Designed by Freepik

Živčani slom ima tri razloga: 1. nervozni ste, 2. nepravilno se hranite, 3. ne pijete vodu. Kao rezultat toga, počinjete se ljutiti, vrijeđate se, dok se u tijelu događaju somatske promjene. Potrebno je prilagoditi prehranu, očistiti se od parazita, balansirati pijenje vode…

atma.hr – 52
Svi znamo da se ljudski mozak sastoji 90% od vode. Zamislite što bi se dogodilo kada bi u mozak prestala dolaziti voda? A što ako osoba pije samo čajeve, Сoca-Colu i kavu, motivirajući svoju sklonost time da se svi ti napici pripremaju sa vodom. Pa dobro, beton se isto miješa sa vodom.

Što učiniti po tom pitanju? Vratite se na prvu rečenicu: mozak se sastoji uglavnom od vode.

Obratite pažnju: ne od čaja, kave, soka, a pogotovo ne od Coca-Cole. U mozak ide samo čista strukturirana voda. Tijelo može izvući vodu čak i iz pijeska, no pitanje je koliko vode će tijelo dobiti iz pijeska i koliko će vremena to oduzeti te da li je potrebno tako opterećivati svoj organizam. Nije li lakše piti u tu svrhu čistu strukturiranu vodu?

Možemo napraviti kviz: tko kakve napitke voli? Netko pije Coca-Colu, netko Pepsi, netko Schweps, a netko Fantu. Niste li primijetili da ste vezani za svoje omiljeno piće. Ali zašto? Svaka tvrtka voli podsjetiti svoje stalne klijente na sebe, pa da klijent ne bi zaboravio svoje omiljeno piće, u njega se stavljaju tvari za pojačavanje žeđi.

Još jedna vrsta ovisnosti o drogama. U Pepsi-Colu se dodaje limunska kiselina, gorčina, te čak 7 žlica šećera na svakih 250 grama pića. Tako da osjećate dotok energije, ne od pića, nego od 7 žlica šećera. Opet su vas prevarili.

Promislivši malo, doći ćemo do zaključka, da živčani slom ima samo tri razloga:

1. nervozni ste,
2. nepravilno se hranite,
3. ne pijete vodu.

Kao rezultat toga, počinjete se ljutiti, vrijeđate se, dok se u tijelu događaju somatske promjene.

atma.hr – 52
Također, na živčani sistem utječu sljedeći faktori:

– prisutnost parazita u tijelu,
– faktor nasljednosti,
– ozljede u prethodnim godinama,
– nedostatak fizičkih vježbi,
– stanje bioenergetike osobe,
– vrijeme,
– loše navike,
– življenje u ekološki nepovoljnim zonama.

Živčani sustav ovisi o nekoliko faktora, pri čemu na neke od njih možemo utjecati, dok neki nisu ovisni o nama.

Nasljednost se ne može birati, to je nešto što imamo od rođenja.

I klasična medicina može potaknuti razvoj bolesti središnjeg živčanog sustava. Ako ste poslušni i strpljiv pacijent, pa zbog svake gripe ili akutne respiratorne bolesti pijete paracetamol, propisan vam od liječnika – nećete moći izbjeći komplikacije živčanog sustava.

Osim toga oštetiti ćete svoje potomstvo prosljeđujući to kasnije svojoj djeci. Svaka odrasla osoba snosi duplu odgovornost: za sebe i za buduće generacije. To se ne smije zaboraviti.

Ozljede se događaju svakome, no možemo li ih ukloniti iz svog života? Mi ih ne planiramo, ali one se i dalje događaju. Utječu li ozljede glave ili kralježnice na živčani sustav? Jednim pogotkom u glavu palicom i život je odmah podijeljen na razdoblje “prije” i “poslije”. Jaki udarac glavom o asfalt može također utjecati na funkcioniranje živčanog sustava u budućnosti. To treba uvijek pamtiti.

Vrijeme ostavlja svoj trag u radu središnjeg živčanog sustava i od toga se ne može zaštititi.

Može li stanje ekologije utjecati na živčani sustav? Svakako. Ekologija je jedan od najutjecajnijih čimbenika koji pridonose mentalnim problemima. Što mislite kakvo je stanje mozga soboslikara ili rudara, koji su cijeli život radili u štetnoj okolini? Čak i teoretski, takav mozak ne bi trebao biti normalan.

atma.hr – 52
Što je potrebno da se vrati produktivnost rada živčanog sustava?

Potrebno je prilagoditi prehranu i provesti niz preventivnih mjera.

Jedan put u tri mjeseca obvezno je 10 dnevno čišćenje od parazita, balansirati pijenje vode (preporučuje se pijenje alkalne strukturirane vode). I trebalo bi se početi pravilno hraniti.

Paraziti u tijelu su jedan od glavnih uzroka problema živčanog sustava. Na taj razlog možemo i moramo utjecati. Postoji izreka da sve dobre stvari se moraju napraviti, ali sve loše dolazi samo od sebe.

Po vašem mišljenju, što je dobro? Kada u tijelu ima parazita ili kad ih nema? Najvjerojatnije će odgovor biti „kad ih nema“. Dakle, potrebno je poduzeti određene korake da oni nestanu. Toksoplazma se odlično osjeća u mozgu. Vas ili vaše dijete je ogrebla mačka, i odmah su u tijelo ušli virusi koji ozbiljno štete živčanom sustavu: citomegalovirus, papiloma virus, virus herpesa… Na primjer, povezanost takvih ozbiljnih oboljenja kao epilepsija s parazitima u tijelu je znanstveno dokazana.

Statistika SZO pokazuje da se u 7 od 10 dijagnoza pogriješi. Samo zamislite: tek 30% bolesnika primaju pravilno liječenje, a ostali samo pogoršavaju lijekovima svoje stanje.

Ispravno odrediti smjer u kojem će se voditi popravljanje zdravlja je super važno. Počnite koristiti antiparazitske programe, svakako se testirajte na toksoplazmu, herpes, lamblije, opistorhije, toksokare i trihinele.

Antiparazitske programe treba provoditi redovito, jedan put svaka tri mjeseca, baš kao i vašem omiljenom psu. Čime se vi razlikujete od njega? Ako danas nemate crva, to ne znači da ih sutra, nakon što ste pojeli u restoranu, recimo peršin, ne unesete u svoje tijelo ponovno. Redovito se rješavajte helminata, ne štedite na sebi i na svom zdravlju.

Slaba bioenergija pogoršava probleme središnjeg živčanog sustava. Potrudite se obnoviti vlastito energetsko polje. Kako bi se riješio taj problem može biti preporučeno korištenje džepnog vitalizatora ili privjeska-vitalizatora.

Jedan od faktora koji utječu na živčani sustav su loše navike, kojih se tako teško riješiti. Što su zapravo loše navike? To je među ostalim i prejedanje, nedovoljno kretanja, pušenje, drogiranje, konzumiranje alkohola i još mnogo toga. Sami ste odgovorni odlučiti hoćete li nastaviti njegovati svoje ovisnosti ili se s njima zauvijek oprostiti.

Ako ste počeli imati problema sa svojim središnjim živčanim sustavom, nemojte odmah žuriti do psihijatra ili neuropatologa.

Za početak, naučite pravilno piti vodu odnosno naviknite se da svaki dan popijete 1,5 litre alkalne, strukturirane vode optimalne temperature.

Zatim otiđite u laboratorij te provjerite svoj organizam na toksoplazmu, citamegalovirus, herpes, toksokare i pokušajte potpuno eliminirati farmakološka sredstva, uključujući sredstava za spavanje.

Zapravo su tablete za spavanje najveća greška 20. stoljeća. To je glupa iluzija da pomoću Adelfana možete umiriti iscrpljen, razdražen, nervozan ili zatrovan mozak.

atma.hr – 52
Ako je sve u redu u vašem tijelu, na kraju se dana mozak mora sam isključiti i zaspati. Ako postoji neki problem: manjak hranjivih tvari, intoksikacija organizma ili crvi, mozak će vas pokušati nagovoriti da nešto pojedete za kompenzaciju. Mnogi ljudi su već odavno primjetili da čim je stres prisutan, ruka krene otvarati frižider.

Stanična prehrana za Sred.Živč.Sust. je najbolja opcija hrane za mozak. Mozgu je potrebno svih 28 aminokiselina. Dakle, spirulina i vitamini su najbolji proizvodi za obnovu iscrpljenog živčanog sustava. Prehrana aminokiselinama će vam pomoći u rješavanju problema lošeg sna, umora, vrtoglavice, slabosti i razdražljivosti.

Za održavanje snage mozga preporučuje se dodati u hranu masne kiseline – Omega 3/6. *Vegani, vegetarijanci – Pazite na EPA&DHA (izvor iz algi).

Slijedeći korak je uključiti u prehranu vitamine grupe B.

Završni korak u obnavljanju funkcioniranja živčanog sustava je korištenje enzima ili koenzima. Najbolja opcija za moždane ATP je koenzim Q-10.

Saznali ste za odličan program poboljšanja funkcionalnosti mozga. Učinite sve što možete za dobar rad mozga pa će vam se on zahvaliti produktivnim radom.

Autor: Olga Butakova, materijali iz knjige “Potrebne informacije o zdravlju”.