Ichigo Ichie, japanska filozofija o životu, podsjeća nas da je svaki dan poseban i svaki trenutak beskrajno vrijedan. Jednom kada ode, više se nikada neće vratiti.

atma.hr – 78
Ichigo Ichie u suštini označuje pronalazak sreće života u sadašnjosti. Svaki susret, sve što doživimo, jedinstveno je iskustvo koje se više nikada neće ponoviti na isti način – ako dopustimo trenutku da nam isklizne iz ruku bez da smo u njemu uživali, on je zauvijek izgubljen.

Ichigo Ichie nas podsjeća da je svako jutro posebno, svaki trenutak proveden s našom djecom i najmilijima beskrajno vrijedan i zaslužuje našu punu pažnju. Uvođenjem ovakvog načina razmišljanja omogućit će vam sretniji i ispunjeniji život bez da ste opterećeni prošlošću ili zabrinuti zbog budućnosti. Naučit će vas živjeti u sadašnjosti, prepoznati i cijeniti život svakog trenutka. Zbog toga vam donosimo pet principa koji sažimaju ovu japansku filozofiju:

1. Cijenite svaki trenutak svog života

Jer jednom kada prođe više se nikada neće vratiti.

Pronađite nešto lijepo u svakom danu i ne čekajte rođendane kako biste nešto proslavili – život je sam po sebi dovoljan razlog za slavlje.

atma.hr – 39

2. Budite prisutni

Putovanja u prošlost i budućnost često su iscrpljujuća, bolna i gotovo uvijek beskorisna. Ne možete promijeniti ono što se dogodilo niti znati što će se tek dogoditi.

Jedino što vam je zagarantirano je upravo ovaj trenutak!

3. Učinite nešto što nikada niste

Kao što je Einstein jednom rekao, ne možete neprestano raditi istu stvar i očekivati drugačije rezultate.

Upustite se u nešto novo i uzbudljivo što će vas nakratko odmaknuti iz svakodnevice i pokazati vam da na svijetu postoji još toliko trenutaka vrijednih življenja.

4. Koristite sva svoja osjetila

Usvojite umijeće slušanja, gledanja, dodirivanja, kušanja i mirisanja kako biste svakom trenutku pridali značaj.

To će vam također omogućiti i da budete pažljiviji prema drugima i povećate empatiju i razumijevanje.

atma.hr – 78
5. Obratite pažnju na slučajnosti

Svjesnost oko slučajnosti pomaže da budete bolji u čitanju znakova koje vam je poslao Svemir.

Dnevnik u kojem možete bilježiti trenutke svakodnevne magije povećat će vam sposobnost praćenja čarobne niti stvarnosti.

naturala.hr

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje