Jeste li se ikad zapitali što bi napravili da odjednom dobijete veliku količinu novca? Jupiter i znak u kojem se nalazi daje odgovor.

atma.hr – 78
Što bi tko uradio u datoj situaciji konačno određuje osobni horoskop, ali ako analiziramo ogroman novac kao pojavu, onda postoji astrološko gledište gdje je najprirodnije da se taj novac uloži kao i u kakvom bi se ambijentu on umnožio. Ogroman novac je predstavljen planetom Jupiter.

Da bismo vidjeli što je najbolje učiniti s ogromnom svotom novca, moramo sagledati kako bi se Jupiter osjećao u nekim ambijentima koji su pod vladavinom određenog astrološkog znaka, uz napomenu da je Jupiter u Lavu, Djevici, Vagi i Škorpionu izostavljen, jer ovi znakovi nisu najpovoljniji za investiranje krupnog kapitala, a novac se u njima ne umnožava drastično.

Ovan predstavlja volju, brzinu i impulzivnost. Jupiter se u tom znaku dobro osjeća, ali je njegova ekspanzija kratkog daha. To znači da se i najveća količina novca može prebrzo potrošiti ako se drži pri ruci.

Bik predstavlja banke, prehranu. Veliki novac (Jupiter) u ambijentu Bika je siguran, ali ne donosi veliku osobnu korist. Kako je Mjesec (nekretnine) u ovom znaku egzaltiran (najjače djelovanje), to ukazuje da je povoljno položiti novac u banku, ali ga onda investirati u nekretninu.

Zbog prisustva opasne nekretnice Algol u ovom znaku, potrebno je voditi računa da se ne pokrene njegova destruktivna energija.

Dakle, ne treba počinjati ništa toliko veliko što nije moguće lako iskontrolirati, jer egzaltiranost Mjeseca u znaku Bika ukazuje na opasnost zbog pretjerivanja.

atma.hr – 52
Blizanci predstavljaju susjede, braću, sestre i promet. Jupiter je u ovom znaku u izgonu, pa to znači da novac ne treba ulagati ni u što što je vezano za tu simboliku. Izgon opisuje da novac ne bi našao svoj cilj i bio bi prebrzo potrošen. Također, Blizanci predstavljaju pričanje i brbljanje, a da bi se izbjegla nepovoljna energija, o velikom novcu se nikome ne priča.

Rak vlada četvrtim poljem. U ovom znaku Jupiter je egzaltiran što je najpovoljnije za ono što analiziramo. Pretjerivanje Jupitera govori da u ambijentu simbolike ovog znaka možemo očekivati procvat i množenje energije Jupitera, u ovom slučaju, novca. Dakle, ogroman novac je najbolje uložiti direktno u kupovinu nekretnina.

Tu je najsigurniji ambijent i garancija da će energija bogatstva nesmetano teći. U ovome je vrlo važno konzultirati natalni (osobni) horoskop, jer u slučaju da osoba u svom četvrtom polju ima destruktivnu energiju, onda ova opcija otpada.

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

Jupiter u Jarcu je u padu. To znači da će veliki novac izgubiti vrijednost ako ga budemo čuvali na gomili.

U znaku Riba je u sjedištu pa to ukazuje da veliki novac uložen u nešto iz simbolike Riba nalazi svoj put. Ribe su zatvorene institucije, humanitarni rad, religija, zdravstvo. Uz Strijelca, Ribe ukazuju i na putovanja i daleke destinacije.

I, na kraju, Jupiter je prirodni vladar Strijelca, pa osim putovanja, novac svoj cilj najlakše pronalazi u duhovnom učenju i obrazovanju.

Izvor: Novosti