Dr Hamer je, uvažavajući činjenicu da su psiha, tkivo i mozak jedinstven sustav, bio u stanju samo iz CT snimka pogoditi oštećenja u cijelom organizmu jer je napravio kartu moždane mase i odgovarajućih organa i tkiva. Po njemu – sve ozbiljne bolesti potječu od šokantnog događaja koji je jedinka iskusila kao nešto vrlo teško, izrazito dramatično i izolirano. Sadržaj psihološkog konflikta određuje lokaciju na kojoj se pojavljuje fokus konflikta i to je ono što se vidi na CT snimci kao niz koncentričnih prstena nazvan HH. Ovo mjesto je uvijek u korelaciji s nekom lokacijom u organizmu i na tom mjestu u tom tkivu će se razviti simptomi bolesti. Daljnji razvoj konflikta određuje i daljnji razvoj lezije u mozgu (fokusa nazvanog Hamerovim žarištem) i razvoja bolesti u tkivu nekog organa.

atma.hr – 52
GERMANSKA NOVA MEDICINA empirijska je prirodna znanost koja obuhvaća cjelokupno područje medicine. Utemeljitelj GNM je dr. med. Ryke Geerd Hamer, čije je otkriće nastalo na temelju vlastitog iskustva, točnije, posljedično oboljenju od raka uslijed nenadane smrti sina Dirka. Germanska Nova Medicina je 1998. godine demonstrirana, testirana i službeno potvrđena prvotno na Sveučilištu u Trnavi, Slovačka, a zatim na još 35 ustanova diljem svijeta. Ona predstavlja sveobuhvatan i logičan sistem koji se temelji na principu cjelovitosti pristupa promatranja živih bića te, poznavajući uzrok i posljedicu svake tzv. bolesti, istovremeno ukazuje na terapiju.

U GNM nema mjesta hipotezama, ona se u svakome trenutku i na svakome slučaju može prirodoznanstveno reproducirati, a samim je time primjenjiva kako na ljude, tako i na biljke i životinje. GNM ne samo da egzaktno opisuje medicinsko biološke povezanosti živog organizma i cjelinu psihe, mozga i organa, već daje i embriološko-ontogenetsko objašnjenje lokacije pojedinačnih povezanih centara u mozgu, budući da su sve promjene psihe i organa povezane i koordinirane od strane mozga. U GNM, ono što smo do sada podrazumijevali pod bolešću, smatrali „zloćudnim“, u stvarnosti ne postoji, već su promjene u našem organizmu dio točno definiranog Smislenog Biološkog Posebnog Programa prirode.

GNM počiva na Pet bioloških zakona koji objašnjavaju uzrok, tijek i prirodno izlječenje svih tzv. bolesti. Temeljna tvrdnja ovog otkrića je dan danas usidrena u ljudskoj kulturi i mi se svakodnevno u našim životima susrećemo s tim tijekom. Ali sada možemo razumjeti što se dogodilo i dolazimo do mogućnosti otkriti nešto što je zapravo oduvijek bilo prisutno. Pet bioloških zakona predstavlja jedno novo poimanje života, naših mogućnosti i potreba, te razumijevanje biologije i procesa iz naše okoline. Kroz učenje ovog jezika Prirode spoznajemo jednu prije nepoznatu dubinu razumijevanja kako naših mjerljivih procesa, tako i ljudskog ponašanja.

atma.hr – 52
Uzroci bolesti mogu se podijeliti na 3 skupine:

Fizički uzroci – ozljede, udarci, opekline, ubodi itd.,

Biokemijski uzroci – trovanja; avitaminoze,

Biološki konflikt

Germanska Nova Medicina obuhvaća tumačenje promjena nastalih posljedično biološkom konfliktu. Biološki konflikt je životno ugrožavajuća situacija u kojoj se treba boriti za opstanak.

Na osnovu Pet bioloških zakona tumače se sve, biološkim konfliktom uzrokovane bolesti, također i rak, kronične bolesti, psihoze i alergije. Pristup temeljen na Pet bioloških zakona omogućuje uzročnu terapiju.

Biološki zakoni primjenjivi su kako na čovjeka, tako i na životinje, biljke i mikroorganizme, uz poštivanje individualnih kriterija za svaku vrstu. Kriteriji pojašnjeni u nastavku vrijede za čovjeka i, općenito, sisavce.

Germanska Nova Medicina® zadovoljava sva 3 kriterija znanosti: provjerljivost, ponovljivost, predvidljivost. Sukladno tome, spada u kategoriju znanosti.

atma.hr – 52
Prvi zakon (Željezno pravilo)

Sve ozbiljne bolesti potječu od šokantnog događaja koji je jedinka iskusila kao nešto vrlo teško, izrazito dramatično i izolirano. Sadržaj psihološkog konflikta određuje lokaciju na kojoj se pojavljuje fokus konflikta i to je ono što se vidi na CT snimci kao niz koncentričnih prstena nazvan HH. Ovo mjesto je uvijek u korelaciji s nekom lokacijom u organizmu i na tom mjestu u tom tkivu će se razviti simptomi bolesti.

Daljnji razvoj konflikta određuje i daljnji razvoj lezije u mozgu (fokusa nazvanog Hamerovim žarištem) i razvoja bolesti u tkivu nekog organa.

Drugi zakon (Dvije faze bolesti)

Pacijent koji još nije riješio konflikt je u prvoj aktivnoj konfliktnoj fazi, gdje simpatički živčani sustav prevladava i učinak se očituje padom energije.

Ako pacijent uspije riješiti ovaj konflikt, ulazi u drugu fazu – fazu liječenja (reparacije) u kojoj parasimpatički živčani sustav prevladava i tada se manifestacija ove aktivnosti dijagnosticira kao “topla bolest” (to su reumatske, infektivne, alergijske i sl. bolesti).

Ova druga faza, zapravo faza liječenja, iziskuje mnogo više rizika i pravo kompletno izlječenje nastaje tak na završetku ovog čitavog procesa. U određenim okolnostima, nerješavanja konflikta već samo njegovim snižavanjem na razinu prihvatljiv za život, može često biti bolje nego suočavanje s drugom fazom, tj. potpunim izlječenjem.

Ovdje se vjerojatno radi o teškim upalnim procesima ili često degenerativnim bolestima kada organizam “riješi” da neki organ potpuno izbaci iz upotrebe.

atma.hr – 52
Treći zakon (Ontogenetski sustav tumora i ekvivalentne bolesti)

Napredak neke bolesti je prvenstveno kontroliran iz mozga i to ili iz “starog mozga” (produžena moždina i mali mozak) ili iz “novog mozga” (velikog mozga).

Stari mozak upravlja primitivnim procesima, a novi mozak se bavi društvenim i teritorijalnim pitanjima čitave jedinke u odnosu na vanjski svijet. Tako se određeni emocionalni konflikti, kao što je na primjer psihološki konflikt odvajanja, sukob identiteta, teritorijalni sukob ili doživljaj obezvređivanja manifestiraju kao Hamerovo žarište u tom dijelu mozga. Signali koji se šalju u tkivo koje je vezano za tu moždanu regiju se tada aktiviraju. Ovo su takozvane psihosomatske bolesti.

Na primjer psihološki profil ljudi koji su u dugom razdoblju nesposobni pobjeći od situacije koja ih psihički uznemirava i ne odgovara im, ili ne mogu održati ono što im odgovara ili se ne mogu zaustaviti u emotivnoj uznemirenosti kad je to poželjno i jednostavno ne znaju što učiniti te kako riješiti neki problem i donijeti odluku. Oni stvaraju energetski konflikt u organizmu koji se biološki može pojaviti sa simptomima multiple skleroze ili paralize.

banner za knjige mudre

Srčani infarkt je posljedica grozničave borbe za teritorijem ili nekim njenim sadržajem, kao i osjećajem teritorijalne ugroženosti. Doktor Hamer je tako priložio čitavu listu raznih tipova emocionalnih konflikata i precizno definirao koji simptomi bolesti od njih mogu nastati.

Slijedeći embriološke principe nastanka tkiva iz zametka, dr. Hamer je definirao i tijek napretka bolesti i vrstu tkiva na kome će se razviti tumor ili čir aktiviran iz regije gdje je uočena lezija HH u mozgu. Ovisno da li je lezija nastala u ektodermu, endodermu ili mezodermu može se točno definirati tkivo koje će biti pogođeno bolešću.

Tako konflikt čiji se fokus u mozgu nalazi u produženoj moždini (koja kontrolira tkiva koja nastaju iz endoderma) ili u velikom mozgu (koji kontrolira tkiva nastala iz mezoderma) pokazuju umnožavanje stanica u aktivnoj fazi konflikta (to je rast tumora), ali i destrukciju tako nastalog tumora u drugoj fazi – fazi liječenja.

Konflikti koji nastaju u velikom mozgu i pogađaju ostatak mezoderma i iz njega nastala tkiva i sva ona koji su nastala iz ektoderma, manifestirati će se kao stanično propadanje (nekroza i čirevi) ili će se manifestirati kao hipofunkcija u aktivnoj fazi, dok će u fazi liječenja doći do popravke i popunjavanja oštećenog tkiva (što također može biti dijagnosticirano od strane liječnika kao tumor).

Hamer je tako jednostavno, uvažavajući činjenicu da su psiha, tkivo i mozak jedinstven sustav, mogao na temelju samo jednog poznatog parametra, a to je CT snimak mozga, dijagnosticirati stanje čitavog organizma.

atma.hr – 52
Evo što je sam izjavio u jednom intervjuu: “Nakon jednog predavanja koje sam imao u Beču, svibnja 1991. godine, kolega liječnik mi je dao snimak CT mozga jednog svog pacijenta i pitao me da otkrijem na temelju toga njegovo organsko stanje i koje konflikte ima. Bilo je tada prisutno dvadeset kolega od kojih su neki bili radiolozi, a neki CT specijalisti. Od tri razine (koja simultano pogađa Dirk Hammer Sindrom), ja sam imao samo razinu mozga. Od tog snimka bio sam u stanju dijagnosticirati karcinom u stanju krvarenja u mjehuru koji je bio u fazi zalječivanja, stari karcinom prostate, dijabetes, stari karcinom pluća i senzorsku paralizu jedne specifične regije u organizmu i naravno odgovarajuće konflikte.

Kolega koji mi je da CT snimak je ustao i rekao: “Čestitam gospodine Hamer. Pet dijagnoza – pet pogodaka. To je točno ono što pacijent ima i vi ste točno ustanovili što on ima sada i što je imao prije. Fantastično!”

Jedan radiolog mi je rekao: “Od sada sam uvjeren u vašu metodu. Kako ste pogodili da ima krvarenje karcinoma u mjehuru? Nisam ništa našao na CT- u.”

Doktor Hamer je bio u stanju samo iz CT snimka pogoditi oštećenja u cijelom organizmu jer je napravio kartu moždane mase i odgovarajućih organa i tkiva. Ovu kartu su, na žalost, neki naizgled sljedbenici Nove Medicine loše kopirali, pa se dr. Hamer od mnogih ovakvih praktičara često ograđuje.

banner za knjige BIOLOGIJA VJEROVANJA

Četvrti zakon (Ontogenetski sustav mikroba)

Mikrobi nisu uzročnici bolesti, ali se koriste u organizmu te njihov rad također koordinira mozak kako bi optimizirao fazu liječenja, pod uvjetom da su određeni mikrobi na raspolaganju kada je to potrebno.

Gljivice i mikobakterije rade na tkivima koji potječu od endoderma, kao i na nekima koji potječu od mezoderma. Bakterije rade na svim tkivima izvedenim iz mezoderma dok se virusi pojavljuju na onima izvedenim iz ektoderma.

Dr. Hamer smatra da mikrobi zapravo imaju vrlo važnu ulogu u liječenju i ne misli da su oni štetni po organizam kao što to tvrdi teorija Louis Pasteur-a.

Peti zakon (Suština)

Konfliktna aktivna faza i faza izlječenja nakon konflikta, kako je gore opisano, sačinjavaju “prirodne programe posebnog značaja”, koji su razvijeni za vrijeme evolucije vrsta i bez prestanka funkcioniraju u slučaju raznih stresova i posebno u slučaju kratkotrajnog prestanka energetskog napajanja.

atma.hr – 52
Ono što mi nazivamo bolešću nisu besmisleni poremećaji

„Sve takozvane bolesti imaju biološko značenje. Dok smo uobičavali Majku Prirodu promatrati kao pogrešivu i imali drskosti vjerovati da Ona konstantno čini pogreške i izaziva „kvarove“ (maligne, besmislene, degenerativne kancerogene izrasline itd.) sada kada su ljuske pale s naših očiju uviđamo da su neznanje i ponos bili i jesu jedina ludost u našem svemiru. Slijepi, svalili smo na sebe besmislenu, bezdušnu i brutalnu medicinu. Svi u čudu, sada po prvi put možemo razumjeti uređenost Prirode (to smo već znali) i da je svaka pojava u prirodi smislena, čak i u okviru cjeline, i da ono što mi nazivamo bolešću nisu besmisleni poremećaji koji će biti sanirani od strane čarobnjačkog naučnika. Sada možemo uvidjeti da ništa nije besmisleno, maligno ili bolesno.“ – dr Hamer

Izvori: magicus / petbioloskihzakona.wordpress.com