Reiki je odabrao mene i hvala Apsolutu i životnoj univerzalnoj energiji što ima dovoljno povjerenja u mene, da budem dio metafizičkog i spiritualnog svijeta, s iskustvom tjelesnog bića na Zemlji.

atma.hr – 78
Od prvog susreta sa svijetom oko sebe i nekim „ajmo“ nazvati, pojave svjesnosti i sjećanja, postalo mi je jasno da je rad na sebi ključ koji otvara sva vrata. Vrlo rano sam se počela baviti meditacijom i njenim mogućim inačicama. Otkrivanjem čakri i njihovog djelovanja na spiritulano, elektro-magnetsko, duhovno, energetsko, umno, kao i samo tjelesno djelovanje kroz polja energije dostupna nam na planetu Zemlji.

Da se izbacim iz polja o sebi i prijeđem na reiki… U mnogim navodima i spisima, reiki sam sadrži sve zapise povijesti čovječanstva, iz kojih su se razvile, temeljne ljudske, metafizičke, etičke, spiritualne, duhovne, ezoteričke, ali i moralne činjenice postojanja. Znanja su lomljena, kidanja, paljena, mijenjana, bacana, sakrivana, da bi se konstantno ponovno u određenim periodima pojavila kao „evoluirana“ nadogradnja samog Apsoluta i pristupa vrhovnoj energiji.

No prijeđimo na reiki kao temeljni izvor iscjeljivanja, kroz polje energije koje smo i sami vodiči. Reiki kao put u život mi se upleo u 17. godini života, ali tokom svojeg puta, njega sam ostavila po strani, zbog kulture koja je bila preplašena samom činjenicom postojanja spiritualnosti koja se kosi sa religijom koja je štovana u mojem zavičaju. Nakon života u kojem sam prestala planirati i slijediti zadane društvene norme, jer me nisu zadovoljavale, transurfala sam putevima koja jesu moj bitak.

atma.hr – 39

Samo otkrivenje i godine rada na sebi, odvele su me na inicijaciju u prvi stupanj prijenosnika energije u kojoj sam samu sebe predala, vrhovnoj svijesti da budem katalizator.

Reiki iscjeljenje radi se rukama, kroz energetska polja čovjeka, usklađivanjem njegovih energetskih centara, sa njim samim i Izvorom energije koji nas napaja.

Odmah po primitku prvog stupnja osjetila sam cjelovitost i neizmjernu zahvalnost što je reiki odabrao mene za svojeg zemaljskog suputnika. Odmah sam i zamolila ljude da mi pomognu ukoliko smijem napraviti brzi reiki tretman na njima.

Jedan mladić koji je pristao na najjednostavnije reiki iscjelivanje za koju sam samo prijenosnik, počeo je plakati. Tretman je trajao vrlo kratko i odmaknula se od njega da ga priupitam da li je išta osjetio, a osoba oslobađa sebe kroz gomilu suza. Naravno da nisam ništa pitala, nego zagrlila osobu i osjetila zahvalnost, što mogu biti dio ljepote spajanja.

atma.hr – 75
Kod jedne druge osobe, kod duljeg reiki tretmana uvidjela sam da osoba ima teške tenzijske glavobolje, što mi je kod mojeg upita, da li je to istina i sama potvrdila. Ta osoba je isto i na meni radila reiki iscjeljivanje i opustila me kao i majstorica koja nas je i uvela u samu inicijaciju prvog stupnja usklađivanja.

Također mi je jedna osoba priznala da se sa mnom zaista osjeća opušteno i prirodno, što joj je doista teško sa drugima. A to je vrlo lijepo znati, da osoba pred tobom može biti ono što jest i želi biti.

Majka djevojčice koja ima 4 godine, potvrdila mi je i sama kod prvog tretmana, da je djevojčica imala bronhitis i da je shvatila sam da je tada bila u predbronhitičnom stanju.

Jedan mladić kod kojag sam prvo radila brzinski reiki isčitavajući mu riječi koje mi dolaze kao znanja o njemu samome zamolio me da mu ne govorim ništa, kada ću raditi dulji reiki tretman, jer su istine s kojima se nosi teške i ne može ih slušati, te sam u duljem tretmanu poštivala njegovu želju i nažalost mu nisam prenijela energije, koje je trebao čuti, ali ionako prenosimo onoliko koliko je neka osoba u tom trenutku duhovno spremna primiti. Ono što sam mu morala naglasiti u duljem tretmanu, jest da pripazi na svoju žuć i to je prihvatio.

atma.hr – 78
Djevojčica od 11 godina mi je rekla čitaš me kao knjigu, a bolovi koje je imala u ramenu kod prvog tretmana već su u drugom se smanjili.

Uglavnom inicijacija prvog stupnja, tek je početak putovanja. No svakoj osobi koja mi je dopustila da budem provodnik energije kroz polje izvorne energije, rekla mi je da nisam pogriješila ni u čemu.

Također mi je jedna druga osoba isto kroz vrlo kratko kanaliziranje reiki-a rekla da sam joj sve točno rekla o njenom duhovnom stanju, kao i stanju fizičkog aspekta života koji nosi u sebi. Tako da znam da nisam ja izabrala reiki, već je on izabrao mene i na tome sam zahvalna.

Inicirala me prekrasna majstorica, koja je iskoristila svo znanje koje mi može dati i koliko ga duhovno mogu primiti u ovom trenutku stanja svojeg duhovno, umnog, spiritualnog i tjelesnog balansa. Obje znamo da nikako se neću zaustaviti na prvom stupnju i to je sloboda koju prihvaćam kao dio sebe na Zemlji.

Mikao Usui koji je uspio ponovno uspostaviti i proširiti reiki diljem svijeta, je postao hodočasnik koji je sa upaljenom bakljom hodao diljem svijeta i podučavao ljude iscjeljivanju kroz univerzalnu životnu energiju.

atma.hr – 39

Eh, a sada se vratimo na mene i moje meditacije, dan prije odlaska na inicijaciju prvog stupnja, u meditaciji utišanog prometrajući tihe misli uma dobivam energetsku baklju i držim je do kraja meditacije, tako da opet naglašavam, reiki je odabrao mene i hvala Apsolutu i životnoj univerzalnoj energiji što ima dovoljno povjerenja u mene, da budem dio metafizičkog i spiritualnog svijeta, sa iskustvom tjelesnog bića na Zemlji.

Iza ovog članka napravila sam još dosta tretmana u kojem sam shvatila da energija ne laže. Ona nema razloga „lagati“ ili nazovimo to iskrivljavati percepciju, bilo kojeg  pojedninca koji kroči zemljom.

Rad na sebi je ključ koji može otvoriti vrata tvojeg života, kako ga god odlučio živjeti. Energija je dio nas, kao i ova tijela koja percipiramo kao fizička tijela. I zaista snaga koju nosimo u sebi može pomoći da probudimo u sebi uspavani duh i prihvatimo ljubav, sreći, mir, jedinstvo i blagostanje kao sastavni dio našeg puta koji zajednički dijelimo i uživamo na ovoj planeti.

Nera Crnčić

78 IZLIJEČI SEBE

IZLIJEČI SEBE

izlijeci sebe 1

Učenja dr. Bacha o uzrocima bolesti i cvjetnim esencijama

Dr. Bach u ovoj knjizi opisuje koristi od liječenja cvjetnim esencijama, no također mnogo govori i o životnim situacijama kroz koje svi mi prolazimo – o našim vezanostima, o odnosima između roditelja i djece, o odabiru našeg zanimanja i prepoznavanju životnog poziva, o ljudskim manama i vrlinama te o još mnogočemu. Vrijedni savjeti i primjeri dani u ovoj knjizi zasigurno će vam se urezati u sjećanje jer Bach svaku svoju tezu slikovito opisuje i potkrepljuje primjerima iz života i svijeta.

Danas su Bachove kapi vrlo poznate i raširene u svijetu, a edukacija o tom sustavu provodi se u više od 40 zemalja.

Trenutno diljem svijeta djeluje 2.630 registriranih Bachovih praktičara, a Bachovi su tekstovi prevedeni na 25 različitih jezika.