Foto: pexels.com

Kad se očisti emocionalna povreda, stvaraju se uvjeti za samoiscjeljivanje i to se u nekom postotku, koji ovisi o našoj vjeri – i dogodi. Naše nas misli ograničavaju u postupku samoiscjeljenja!

atma.hr – 78
Fizička bol je emocija kao i svaka druga. Svaku emociju osjetimo pa je po tome emocija ono što osjetimo. Fizičku bol naročito osjetimo i s njom možemo raditi kao s bilo kojom emocijom. Između ostaloga je možemo čistiti tehnikama i metodama koje su poznate u svijetu i kod nas: od eft metode (tapkanje) preko sedona metode, tehnike opraštanja sve do tehnike emocionalni kod. Imam pozitivnih iskustava s čišćenjem fizičkih boli.

Jedno od iskustava je bol u koljenu. Osoba je teško hodala i kod svakog koraka je bila prisutna bol u koljenu. Mišićnim testiranjem smo došli do toga da je ta bol nastala, odnosno uzrok boli je nastao dok je osoba imala 1 godinu. Ona sada ima preko 70 i ta bol je prilično ometala njezino kretanje.

Kad smo to očistili, mislim na uzrok, bol je prestala. Poslije sam je nazvao i rekla je da ima prekrižene noge, što dugo nije mogla i da je više ne boli. Poslije nekih tjedan-dva sam je opet pitao i bol se nije vratila. Iako su njezini zglobovi i dalje, kako su joj rekli liječnici, prilično uništeni, ona ipak ne osjeća bol dok hoda. Ne može igrati profesionalni nogomet, ali se može bezbolno služiti svojim koljenima.

Emocionalna blokada priziva povredu

Ako je bol nastala od povrede ili ako je dugotrajnija, to samo znači da je emocionalna blokada snažna i da je privukla povrede.

Na primjer, osoba se povređuje samo na desnoj strani tijela. Pregledom energetsko/emocionalnih blokada se može vidjeti da je taj dio tijela više blokiran. Po tome se vidi da te blokade privlače fizičke povrede, a na drugoj strani tijela nije imala niti jednu povredu. Često to ljudi osvijeste tek kad im kažem.

atma.hr – 39

Povreda je dugotrajna i komplicirana i teško se može riješiti

To je samo naša pretpostavka i naš pogled na to. Podsjetit ću da mi gledamo jednodimenzionalno, odnosno da u jednom trenutku možemo vidjeti, odnosno fokusirati se samo na jednu stvar. Već ako se fokusiramo na dvije i više stvari, onda to ne radimo preko misli, već preko osjećaja. I kad mislimo tako, to je samo naša projekcija.

Kao što sam gore naveo, za podsvijest ne postoji niti vrijeme niti prostor i nema ograničenja u vezi s tim. Našoj svijesti može nešto biti komplicirano, a da to ustvari i nije i za podsvijest je lako rješivo. Pošto radim na podsvijesti, a ne na mišljenju, ne opterećujem se mišljenjima i djelujem samo preko podsvijesti.

Na taj način samo se pomaže fizičkom tijelu da može normalno funkcionirati, odnosno da može normalno se samoiscjeljivati. Uklanjanjem blokada otvaramo taj prostor koji tijelo odmah iskoristi i sam počinje iscjeljivati.

Kad je fizička povreda, ne može se pomoći

Ova rečenica je samo procjena. Kao što sam rekao, fizičke povrede privlači emocionalna povreda. Kad se očisti emocionalna povreda, stvaraju se uvjeti za samoiscjeljivanje i to u nekom postotku, koji ovisi od našeg uvjerenja, se i dogodi. To ne znači da ako je netko otkinuo komad tijela ili koji ud, da će on narasti.

To samo znači da će osoba prihvatiti nedostatak tog dijela tijela i da će se ponašati sukladno svojim mogućnostima. Vjerojatno neće više imati smetnje da je taj ud, na primjer, svrbi tamo gdje ga nema. To su takozvani fantomski bolovi ili svrbež.

atma.hr – 78
Iscjeljivanje je teško i dugotrajno

Već sama pomisao na ovu rečenicu sprečava brzo iscjeljivanje. Dakle, naše nas misli ograničavaju u postupku samoiscjeljenja, jer to u našim mislima nije jasno, odnosno postoji strah da to ne postoji. Time se samo određujemo želimo li se iscijeliti ili ne.

Događalo mi se da kad smo radili na nekom problemu, osoba je rekla u trenutku kad treba odlučiti želi li riješiti taj problem ili ne, odlučila je neka još ostane neko vrijeme. Osoba se navikla na taj problem i malo ga je smanjila i još joj treba za nešto. To je odluka te osobe i nemam tome što reći.

Ako se netko pronašao u nekim problemima gore navedenim, može na stranici www.ivanmodrusan.com naći u blogu dodatne tekstove o rješavanju sličnih problema, a ako još treba konzultacije, slobodno se javite na [email protected]

Ivan Modrušan

101 IVAN MODRUŠAN KAKO OPROSTITI

Kako oprostiti?

kako oprostiti

Vodič kroz tehniku opraštanja

Uz ovu knjigu možete naučiti kako prepoznati obrasce po kojima vam se događaji ponavljaju, kako izolirati važne točke koje određuju cijeli niz događaja te kako oprostiti i kome oprostiti da se prekine nepovoljni niz događaja.

Cilj ove knjige je upoznati vas sa praktičnom mogućnošću rada na uklanjanju negativnih osjećaja i trauma, te brzog i učinkovitog bezopasnog čišćenja trauma iz podsvijesti za poboljšanje kvalitete vašeg života.

Uz knjigu dobivate i besplatan CD.

180 stranica, format: 14×20

Cijena: 97,20 kn - Kupi ovdje