Izračunavanjem vašeg bioritma otkriti ćete nešto novo o ukusima i hrani koju volite.

BIORITAM pokazuje naše ponašanje u svakodnevnom životu. On je promjenjiva kategorija koja se zapravo mijenja svaka 2 sata (ovisno od okretaja Zemljine osi).

atma.hr – 52
Način izračunavanja vašeg BIORITMA

Potrebno je ubrojiti dan i mjesec rođenja, na način da dobijete jednoznamenkasti broj.

Primjer:

dan i mjesec rođenja: 25.06.

2+5+6 = 13 a to je 1+3 = 4

atma.hr – 61
BIORITAM 1

Ovo je najzahtjevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer samtraju da im to pripada, pa su za stolom izbirljivi i veoma cijene kvalitetu hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu odoljeti. Klorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebali unositi pripadnici broja 1. Dakle – za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća.

BIORITAM 2

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja. Pošto je pravi kućni tip – voli ukusna jela domaće proizvodnje. U pogledu hrane nisu pretjerano izbirljivi ali zbog osjetljivog želuca trebaju izbjegavati žestoka pića i previše začinjenu hranu. Preporučuje im se hrana sa žutom ljuskom / ovojnicom ( paprika, krompir, bundeva, banana…).

BIORITAM 3

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i čsto se muče sa viškom kilograma. Njihova ishrana treba biti obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Previše vole špagete, lazanje i slična jela koja ih debljaju.

atma.hr – 39

BIORITAM 4

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Oni ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bijele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od tijesta.

BIORITAM 5

Vječna djeca – petice uvijek idu u korak s vremenom pa prvi prihvaćaju makrobiotiku, vegeterijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuhanje, nova jela i nove recepte ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo sjediti na miru, one jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela.

BIORITAM 6

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lijepo aranžirana ali i uskusna i raznovrsna.


Widget not in any sidebars

BIORITAM 7

Sedmice su ljubitelji vegeterijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da koriste povrće i voće u velikim količinama izbjegavajući kisele plodove. Idealan obroj za njih bilo bi raznovrsno povrće sa grilla ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka.

BIORITAM 8

Žestoke osmice u svemu pretjeruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to popiti koju čašicu viška. Obožavaju meso no bilo bi dobro da više unose voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana.

BIORITAM 9

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole svježe i kuhano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusa, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina.

atma.hr – 61
POKLON ČITATELJIMA

Prvih troje čitatelja koji lajkaju stanicu i jave se u inbox facebook stranice TarotGalaxy (www.facebook.com/TarotGalaxy) biti će nagrađeno. Prva osoba dobiva analizu LEKCIJA KROZ ŽIVOT, druga osoba OSOBNE ASPEKTE ZA 2018. GODINU a treća osoba SINASTRIJU (usporednu analizu ljubavnih partnera).

www.facebook.com/TarotGalaxy

MITELLA 1
Banner Velika feng shui skola manji
elan living banner 300x250 1