakterne osobine koje je potrebno mijenjati kako bi se uzdigli na više razine svijesti te stvorili život pun ljubavi, vrlina, stvaranja i pozitivnog djelovanja. Na ovom retreatu ćemo proći kroz razne dijelove našeg uma kako bi se oslobodili tereta prošlosti – blokiranih i negativnih emocija te otključali potencijale samog sebe sada i u budućnosti. Nadiji su tokovi prane kojima prana putuje u razne dijelove tijela i uma. Da bi se pročistili i probudili potrebno je puno rada i iskustva, u čemu nam pomažu tehnike joge. Aura je naše bio-energetsko polje satkano od sveukupne osobne prane, misli i emocija.

ŠTO ĆETE UČITI NA RETREATU:
– Što je energija, što je prana, koji su glavni izvori
– 8 elemenata od kojih smo stvoreni / 5 grubih elemenata (zemlja, voda, vatra, zrak i eter) i 3 suptilna (um, inteligencija i ego).
– Energija uma, vedska psihologija
– Što je alkemija, tko je alkemičar, alkemijski procesi
– Energetski sustav i yoga anatomija – “pancha kosha” pet omotača duše i tri tijela
– Znanje o čakra sustavu / Sedam čakri detaljno / Kako čakre upijaju energiju u fizičko tijelo, endokrine žlijezde i organi čiji rad kontroliraju čakre. / – Buđenje energije čakri, otkrivanje blokada i iscjeljenje kako bi se oslobodile pozitivne energije. / – Pročišćavanje nadija (energetskih/psihičkih kanala) i čakri.
– Jačanje aure od tuđih energetskih utjecaja.
– Oslobađanje skrivenih potencijala i kreativne stvaralačke energije shakti.
– Otkrit ćete kako vibracija zvuka djeluje na našu auru/čakre te kako zvuk/vibracija može mijenjati i stanje našeg tijela.

I još mnogo toga zanimljivog očekuje vas na ovom retreatu! Dobri došli.

2 otok silba dharma yoga zagreb summer retreats island of silba photo kristijan kolega 2022 orig

O voditeljici retreata:
Sandra Petra Pintarić je učiteljica joge s dugogodišnjim iskustvom koja uči jogu od najeminentnijih yoga učitelja današnjice od 2001.g. i redovno podučava preko 15 godina. Sandra je dugi niz godina voditeljica jednog od najpoznatijih yoga centara u Hrvatskoj, a uz to što svakodnevno podučava jogu, vodi školu yoge posljednjih 15 godina i imala je veliki broj raznih tečajeva i radionica diljem Hrvatske i po svijetu. Osim toga, Sandra je i umjetnička duša koja voli ezoterične teme, umjetnost i dizajn čime se uvijek paralelno sa svim drugim bavi od rane mladosti, školovala se za dizajn interijera i Vastu dizajn prostora o čemu drži tečajeve i savjetovanja. Izrađuje nakit, slike i druge dekorativne predmete. Svakodnevno podučava tradicionalnu Hatha-Raja yogu preko učenja legendarnog jogija Sri Dharma Mittre s utjecajem Bhakti yoge, kao i znanje o devet glavnih yoga tradicija dobivenih preko linije svojih učitelja (Himalajskih jogija) koje uključuje znanje i tehnike energetskog sustava. Sandra u svojoj poduci poštuje svoje učitelje prenoseći znanje kako ga je i dobila od učitelja. Više o Sandri Petri na linku: http://www.dharmayogazagreb.com/sandra-petra-pintaric1.html

Uz Sandru, imat ćete priliku slušati nekoliko predavanja gosta Kristijana Kolege (Kakudmi das) i Božidara Lelasa koji će biti prisutni tijekom cijelog retreata. Kristijan održava Seminare o Samoozdravljenju diljem hrvatske i susjednih zemalja kroz koje nesebično dijeli vedsko znanje i tehniku o Samoozdravljenju. Kristijan je vedski učitelj, iscjelitelj i glazbenik. Uz proživljeno iskustvo samoozdravljenja, Kristijan intenzivno nastoji postaviti svoje viđenje o ovoj tehnici na čvrste noge uz pomoć Veda, vedske medicine i psihologije, uputa doktora Johna Sarna, metoda EFT, NLP, autohipnoze, a kako bi se lakše moglo ući u skrivenu podsvijest pojedinca gdje se i nalaze korijenski uzroci svih naših zdravstvenih problema. Božidar se upoznaje s jogom 2016. godine, kada i započinje svoje novo životno putovanje i edukaciju sa Sandrom Petrom Pintarić, Dharma Mittrom i drugim međunarodno priznatim joga učiteljima. Paralelno sa svojim “jogijskim putem”, a svjestan važnosti (životne) energije za sva živa bića, Božidar se interesira i istražuje područje bioenergije te njene mogućnosti kao i načine, odnosno metode upotrebe energetskih polja i njenih potencijala. Iskusivši na vlastitom primjeru i potaknut dodatnim proučavanjem i iskustvima, konačno odabire svoj put i na tom polju, te u zadnjih nekoliko godina upisuje i završava oba programa, tako osnovni kao i napredni, za terapeuta bioenergije po metodi vrhunskog učitelja Zdenka Domančića. Božidar je iz rodne Hrvatske preselio u Ljubljanu gdje posljednjih godina djeluje s jogom i bioterapijom.

INFORMACIJE:

SMJEŠTAJ: Apartmani u samoj blizini mora.
HRANA: veganska, uključuje svježe voće za doručak, obilni ručak i večernji mali zalogaji.
CIJENA: 950 EUR / POPUST za one koji su već bili na našem retreatu 850 EUR. Cijena uključuje 7 noćenja, svježi veganski obroci i cjelokupni program joge.

PRIJAVE SU U TIJEKU! Imamo još par slobodnih mjesta.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Email: [email protected], telefon 0953567899
http://www.dharmayogazagreb.com/energetic-alchemy-yoga-retreat.html

www.dharmayogazagreb.com

silba 1

Otok Silba smješten je u zadarskom arhipelagu. Ekološki je čist otok bez pesticida, umjetnog gnojiva i otrovne zaštitne opreme. Silba je otok pješaka na kojem nema automobila, motora, čak niti bicikla. Na otoku je nekoliko restorana, kafića, trgovina, pošta, mjenjačnica i turistički ured gdje možete dobiti sve važnije informacije. Na otoku nema niti jednog hotela, te su turisti uglavnom smješteni u apartmanima. Poznat je i kao otok kojeg vole umjetnici, pun je zanimljivih detalja a na Silbi je raskoš prirode naprosto očaravajuća. Šetnice i staze za duge šetnje su diljem otoka. Mir i tišina omogućit će vam ostvarenje ili ponovno nalaženje izgubljenog dodira s prirodom kao prijeko potrebnim uvjetom potpune psihofizičke relaksacije.

Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti vas na predivnoj Silbi!