Tranquility photo created by freestockcenter - www.freepik.com

Ova tehnika djeluje tako da vas povezuje s božanskom, čistom sviješću. Vjeruje se da je toliko moćna da njome odmah iscjeljujete sebe, svoje pretke i potomke.

atma.hr – 52
Kako se najbrže vratiti u pozitivno osjećanje kad vas netko naljuti ili je nepravedan prema vama? Kako najbrže smiriti svoje emocije i reakcije? Drevna havajska tehnika Ho’ oponopono (činiti ispravno, ispraviti grešku) ima rješenje! Ovo je metoda duhovnog iscjeljivanja koja vam može pomoći u svim životnim situacijama. Možete je koristiti ako želite riješiti neki problem, smiriti odnose, zahvaliti, zamoliti za pomoć i blagoslov.

Ho’oponopono je moćna duhovna tehnika koja vas usred bure svakodnevice vraća u smirenost i svjesnost. Ali, kako se to radi? Tako da tijekom dana izgovarate čarobne riječi koje su vas učili u djetinjstvu! Sve što morate jest u sebi ili naglas izgovarati hvala, molim te, žao mi je, volim te, oprosti.

Kako ova tehnika djeluje? Tako da vas povezuje s božanskom, čistom sviješću. Vjeruje se da je toliko moćna da njome odmah iscjeljujete sebe, svoje pretke i potomke. Zašto? Zato što se svi nalazimo u božanskoj svijesti!

Božanska svijest se nalazi u nama, a ona nikada neće reagirati iz ljutnje, zamjeranja, očajanja. Stoga se upravo njoj i obraćamo ponavljanjem ovih riječi. Tako čistimo sve negativno u sebi i oko sebe. Tko ne vlada emocijama u sebi, ne može vladati niti svojim reakcijama. Zato je lakše naljutiti se, burno reagirati, međutim ova tehnika je još lakša od toga!

atma.hr – 52
Kako izbrisati teške misli, emocije, nezadovoljstvo?

Da bismo pomogli sebi i drugima, riječi hvala, molim te, žao mi je, volim te, oprosti mogu se tiho u sebi izgovarati ili ih jednostavno uputiti drugim osobama. Pritom se zapravo obraćamo samo univerzalnoj ljubavi, izvoru, nultoj točki, čistoj, božanskoj svijesti.

Ova tehnika naziva se čišćenje zato što ponavljanjem ovih riječi čistimo svoje mentalne i emocionalne programe, uvjetovanja, navike i uvjerenja. Pritom preuzimamo odgovornost za sve jer su nam upravo određene osobe ušle u život zbog nekih razloga, te zato čistimo i za njih. U ovoj tehnici naglašava se kako preuzimamo odgovornost za sve, ali ne i krivnju.

Zato se pitamo: što je to u meni da se ova situacija događa? Što je to u meni što ovo može promijeniti? Tada samo krenite izgovarati riječ koja vam se tada učini najboljom za čišćenje. Mnogi će najčešće izgovarati samo hvala, hvala, hvala, hvala…. I to je najkraći put ho’oponopono mentalnog i emocionalnog čišćenja! Na taj način unutarnje božanstvo iscjeljuje nas i druge.

Hvala, molim te, žao mi je, volim te, oprosti upućuju se božanstvu u nama

Vjeruje se da izgovaranjem ovih riječi iscjeljujemo sebe, naše pretke i potomstvo zato što se obraćamo čistom duhovnom polju, koje čisti prošlost, sadašnjost i budućnost. U nama se nalazi ta nulta točka, čista, jasna svijest. Primjenjujući ovu tehniku, primijetit ćete da više ne djelujete prema drugima preko sjećanja koja imate o njima pa otuda primjerice ljutnja ili zamjeranje.

Umjesto toga sve prepuštamo božanstvu, a ono nije daleko u svemiru ili u hramu. Ono je unutra, u nama, u srcu, te mu se obraćamo ovim riječima. Krajnji cilj ove tehnike jest biti u miru, bez obzira na to što se oko nas događalo. Odnosno, koliko smo u miru, toliko smo u Bogu, koliko smo u nemiru, toliko smo od Boga udaljeni.

Ovo se naime ne čini jednostavnim, ali prepuštanjem božanstvu otpuštamo sve za što se grčevito držimo. Bile to osobe, stvari, događaji, problemi ili rješenja naprosto moramo sve otpustiti i vratiti se, izgovarajući Riječi, u nultu točku.

atma.hr – 52
Svakodnevno nam je potrebno umno i emotivno čišćenje. Mnogo je informacija koje naš mozak upija i procesuira, sprema u svijest i podsvijest. Međutim, ho’oponopono nam nudi predah od svega toga, zato što mi nismo ni te misli, ni te emocije, ni te izgovorene ili prešućene riječi.

Svima nam je potrebno iscjeljenje, preobrazba. Primjenjujući ho’oponopono ulazimo u čistu svijest, u ono što zaista postoji, dok su sve ostalo (događaji, ljudi, problemi, stvari) samo nestalni fenomeni. Božanska svijest je čista svijest, svijest izvora, u koju nam je svima zadatak vratiti se.

Stoga što češće izgovarajte: hvala, molim te, žao mi je, volim te, oprosti!

Sanja Vuković Grbac

razotkrivanje tajnih mudrosti