Foto: pixabay.com

Znanost o vibracijama i frekvencijama i njihovom učinku na čovjeka postoji već tisućama godina. Sve što postoji u ovom univerzumu jest manifestacija određenih vibracija, uz pomoć kojih se duhovna energija transformira u materijalnu.

atma.hr – 52
Svijet oko nas pun je različitih frekvencija i vibracija. Neke frekvencije možemo vidjeti (svjetlosne valove), čuti (zvučne valove) ili osjetiti. Postoje i druge frekvencije, na primjer, gama zrake, infracrvene frekvencije i radiovalovi, koje ne možemo vidjeti ili osjetiti. Sve te frekvencije utječu na nas na razne načine.

Na primjer, određena glazba može nam donijeti mir i olakšanje, dok će druga izazvati ljutnju i agresiju. S nekim frekvencijama susrećemo se svaki dan – to su buka u tvornici ili uredu, šum transporta u centru grada, zujanje hladnjaka i računala u kući.

Prošećite kroz tvornicu. Buka – ili razina frekvencija – u tvornici vjerojatno vam se ne čini privlačnom. Naime, može biti čak i opasna za vaše zdravlje te je potrebno zaštititi uši. Zbog prebivanja na mjestima, koja su puna buke ili nižih vibracija, tijekom vremena možete postati uznemireni. Takvi zvukovi će povući vašu svjesnost prema dolje – razmišljat će te na vrlo ograničen način.

Mogu degradirajuće utjecati na vaš um, tako da ćete htjeti samo zapaliti cigaretu ili otići u kafić nakon posla. Drugim riječima, izloženost nižim vibracijama obično uzrokuje degradiranje naše svjesnosti.

atma.hr – 52
Mantre – zvukovi za upravljanje materijalnom energijom

Znanost o vibracijama i frekvencijama i njihovom učinku na čovjeka postoji već tisućama godina. Potvrde toga pronalazimo u drevnim Vedskim tekstovima.

Drevni vedski tekstovi na sanskritu objašnjavaju, da sve što postoji u ovom univerzumu jest manifestacija određenih vibracija, uz pomoć kojih se duhovna energija transformira u materijalnu. Vede ne samo da objašnjavaju kako različite frekvencije utječu na nas, nego i sadrže upute o tome kako ih treba koristiti.

U drevnoj Indiji mudraci su koristili mantre, posebne zvučne vibracije da bih postigli zadivljujuće rezultate. Uz pomoć pravilno izgovorenih mantri mogli su utjecati na vrijeme, liječiti, oživljavati mrtve, čak i stvarati nova živa bića i predmete.

Kšatrije (vladari i ratnici) koristili su mantre da bi stvorili različite vrste oružja. Na primjer, poznavali su oružje brahmashtru, koje je imalo jednaku suvremenoj nuklearnoj bombi uz razliku da je brahmastra uništavala samo ono čemu je bila namijenjena, za razliku od nuklearne bombe koja uništava kilometra oko eksplozije. Strijele, kojima bi ratnici pridružili posebne mantre, izazivale bi moćne eksplozije poražavajući cilj.

Drugi su koristili znanost o vibracijama da bih uzdigli svoju svjesnost na višu razinu ili da bih ušli u duhovnu stvarnost.

I suvremeni znanstvenici znaju da frekvencije utječu na živa bića. Napravljeni su različiti eksperimenti. Na primjer, znanstvenici su proučavali djelovanje glazbe na biljke. Pod utjecajem klasične glazbe biljke bi lijepo rasle i cvale, a pod utjecajem agresivne glazbe bi venule i sušile se.

atma.hr – 52
Dopronosi Nikole Tesle

Nikola Tesla je radio eksperimente koji su potvrdili da je zrak u svom uobičajenom stanju sposoban provoditi velike količine struje na velike udaljenosti, bežično. To je značilo da bi električna energija mogla biti dostupna ljudima u svim dijelovima svijeta.

Sposobnost elektriciteta da putuje kroz zrak pokazuje da se frekvencije i drugi valovi energija mogu prenositi s mjesta gdje se generiraju na druge točke planeta bežično. Mnogi misle da zakoni koje je otkrio Tesla također objašnjavaju fenomen telepatije i potvrđuju ogromne mogućnosti ljudskog uma.

Možemo proširiti ovu temu i predložiti da to znači da je čitav univerzum jedan ogroman vibracijski generator, koji ne samo da stvara, šalje i prima energiju na različitim točkama planeta, nego i održava ravnotežu energije.

Tesla je dokazao svoju teoriju o bežičnom prenošenju struje u veljači 1900. godine. Stvarajući vodljivi put između ionosfere i zemlje, slao je signale vrlo niskih frekvencija. Otkrio je da površina zemlje može služiti kao ogromni strujni krug za vrlo niske frekvencije.

Na takav način, električna energija bi se mogla prenositi po cijelom svijetu preko površine zemlje, koristeći ionosferu kao povratni put. Ionosfera je sferni omotač, koji može provoditi elektricitet. Sastoji se od iona i slobodnih elektrona, koji okružuju Zemlju u gornjem dijelu atmosfere.

Ona igra važnu ulogu u prenošenju radiovalova, služeći kao reflektor. Eksperiment Tesle je potvrdio, da elektricitet i druge vrste frekvencija mogu biti prenesene do prijemnika ili korisnika na bilo koju točku planeta bez pomoći žica.

atma.hr – 52
Dobre vibracije

Istraživanja su pokazala, da frekvencije ispod 7 Hz stvaraju osjećaj opuštenosti i dobrobiti, koje je poznato kao alfa-stanje. Kažu da je najpovoljnija frekvencija na Zemlji 6.8 Hz. Zanimljivo je da piramida Giza ima u sebi konstantnu frekvenciju od 6.8 Hz i znanstvenici ne mogu otkriti otkuda ona dolazi.

Ovo govori o tome, da su drevne civilizacije znale o važnosti frekvencija. Koristili su ih da bih stvorili prikladnu atmosferu koja bi umirila um, pomogla osobi da pređe na višu razinu svjesnosti i spozna duhovnu stvarnost.

Yoga koristi isti princip već stotinama i tisućama godina. Koncentracija na ravnomjerno disanje, koja se poučava u hatha-yogi, izjednačava i harmonizira ritam srca i električne impulse u tijelu. Yoga na prirodan način priziva alfa-stanje i omogućava čovjeku, da dostigne posebno stanje u kojem se njegova svjesnost može uzdići na višu razinu.

Yoga, izgradnja građevina poput piramida ili hrama piramidalnog oblika, recitacija molitvi i mantri može pomoći čovjeku dostići stanje sreće i mira, podići njegovu svjesnost na višu razinu i omogućiti da shvati duhovne istine. A to bi, kako se nadao Tesla, donijelo mir, koji bi bio prirodni rezultat općeg duhovnog napretka.