Quantum Entrainment ®, spiritualna prosvjetiteljska tehnologija, koju je osnovao Dr. Frank Kinslow, je master/iscjeljujuća metoda na bazi čiste svijesti ili dubokog odmora. Praktičar ne radi ‘ništa’, ali sve bude rješeno. QE® se može naučiti u trenutku, nisu potrebne godine. Dr. Kinslow objašnjava ovaj nevjerojatan proces u razgovoru s Dr. Patricia Donworth.


Widget not in any sidebars

Patricia: Vi ste nekadašnji kiropraktičar, dugogodišnji meditator, učitelj gluhima, spiritualni savjetnik. Sva ova iskustva, a naročito meditacija, koliko sam shvatila, imaju velikog značaja u razvoju Quantum Entrainmenta. Kažite nam kako je QE nastao.

Dr. Frank Kinslow: Od mojih kasnijih 20-tih do ranih 40-tih godina, akumulirao sam skoro tri godine duboke, tihe meditacije puno puta sakriven u Alpima. Dok sam bio zauzet poslom i podizanjem porodice i dalje sam 3½ sata dnevno posvećivao meditaciji. Počeo sam predavati tehnike koje sam dobivao s “viših nivoa” i okupljao oko mene one koji su tražili unutrašnji mir i prosvjetljenje. Nakon sedam godina predavanja, shvatio sam da još uvijek nešto nedostaje. Odustao sam od svega i vratio kontemplaciji “ni-šta” ili “čistu svijest”. Posle sedam godina tišine shvatio sam da ne postoji ikakvo mjesto za otići niti išta za uraditi. Sve je savršeno baš onako kako jest. Vidite, “Ništa” ne daje odgovore, to jest odgovor! Duboki odmor, čista svijest, duboki mir – to bi bili drugi izrazi koji opisuju iskustvo “ni-šta” ili “bez-misli”.

U kasnim 80-tim razvio sam self-exploration system koji je omogućio da jedna osoba ‘daje‘ iskustvo dubokog mira drugoj osobi, nešto kao produženi shaktipat, neka vrsta prijenosa ‘spiritualne energije’ s jedne osobe na drugu. To je bio uvod u QE. Vremenom sam nastavio usavršati process i uklonio sve ono što je apsolutno bespotrebno. Rezultat toga je Quantum Entrainment – brz, jednostavan proces koji probuđuje duboku unutrašnju svijest i ima iscjeljenje kao jednostavnu nuspojavu.

Patricia: Dakle, dajte nam molim vas, definiciju QE i objasnite nam kako funkcionira.

Dr. Frank Kinslow: Quantum Entrainment je vrlo brz iscjeljujući proces kojeg svatko može raditi. Bilo da imate slomljenu nogu ili slomljeno srce, treba vam odmor da zaraste. Ako želite fizičko emocionalno ili spiritualno iscjeljenje, potreban vam je duboki odmor. Što je dublji odmor, dublje je iscjeljenje. Čista svijest je najdublji odmor koji možete imati. Otkrio sam proces koji momentalno daje tijelu, umu i duši, duboki odmor i brzo iscjeljenje. Radi u sekundama. To ja zovem Quantum Entrainment.

Patricia: “Što je dublji odmor, dublje je iscjeljenje.” To je moćno. Recite nešto više o odnosu između “odmora” i “svijesti”.

Dr. Frank Kinslow: Koristim riječ “odmor” zato što svi znamo kako odmor čini da se osjećamo bolje. Ali ovaj QE odmor je tako dubok, kao da se uopće ne pomičete. Kada doživimo čistu svijest, mi doživimo tako dubok, nepomičan spokoj, koji ostaje čak kada nastavimo misliti, pričati i živjeti. Kada se to dogodi, blagi mir prožima svaku našu aktivnost. Mi postajemo slobodni od utjecaja vezivanja za dnevne rutine. Osjećamo se unikatno posebni kao da smo primili neke tajne kozmosa da je sve u redu sa svijetom bas takvim kakav jest. To je istinska ljubav. Uklanja brigu o slijedećem uraganu, hipoteci, cijeni benzina, zdravlju i odnosima. Mi smo u stanju istupiti izvan patnji i ludila ljudske uvjetovanosti, i gledati se s više proširene perspektive mira i harmonije. Svijeća je svjetlo u gluho doba noći, ali potpuno gubi svoj značaj na punom svjetlu sunca.

Patricia: Dakle, čista svijest je ključ. Ljudi provedu godine pokušavajući pristupiti čistoj svijesti. Postoje stotine i tisuće puteva i metoda i procesa za postizanje mira, smirenosti, promatrača stanja. Prema Vašem procesu, vi kažete da je moguće postići čistu svijest u samo nekoliko minuta. Tako vi učite ljude da žive u tom što nju čiste svijesti ili ‘dubokog odmora’. Obećajete li više nego što možete dati?

Dr. Frank Kinslow: Obećanja su bespotrebna. Ne postoji išta za postizanje. U stvari, čista svijest se ne može postići, jer je mi već imamo. Ili još preciznije, ne postoji “mi” za postizanje nečega što je već svuda, svo vrijeme. Ne želim biti zagonetan, ali ako mislite da trebate postići nešto kako biste bili samosvjesni ili prosvjetljeni, onda ste već izgubili bitku. Sve što se može postići, može se izgubiti. Čista svijest ne može biti dobivena niti izgubljena. Dakle, sve što trebate uraditi je postati svjestan čiste svijesti što je izuzetno lako uraditi.

Patricia: Uvedite nas unutar QE. Što je dinamika koja se dešava – koliko nam možete prenijeti riječima.

Dr. Frank Kinslow: Sve stvorene stvari su napravljene od energije i reda: stolice, stepenice, dlake i kruške. Sav život je jednostavna forma i energija kojima dajemo ime. Ali kako one nastaju? Možete reći atomi, ali kako atomi nastaju? To sve nastaje iz čiste svijesti. Sve je to čista svijest. QE praktičar postiže iscjeljenje tako što postaje svjestan suštine svijesti dok je neodređeno svjestan svoje emocionalne i fizičke razine. Onda on/a mirno promatra kako čista svijest kreira alternativnu verziju orginala. Ta alternativna verzija oslobađa telo i um od nesklada i povezanih simptoma. QE praktičar ne radi ništa. On/a samo promatra čistu svijest pažljivo i u pravo vrijeme usmjerava kreaciju u pravcu iscjeljenja, to je sve. Radeći na ovom suptilnom nivou daje inicijatoru divan osjećaj beskrajne ekspanzije, mira i blaženstva. Kada postanete svjesni čiste svijesti, čarobne stvari se počinju događati same od sebe. Mi zapravo ne radimo ništa, i sve postaje urađeno i riješeno za nas.

Patricia: Kako radite sa čistom sviješću da biste napravili konkretnu promjenu… umjesto da samo postojite u blaženom stanju?

Dr. Frank Kinslow: To je zgodna stvar. Jednom kada shvatite čistu svijest, ne morate ništa raditi. Ona zna kako da zacijeli. Vi ste uvijek ispunjeni čistom sviješću i stoga već znate kako zacijeliti. Ne trebate učiti iscjeljujući sistem, već trebate biti svjesni čiste svijesti. Sve što vam je potrebno je zrak. Ne morate učiti kako zacijeliti. Čista svijest je sve što vam je potrebno.

Patricia: Ok, to je za inicijatora QE, ali što je s osobom koja ga prima? Na primjer: John Smith dolazi na tretman i kaže da ima ukočeno rame i bol u leđima. Dva pitanja: 1) Kako se vaše iskustvo ‘čiste svijesti’ prenosi na Johna ili inicira promjenu? 2) Koja je uloga Johna u iscjeljenju?

Dr. Frank Kinslow: Moja uloga kao ‘moderatora’ je da postane svjestan čiste svijesti, onda se “sklonim” i pustim i prepustim čistoj svijesti, jer čista svijest najbolje zna što treba biti urađeno. Ja ne vodim energiju, niti izvodim tehnike, niti zovem anđele ili vodiče, niti pratim predviđanje skupa pokretima ruku – ništa od toga (dok mnogi ovi spomenuti načini mogu pomoći u drugim tehnikama, u QE ne radimo ništa od toga.) I dok partner može imati specifičnu namjeru, nije važno jer mi komuniciramo s neograničenom mudrošću čiste svijesti. Čista svijest zna za taj ukočeni vrat i bol u leđima. Čista svijest također zna stvari kojih John nije svjestan. Mi predamo čistoj svijesti i sklonimo se. U ovom poslu nema mjesta egu. Mi se sklonimo s puta i savršene stvari se rješavaju.

Patricia: I koja je uloga onoga tko se liječi ili partnera u QE procesu?

Dr. Frank Kinslow: Ništa. Samo da “bude”. Bespotrebno je da se fokusira na namjeru, da vizualizira bilo što ili pokreće energiju. U stvari, što manje partner radi, to je bolje. Oni jednostavno puste svoje svoje umove da teku slobodno bez pokušaja da”pomognu”. Inicijatorovo stanje čiste svijesti zahvaća partnera. Poznato je da partneri doživljavaju učinke “valova” ili “klimanja”; drugi mogu doživjeti ljuljanje ili osjetiti val blaženstva. Ali ta iskustva nisu neophodna za QE. Znam da to zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, ali ovi efekti se dešavaju i početnicima i dugogodišnjim praktičarima iscjeljenja. U stvari, tijekom našeg Basic, osnovnog QE nivoa radionice, sudionici dožive QE nakon 30 minuta. Nadalje, što više rade QE, više postaju svjesni čiste svijesti. To je tako jednostavno i zaista jeste.

Patricia: Puno toga je napisano o “namjeri” ili “moći namjere”. Najprodavanije knjige i filmovi, uključujući i “Tajnu” i “ What the bleep do we know?” uče “moć namjere” i “zakon privlačenja”. Vrlo je zanimljivo, da događanja u kvantnoj teoriji sada ukazuju na podatak da što je preciznija namjera kreirana, vizualizirana i s osjećajem, da je rezultat više “zaključan” (blokiran), a time su i ”bolje i veće” mogućnosti zaključane. Osnivač Matrix Energeticsa je pisao o utjecajima fokusa na “set problema” kako ojačati program ,a ne stvarati novi i rješenje “izvan kutije”. Koja je uloga, ako postoji, “usmerene namere” u QE procesu?

Dr. Frank Kinslow: Znam da je puno toga rečeno o namjeri. Neki sistemi smatraju da namjera treba da biti precizna, točna sa svim detaljima u svakom pogledu. Ovi sistemi se oslanjaju na pojedinca da odluči što je najbolje i onda da očekuje da taj direktan utjecaj dostigne. To nije tako u QE procesu. QE-ovci se oslanjaju samo na čistu svijest. Oni znaju da je beskrajan izvor svih stvaranja i kreacija mudriji u tim stvarima od individualnog uma. QE namjera se podrazumijeva od strane onoga tko traži asistenciju i rješenje se pronalazi u beskrajnoj mudrosti čiste svijesti.


Widget not in any sidebars

Patricia: Vasi opisi QE me podsjećaju na rad Eckharta Tolea “Moć sadašnjeg trenutka”. To je kao da uzmete filozofiju “Moć sadašnjeg trenutka” korak dalje (primjenite u praksi) sa stvarnim procesom koji donosi konkretne rezultate. Da li bi to bio fer opis QE?

Dr. Frank Kinslow: Vrlo fer i opažavajuće. To je upravo ono što QE jest: manifestirana i očigledna moć SADA. Mi postajemo svjesni nepomičnog SADA, i dok se kupamo u njegovom nepomičnom izobilju, gledamo kako radi sav posao. To je neka vrsta putanje lijene osobe na unutrašnjem obogaćivanju i samosvijesti.

Patricia: Razgovarala sam s jednom ženom prije neki dan, koja kaže da se jednostavno ne želi više boriti. Život joj izgleda kao borba za borbom, kao i mnogima od nas: bilo da je pitanje imamo li dovoljno novca da sastavimo kraj s krajem, održavanje posla, plaćanje hipoteke, a kamoli naše fizičko zdravlje. Zar ne bi bilo divno naći način, koji je oslobođen borbi, lagan, jednostavan?

Dr. Frank Kinslow: Vi ste ga našli. QE je jednostavan i lagan. To je jedini način koji funkcionira. Kada vidimo da QE radi bez našeg uplitanja, počnemo da dobijati osjećaj da sve teme u našim životima – financije, posao, veze, itd mogu funkcionirati bez napora. To nam odmah daje olakšanje, neku vrst mirnog povoljnog položaja iz kojeg možemo promatrati kao da se naši životi odvijaju bez stresa i sukoba. Ideja o otpuštanju nije nova. To je praktična tehnologija da se odmah postigne život bez napora. Mi to zovemo QE.

Patricia: Da li je postojao “Eureka” trenutak kada ste shvatili da čista svijest može dovesti do izlječenja?

Dr. Frank Kinslow: Bio sam vrlo bolestan nekoliko mjeseci. Moje tijelo i um su bili toliko slabi da je čak izlazak iz kreveta bio fizički i emotivno iscrpljujuć. Jednog dana usred ove tame i depresije, moj svijet je stao, kao da je univerzum zadržao svoj dah. Vanjski se svijet je nastavio kretati, ljudi i stvari su se ponašali kao ranije, ali ja sam znao/doživio tišinu iza svega toga. Našao sam tajnu Jastva – duboko, prodirujuća univerzalna ljubav rođena je iz čiste svijesti. Nastavio sam se isceljivati u tijelu i umu, ali čak i to je bio moj relativni život: “Ja” prije ovog saznanja je bio čitav moj život. Iza tog života lezi prelijepa, jednolika smirenost, neizdiferencirana mirnoća čiste svijesti. Uvijek je bila tu, ali ja nisam obraćao pažnju. Prva stvar koju radimo sa sudionicima na QE radionicama je da im pokažemo tu punoću koja je izvan njihovog “ja”.

Patricia: Što se dogodilo sa Vašom bolešću, tamom i depresijom?

Dr. Frank Kinslow: Nisam doživio spontano ozdravljenje svog tijela i uma. Tijelo i um su nastavili trpiti još godinu, skoro dvije. Ono što se iscjelilo odmah, je moja duša, moja univerzalna suština. Iskustvo bolesti je skliznulo u pozadinu kako su mir i harmonija rasli.

Moj vanjski svijet se nije promijenio puno od ranije, ali iznutra sam bio slobodan od patnje. Bilo je fantastično! Moje noge su čvrsto stajale na zemlji, dok je moja duša beskrajno rasla ka beskrajnom nebu iznad. Koristio sam ovo iskustvo u razvijanju QE. QE pomaže da brzo kreiramo dva svijeta stvarnosti, integrirajući užurbani, raznoliki radni svijet s blaženstvom univerzalnog jedinstva. To može izgledati nevjerojatno kada se usporedi sa svakodnevnim zajedničkim iskustvima, ali postaje vrlo uobičajeno kada počnete živjeti svjesni čiste svijesti.

Patricia: Možete mi dati neke primjere kako je QE funkcionirao u vašem životu i životima nekih od vaših klijenata?

Dr. Frank Kinslow: QE radi na svemu. To radi svaki put, ali ne uvijek kako mislimo da će raditi. To je zato što čista svijest ima svoju volju – univerzalni je um izvan ograničenja naših pojedinačnih umova. Na fizičkom nivou, QE praktičari su olakšali ili potpuno iscijelili stanja kao što su artitris, polomljene ili uganute dijelove tijela, stomačne tegobe, konstipacije… Ako ih imate, QE vam može pomoći. Na emotivnom nivou, QE zaista sija. Utjecaj višegodišnjih trauma i emocionalne uznemirenosti može biti vraćen u zdravo stanje u nekoliko minuta. Prije neki dan sam imao 14-godišnjeg dječaka koji je bolovao od duboke depresije 4 godine. Jedna sesija QE ga je potpuno transformirala. Njegova majka mi je zahvalila za povratak njenog sina. Ali teško je uzeti zasluge za ne nešto što nisam ja napravio.

Duhovni rast uz QE je najveći. Agresivni ljudi se smire, zbunjeni i frustrirani ljudi “vide svjetlo”, dugogodišnji tragaoci postaju pronalazači unutar svojih tradicija. To je zaista čudo koje možete promatrati na svakom nivou.

Patricia: Što osoba koja prima QE zapravo osjeća i doživljava?

Dr. Frank Kinslow: Partner će prvo početi osjećati opuštenost u tijelu zbog dubokog odmora koji prati QE process. Onda će mir doći u um. Ovo iskustvo će se brzo produbiti i tijelo se počinje njihati ili savijati kada svaka stanica biva prožeta čistom sviješću. U tom trenutku um može doživjeti duge periode bez misli. To je ujedno i vrijeme kada se mogu pojaviti blaženstvo i radost, a svijet djeluje u redu, što i jest. Nakon QE ja pitam partnera da ponovo ocjeni problem. Rezultati su često dramatično različiti i čak čudesni, tj čudesni um koji nije QE. Za QE praktičare to je posve obična pojava.

Patricia: Dakle, QE sesija nije samo iscjeljujuca sesija, već i sesija učenja kako ja mogu pristupiti čistoj svijesti sve više i više u svom životu, i na taj način promovirati svoje iscjeljenje jednostavno postajući sve svesniji.

Dr. Frank Kinslow: Tako je. To je objašnjenjepun pogodak. Prvo postati svjestan, a sve ostalo je šlag na torti života. Kad jednom postanemo svjesni, ne postoji išta za uraditi, niti igdje za otići. To je zato što je čista svijest već svugdje prisutna, radi sve. Sve se tako lijepo uklopi.

Patricia: Je li potrebno biti fizički prisutan s QE praktičarem ili se QE može koristiti za iscjeljenje na daljinu?

Dr. Frank Kinslow: QE se može raditi na daljinu nekome da drugoj strani grada ili drugoj strani svijeta. Djeluje isto kao i u blizini, neki kažu čak i bolje. Djeluje jer je čista svijest sveprisutna. Dakle, gde biste mogli ići, a da ne budete iscjeljeni?

Patricia: Što je s kućnim ljubimcima, biljkama, kompjuterima i akumulatorima koji ne surađuju? Spomenuli ste da se QE može koristiti za sve, uključujuci i nežive predmete.

Dr. Frank Kinslow: Kao i sa QE na daljinu, tako je i sa stvarima – kreatorima prostora i udaljenosti. Sve je prožeto čistom sviješću. Ljudi, kućni ljubimci, postrojenja i računala. Sve reagira na QE. Vaš ljubimac će ga voljeti. Mi smo imali štene s uganutim kukovima i starog psa sa cistama koje su krvarile… sve je nestalo…mačke i psi su oslobođeni od neurotičnog ponašanja, ptice prevazilaze infekcije… Nije nemoguće da QE praktičari poprave slomljene miksere, uzgajaju veće rajčice, poprave svoje bankovne račune, nađu prijatelje, lako upravljaju u prometnim guzvama i olakšavaju stres na poslu. Ništa nije izvan utjecaja čiste svijesti.

Patricia: Bila sam na nekoliko Vaših seminara i jedno od najmoćnijih iskustava za mene je bilo kada smo napravili grupni QE.

Dr. Frank Kinslow: Iscjeljujuća moć grupne meditacije je znanstveno dobro dokumentirana. Grupni QE je izuzetno učinkovit u stvaranju ovog “grupnog” utjecaja. Utjecaj jedne osobe eksponencijalno raste s brojem ljudi u grupi. U grupi, svaka osoba izrazi svoju osobnu želju, a ostali članovi grupe zagrle tu želju u čistoj svijesti. To je kao kada posijete sjeme u najplodniju zemlju koju možete zamisliti. U grupi od 100 ljudi, na primjer, jedna želja dobija pažnju 10,000 ljudi u čistoj svijesti. To bi trebalo dati vrlo dobar plod za početno ulaganje.

Patricia: To je prirodno vodi k onome što nazivate Svjetski Mir QE. Ovo zvuči kao eksperimentalna meditacija TM grupe u kojoj grupe meditanata smanjuju stope kriminala u različitim gradovima kada određen broj ljudi meditira za mir. Čujem da biste vi mogli održati masovne QE meditacije za svetski mir.

Dr. Frank Kinslow: Upravo tako! Svjetski mir se ne može postići na nivou vlada. Mi ne možemo napisati dokument koji zahtijeva mir u svetu. Usprkos našim stalnim naporima, to nikada nije funkcioniralo. I ne može. Svetski mir dolazi od pojedinaca koji su mirni. I nisu nam potrebni čak ni svi ljudi na svetu da doživljavaju čistu svijest. Potreban je najmanji dio njih – ti, ja i nekoliko drugih, i mir u svijetu će osvanuti bez napora. Lynn McTaggart, autor Eksperimenta Namjere, kaže da nam je potrebno 8,084 ljudi u čistoj svijesti da cijeli svijet bude u vječnom miru. To bi značilo da je u Americi potrebno 1730 ljudi koji rade pravi stvar. Kako je to divno? Kako jednostavno? Kako je lako? Koliko zabavno? Svjetski mir preko posrednika. Mi zapravo imamo jednom nedjeljno konferencijski poziv, gdje se svatko, bez obzira da li je upoznat s QE ili ne, tko bi htio pomoć u svom osobnom problemi ili tko njeguje mir u svijetu, može pridružiti na nekoliko minuta u radu na Svjetskom Miru QE. Radeći na Svjetskom Miru QE, vi poboljšavate svoje životne okolnosti i dok pomažete sebi u obilnoj porciji mira i dobrog zdravlja, kao nuspojava se događa da spašavate svijet.

Patricia: Moje razumijevanje je da stanje svjetskog mira traje samo dok su pojedinci u stanju mira. Kada se meditacija zaustavi, svjetski mir jenjava. Drugim riječima, svjetski mir – ili mir u ciljanim područjima – direktno je povezan i ovisi o miru pojedinaca koji sudjeluju u toj mirovnoj meditaciji ili eksperimentu ‘SADA’. Zato je važno BITI u miru 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, a ne samo pokušati NAPRAVITI mir tu i tamo…

Dr. Frank Kinslow: U pravu ste. Potrebno je da se iskustvo grupe održava i tu je individualna vježba vrlo važna. Moj cilj je da imamo tisuće i tisuće praktičara QE koji će raditi QE tijekom dana širom svijeta. QE Master rad je posebno dizajniran u tu svrhu. Mi mijenjamo osnovne tehnike iscjeljenja tako da možete održati čistu svijest duže vrijeme tijekom dana. Kada taj broj dostigne sveukupnih 8000 vježbanja, osvit novog doba mira i prosperiteta će spontano doći.

Quantum Entrainment u ZAGREBU 25.03.-28.03

Pozivamo vas da dođete na radionice koje se održavaju u Zagrebu 25. do 28. ožujka, 2017. da zajedno doprinesemo sebi samima, našoj zemlji, regiji i svijetu.

Više o programu možete pročitati OVDJE.


Widget not in any sidebars