Designed by Yanalya

Ako se borite s kilogramima, možete prekinuti brojanje kalorija jer imamo mnogo učinkovitiji način za postizanje ovog cilja. Uključite samo sljedeću hranu u prehranu i uskoro ćete početi skidati više kilograma i smanjiti rizik od brojnih zdravstvenih problema, uključujući rak i bolesti srca. Ta hrana je bogata bitnim hranjivim tvarima i vlaknima, koji će pružiti osjećaj sitosti.

atma.hr – 52
Višak tjelesne težine i pretilost postali su jedan od najčešćih problema u modernom društvu.

Nacionalni savjeti o pregledu zdravlja i prehrane (NHANES) (2009-2010) pokazali su da: “Oko 69% odraslih osoba ima višak kilograma ili je pretilo – više od 78 milijuna odraslih Amerikanaca smatra se pretilim.

Djeca također imaju veću kilažu. U posljednjih 30 godina pretilost u dječjoj dobi više je nego udvostručena u dobi od 2 do 5 godina, gotovo je utrostručena među mladima od 6 do 11 godina i više je nego utrostručena među adolescentima u dobi od 12 do 19 godina.”

Prema dr. Davidu Ludwigu, endokrinologu i nutricionistu na Harvard School of Public Health:

“Dugoročna stopa uspjeha liječenja pretilosti je neodređena, zbog čega svake godine imamo nove dijete i tretmane za gubitak težine, zajedno s industrijom gubitka težine od milijardu dolara”.

On dodaje:

“Glad je vrlo moćna. Možete je ignorirati nekoliko dana ili tjedana ili mjeseci ili služiti se trikom i piti puno vode ili šetati, ali je vrlo teško zanemariti je trajno.”

atma.hr – 52
Stoga, ako se borite s kilogramima, možete prekinuti brojanje kalorija jer imamo mnogo učinkovitiji način za postizanje ovog cilja.

Uključite samo sljedeću hranu u prehranu i uskoro ćete početi skidati više kilograma i smanjiti rizik od brojnih zdravstvenih problema, uključujući rak i bolesti srca. Ta hrana je bogata bitnim hranjivim tvarima i vlaknima, koji će pružiti osjećaj sitosti.

Brokula, cvjetača, kupus

Ovo povrće ima vrlo malo kalorija, ali ima puno hranjivih tvari.

Naranča, mandarina, grejp

Budući da su puni vlakana, vitamina C, kao i flavonoida, ti plodovi pomažu u procesu sagorijevanja masnoća i potiču metabolizam.

detoks za iscjeljenje

Krastavac

Krastavci imaju vrlo malo kalorija, ali su bogati hranjivim tvarima i vodom pa su nevjerojatno učinkoviti kada pokušavate izgubiti višak kilograma.

Salata

Zelena salata će opskrbiti ​​tijelo s brojnim hranjivim tvarima i pomoći probavi.

Bobice

Sve bobice, a osobito brusnice, izvrsne su za gubitak težine, bogate su vitaminom C i spojevima koji ubrzavaju metabolizam.

atma.hr – 52
Ananas

Ananas je bogat magnezijem, vitaminom C, kalijem i drugim hranjivim tvarima, bromelainom, koji sprječava upale, pojačava imunološki sustav i ubrzava metabolizam.

Jabuke i šljive

Jabuke imaju vrlo malo kalorija i bogate su vlaknima, dok su šljive pune vitamina C i kalijem, koji ubrzavaju metabolizam.

Repa

Repa regulira razinu šećera u krvi i prirodno stimulira izgaranje masti.

banner za knjige detoks

Dinja

Dinja podupire proces mršavljenja, budući da je puna vode i esencijalnih hranjivih tvari.

Banane

Banane su izvrsne kada pokušavate izgubiti kilograme jer reguliraju razinu šećera u krvi, pomažu probavi i podupiru zdravlje srca.

Tikvica

Konzumacija tikvica će vam pomoći u poboljšanju zdravlja crijeva i regulirat će omjer vode i soli u vašem tijelu.

Imaju vrlo malo kalorija, tako da ih možete slobodno jesti kad god želite.

atma.hr – 52
Patlidžani

Šalica patlidžana na žaru ima samo 24 kalorije, što ih čini savršenim dodatkom vašoj prehrani.

Celer

Celer se sastoji od 95% vode, snažan je diuretik i pomaže u procesu mršavljenja.

Kokice

Prosječna porcija kokica sadrži samo 31 kaloriju pa je savršeni niskokalorični snack!

Stoga povećajte unos ovih namirnica i ubrzo ćete primijetiti velike promjene na vašem tijelu!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić