“Svako jutro se budim puna energije i s osjećajem neke životne svrhe. Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomažem drugima kako bi postigli svoj maksimalni potencijal, i zbog toga sam vrlo zahvalna.”

atma.hr – 52
Godine i višak kilograma ne pokazuju milost ni prema kome, pa većina pripadnica ljepšeg spola svoje nedostatke odlučuju prikriti na sve moguće načine. Ali, ne i osamdesetogodišnja Filomena Warihay iz Floride.

Ova zgodna dama je supruga, majka četvero djece, sportašica i životna savjetnica. Uvijek na plaži nosi bikini i ponosno pokazuje svoju figuru te i u poznim godinama privlači veliku pažnju gdje god se pojavi.

-Svako jutro se budim puna energije i s osjećajem neke životne svrhe. Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomažem drugima kako bi postigli svoj maksimalni potencijal, i zbog toga sam vrlo zahvalna – kazuje Filomena.

Kako kaže, postoje tri tajne njenog fantastičnog izgleda i forme.

180423 filomena ls

Pratite 70-20-10 dijetu

Ovaj način prehrane podrazumijeva unos 70 posto kalorija od voća, povrća i žitarica, 20 posto proteina i 10 posto kalorija od masti.

– Puno vremena potrošim u kuhinji pripremajuću hranu, ali se na kraju isplati – kaže Warihay, koja se sportom i trčanjem ozbiljnije počela baviti tek u četrdesetoj godini.

atma.hr – 52
Sport

aura 358 filomena 1Moja druga kćerka je dobila sportsku stipendiju kada je bila na prvoj godini fakulteta, pa je počela trčati tri puta tjedno po pet kilometara. Tada me zamolila da joj se pridružim, a ja je nisam mogla odbiti – priznaje, dodajući da se ubrzo nakon toga “navukla” na trčanje na koje je išla i po nekoliko puta tjedno.

Skoro svakodnevnim vježbanjem i pravilnom prehranom, Filomena je postigla zavidnu formu, pa je odlučila da se prijavi na maraton koji se svake godine održavao u Fort Mayersu.

Nakon što sam osvojila zlato u svojoj starosnoj grupi, postala sam potpuno opsjednuta trčanjem i natjecanjima – kazuje Filomena koja je od 40. do 75. svake godine osvajala prvo mjesto na različitim sportskim natjecanjima.

Zahvalnost

Svakog dana, Filomena na komad papira zapiše nešto na čemu je zahvalna, a zatim taj papirić ubaci u teglu sa ostalim ceduljicama.

Veza između uma i tijela je itekako prisutna i smatram da je ona temelj sretnog i uspješnog života. I još jedna stvar, upravo ta veza nam može pomoći da se posvetimo svom psihofizičkom zdravlju i ostanemo u dobroj formi, te da kraju dobijemo dovoljno hrabrosti da i u osmom i devetom desetljeću života ponosno šetamo plažom u bikiniju – zaključuje ova dama.

BOGINJE NE STARE

Kada je riječ o motivaciji i vježbanju, vrlo je važno da sebi unaprijed odredimo jasan cilj. Taj cilj će nam pomoći da pojačamo ritam svih vježbi, i ovaj trik koriste svi od ljudi koji rekreativno idu u teretanu do profesionalnih sportaša.

Ukoliko smo zahvalni na onome što imamo, težimo da budemo sretniji u svojoj koži, a samim tim i više vodimo računa o kontroli težine – potvrđuje njenu teoriju Steve Bowers, doktor i autor knjige “Tajne najzdravijih ljudi”.

aura.ba 


Dr Christiane Northrup: Boginje ne stare

boginje ne stareminiTajni recept za blistavost, zdravlje i vitalnost

Bestseller!

Ova je knjiga namijenjena ženama svih dobi koje uživaju u životu i žele iskusiti kako život može biti još i bolji.

Još jedan biser koji potpisuje legendarna autorica svevremenskog klasika Žensko tijelo, ženska mudrost!

384 stranice

Format: 15×23 cm