Poruka današnjeg dana je «izlazak iz područja osobne ugode».

Iako smo svi različiti, svi smo ljudi i zato svatko od nas ima ljudske emocije kao što su strah, nesigurnost, sumnja, radost, strast, nada i vjera. Na životnom putovanju doživjet ćemo svaku od tih emocija. To što je netko uspješan ne znači da nije doživio iste osjećaje straha, nesigurnosti i sumnje. Strah je isti za sve ljude. Sumnja je ista za sve ljude. Riječ je samo o tome što uspješan čovjek donosi odluku da unatoč tim osjećajima nastoji ostvariti svoje snove. On strahu i sumnji ne dopušta da ga paraliziraju ili spriječe da ostvari snove.

Želimo li rasti, a rast je ono što će nas u konačnosti usrećiti, morat ćemo stalno izlaziti iz područja osobne ugode. Kad unatoč strahu izlazimo iz područja svoje ugode, utjecaj straha popušta, a srčanost nam raste. Kad ne posustajemo i kad napravimo nešto unatoč strahu koji osjećamo, iz našeg srca izvire srčanost. Tako stječemo hrabrost. Hrabrost ne možemo skupiti prije nego nešto učinimo. Hrabrost izvire iz postupaka koji nas plaše! Dok nam srčanost raste, otkrit ćemo da nas više ne plaši ono čega smo se prije plašili.

Ako imamo hrabrosti odrediti svoj cilj, ako imamo ustrajnosti da ga slijedimo, a onda ga i ostvarimo, iskoračit ćemo iz područja svoje ugode, i ostvariti svoje želje i ciljeve!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

Prethodna objavaSvaki dan je poklon: Ne dozvolite da vam ukradu ni jedan sat vašeg života!
Slijedeća objava7. edukacija za TRE – Tension & Trauma Releasing Exercises
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.