Danas vam predstavljamo jednostavnu vježbu, koju predlaže Tamayo, japanska joga instruktorica, stručnjakinja za mršavljenje. U pitanju je vježba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem i ojačavamo. Pored toga, ova vježba aktivno djeluje i na unutrašnju stranu butina. Vježba je zaista čudesna!

atma.hr – 78
Mnogi ljudi veći dio vremena provode sjedeći, pretežno zbog prirode posla kojim se bavimo i tu malo toga možemo učiniti, piše uspesnazena.com.

Ali, bez fizičke aktivnosti naše tijelo postaje manje pokretno i počinje polako akumulirati suvišnu masnoću. Sve to može za sobom vući i ozbiljne zdravstvene probleme i zato se treba potruditi, odvajati vrijeme barem za lagane vježbe.

Danas vam predstavljamo jednostavnu vježbu, koju predlaže Tamayo, japanska joga instruktorica – stručnjakinja za mršavljenje.

U pitanju je vježba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem i ojačavamo. Pored toga, ova vježba aktivno djeluje i na unutrašnju stranu butina. Vježba je zaista čudesna!

atma.hr – 39

Kako se vježba izvodi:

Stojimo široko raširenih nogu, stopalima prema vani. Nožni prsti i koljena su okrenuti u istom smjeru. Noge savijte u koljenima. Za održavanje ravnoteže, stavite ruke na njih.

Sada započnite izvođenje vježbe – prvo se nagnite naprijed, okrećući desno rame ulijevo i unutra, pri čemu lijevo rame ide unazad.

184403 untitled ff

Trebate osjetiti kako se istežu mišići butina, struka i leđa. Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde pa se vratite u početni položaj. Ponovite isto to i u drugom smjeru.

Pokrete treba raditi polako i pažljivo, cijelo vrijeme osjećajući napetost mišića. Vježbu radite 2 puta dnevno po 10 ponavljanja.

atma.hr – 78
Nakon 2-3 tjedna  redovnog vježbanja, primijetit ćete da “šlauf” sa struka polako nestaje, a već nakon nekoliko dana osjetit ćete kako leđa i križa postaju pokretljivija i bol nestaje.

Za sve one koji mnogo sjede, ova vježba je zaista nezamjenjiva!

U videu pogledajte kako se točno izvodi vježba!

uspesnazena.com/stil.kurir

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST

ensko tijelo ženska mudrost 1

Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja

S pravom možemo reći da je ova knjiga biblija ženskog zdravlja. Ona budi iscjeljenje, samopoštovanje i razumijevanje na najdubljim razinama i pomaže nam da se oslobodimo strahova uzrokovanih pogrešnim predodžbama.

Dr. Northrup ukazuje na istinsko iscjeljenje: povezivanje tjelesnog i duhovnog, psihe i some u skladnu cjelinu. U tome nas treba voditi unutarnji glas i mudrost tijela koju medicina, nažalost, sustavno zanemaruje.

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje

1 KOMENTAR