Foto: commons.wikimedia.org

Određena pravila mogu odrediti žensku ljepotu nakon što se stigne do određene dobi, ali Susan Sarandon ne slijedi ni jedno od ovih pravila. Ona vjeruje da ljepota dolazi iznutra i da je lijepa osoba ona koja iza sebe ostavlja bolji svijet.

atma.hr – 52




U 76. godini, Susan Sarandon još drži svoju poziciju jedne od najljepših žena u Hollywoodu. Glumica daje ključeve njezine istinske filozofije ljepote koja seže dalje od zrcala kupaonice.

1. Potrebno je imati pravu filozofiju

Na pitanje mogu li kozmetički proizvodi pomoći ženama da budu samopouzdane i autentične, Susan je rekla:

“Jedna od najvažnijih stvari u životu je biti autentičan. Ako sam s godinama naučila nešto, to je da moram biti iskrena prema sebi i dopustiti sebi malo zabave s vremena na vrijeme. Mislim da je zabavno za žene da se kreativno izražavaju kroz šminku i frizuru. ”

Također je objasnila kako nije poanta u tome da samo izgledate sjajno, već i da se osjećate sjajno.

Nemojte se bojati starenja

Susan nam kaže da najbolji savjet za ljepotu koji je dobila nije došao od make-up umjetnika ili frizera, već umjesto toga citira autora Gabriela Garcia Marqueza, koji u svom romanu “Ljubav u doba kolere” kaže:

“Dob nema stvarnost, osim u fizičkom svijetu, suština ljudskog bića otporna je na vremensko razdoblje. Naši unutarnji životi su vječni, što znači da je naš duh ostao tako mlad i snažan kao kad smo bili u punom cvatu.”

Određena pravila mogu odrediti žensku ljepotu nakon što se stigne do određene dobi, ali Susan Sarandon ne slijedi ni jedno od ovih pravila, “tako da ih očito slučajno kršim”, kaže ona.

atma.hr – 52




Njezin savjet? Samo budite autentični i imajte samopouzdanja.

“Ne postoji ništa što ne možete učiniti zbog svoje dobi. S vremenom i iskustvom, mislim da počinjete biti manje teški, cijenite tko ste i bolje se osjećate u svojoj koži. One stvari koje ste smatrali svojim nedostacima postaju vaše snage i ponosno ih pokazujete bez potrebe da se ispričavate zbog njih.”

Samo budite sretni

Kada se osjeća najljepša? Kada je sa svojom djecom i unucima. “Kad me pitaju što me najbolje definira, ne kažem da sam aktivistica i glumica, kažem majka. Majčinstvo može biti najsloženije stanje u životu.

Mislim da smijeh čini da se osjećate lijepom i da izgledate mlađe. Život je kratak, stoga uživajte u vožnji i ne brinite se previše. Kada ste sretni, sjajite iznutra i izvana.

atma.hr – 52




2. Usvojite dobar životni stil

Susan Sarandon je svjesna da životni stil koji vodimo može utjecati na našu kožu. “Ja se trudim voditi zdrav i uravnotežen životni stil, koliko god je to moguće”, kaže ona. “Naravno da nisam savršena, ali pokušavam dobro jesti i vježbati se kako bi ostala fizički i psihički fit.”

Hidratizirajte se, spavajte, ponovite

“Moja tajna za lijepu kožu je redovita hidratacija, puno sna i ponavljanje svega toga. Stvarno naglašavam ove točke, jer to je ono što će stvarno pomladiti kožu za nekoliko godina.”

Svakodnevna rutina Susan Sarandon za održavanje ljepote je dizajnirana tako da joj je koža zadržala svoj sjaj: ujutro koristi blago sredstvo za čišćenje lica, nakon čega slijedi zaštitni serum i intenzivna hidratantna krema sa SPF.

Noću koristi noćnu anti-age kremu, za koju tvrdi da ima pravi utjecaj na živost njezinog tena jer pomaže koži da povrati glatkoću i mekoću, a istodobno smanjuje i posvjetljuje tamne mrlje, piše Livingly.

Susan Sarandon Plastic Surgery Before and After

Razmislite o budućnosti

“Voljela bih da sam bila opreznija i da sam se bolje brinula za svoju kožu kad sam bila mlađa, ali mladi se osjećaju nepobjedivo, a onda prođe deset godina i shvatite da to niste!

Nitko nije, stoga je najbolje stvarno obratiti pozornost na vašu kožu i pronaći kvalitetne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. I počnite rano “, rekla je.

3. Odaberite odgovarajuće proizvode

Glumica vjeruje da “ljepota dolazi iznutra, ali jednako je važno da se i sami brinete za sebe fizički”. Njena svakodnevna rutina njege kože vrlo je jednostavna i zahtijeva prije svega pravi izbor proizvoda.

Za nju je presudno pronaći plan tretiranja koji odgovara njezinim potrebama. Evo nekih od njezinih omiljenih proizvoda i favorita:

atma.hr – 52




Stvari koje moram imati:

“Krema za zaštitu od sunca, koju uvijek imam na sebi, dobro vlaži kožu i osigurava svježi ten. Prije primjene make-upa, stavljam preventivni serum koji štiti moju kožu od slobodnih radikala, balzam da zadrži mekoću usana, a dobra maskara može puno toga učiniti!”

Za putovanja

“Kad letim, moje lica može izgledati suho i iscrpljeno, stoga uvijek u mojoj prtljazi imam dobru hidratantnu kremu. I zato što nikad ne znate što bi se moglo dogoditi, uvijek imam na sebi ruž za usne. S pravim ružom za usne nikada ne možete pogriješiti!”

Za kosu

“Za kosu koristim šampon i regenerator koji pomaže održati živu boju. Povremeno koristim ulje ili masku kako bi kosa bila vlažna i zdrava.”

Za izlazak

“Većinu vremena dobivam pomoć svojih favorita “Glam Teama”, slušamo glazbu, volim R&B – i uživam u zabavi dok radim. Moja šminka varira ovisno o tome što nosim ili o mom raspoloženju, ali obično volim postići poseban izgled očiju u kombinaciji s lijepim neutralnim nijansama i ružem ili sjajilom.”

atma.hr – 52




Završna riječ

“Ljepota je nešto što čini svijet boljim. Proizvoljna je i hirovita. Za mene je lijepa osoba netko tko je jak i lijep iznutra, netko tko ostavlja iza sebe bolji svijet. To je ono što ja pokušavam učiniti u svom životu.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Fotografije: YouTube