Foto: pixabay.com

Predloženi sustav vježbanja razvili su vodeći japanski stručnjaci i zove se Kogao, što znači “malo lice”. Mnogi japanci koriste ovu tehniku ​​i izgledaju privlačno u bilo kojoj dobi. Ove vježbe mogu izvoditi žene i muškarci u bilo kojoj dobi. Dovoljno je napraviti određene manipulacije jednom dnevno u trajanju od jedne minute, kako bi se postigao vidljiv rezultat u dva tjedna.

atma.hr – 52
S godinama lice gubi atraktivnost. To je zbog nakupljanja tjelesne masti, smanjenja elastičnosti kože i promjene položaja kostiju lica. Možete ispraviti situaciju ako svakodnevno izvodite određene vježbe.

Predloženi sustav vježbanja razvili su vodeći japanski stručnjaci i zove se Kogao, što znači “malo lice”. Mnoge japanske žene koriste ovu tehniku ​​i izgledaju privlačno u bilo kojoj dobi.

Kako dobiti “malo lice” za dva tjedna?

Stručnjaci vjeruju da vlasnici malih lica vizualno uvijek izgledaju mlađe. Stoga mnoge žene traže učinkovite tehnike usmjerene na smanjenje veličine lica. Jedna od tih gimnastika je i Kogao.

4

Teško je izbjeći promjene vezane uz dob, ovo je normalan fiziološki proces u kojem lice postaje sve veće zbog edema, kosti se postepeno razilaze i karakteristike „zamagljuju“.

Izvodeći određene manipulacije svakodnevno, lice možete učiniti tanjim i urednijim, sprečavajući promjene povezane s godinama.

atma.hr – 52
1

Rad sa sublingvalnom kosti

Ova kost po obliku nalikuje potkovi i nalazi se ispod jezičnog mišića, to jest, ispod brade. Pomoću ligamenata povezuje se s drugim kostima lica, ali je u “plutajućem” stanju.

Ispred vrata nalaze se kranijalni mišići, kao i djelomično mišići klavikule. Prema japanskom stručnjaku Hiroshiju Katsuyami, važno je stimulirati mišiće vrata kako bi se spriječio gubitak elastičnosti tkiva lica i pojava edema.

U te svrhe potrebno je raditi s potkožnom kosti uz pomoć jezika, jer u ovom slučaju opterećenje pada na sve mišićne skupine – jezične, vratne, čeljusti.

U radu sa sublingvalnom kosti uspjet ćete:

  • poboljšati elastičnost mišića lica
  • normalizirati cirkulaciju krvi;
  • ukloniti oticanje i višak masnoće;
  • stabilizirati kranijalne živce;
  • eliminirati asimetriju lica;
  • aktivirati mozak.

Vježbe mogu izvoditi žene i muškarci u bilo kojoj dobi. Dovoljno je napraviti određene manipulacije jednom dnevno u trajanju od jedne minute, kako bi se postigao vidljiv rezultat u dva tjedna.

Gimnastiku je najbolje izvesti odmah nakon buđenja, što će ukloniti jutarnje otekline. Izvodeći gimnastiku u večernjim satima, moći ćete se opustiti i osloboditi napetosti s ramena i vrata.

atma.hr – 52
2a

6 učinkovitih vježbi za lice

1. Glavu držite ravno, uspravite vrh jezika što je više moguće, spustite ramena. Tijekom ove vježbe trebali biste osjetiti napetost u području ispod brade, kao i u vratu. Bolje je izvoditi vježbu ispred ogledala, prateći stanje usana, tako da se ne presavijaju i da su opuštene.

2. Spustite ramena i jezik ispružite što je više moguće kao da pokušavate dodirnuti nos. U ovom slučaju, također treba pratiti stanje usana i spriječiti stvaranje nasolabijalnih nabora.

3. Spustite ramena i ispružite jezik što dalje prema dolje, pokušavajući dodirnuti bradu.

4. Spustite samo lijevo rame, a jezik usmjerite prema desnoj strani.

5. Izvedite suprotnu vježbu od prethodne, tj. spustite desno rame, a jezik usmjerite prema lijevoj strani.

6. Spustite ramena i pomoću jezika napravite kružne pokrete u smjeru kazaljke na satu.

Vrijeme izvođenja za svaku vježbu je pet sekundi.

atma.hr – 52
3

Preporuke

1. Tijekom gimnastike, pokušajte ispraviti lice.

2. Kada spustite ramena, povucite lopatice prema dolje.

3. Pokušajte osigurati da brada formira pravi kut s vratom.

Sve vježbe mogu se izvoditi u jednoj sesiji. Za maksimalne rezultate potrebno je pet takvih sesija.

econet.ru/Pripremila: Iva Jukić za atma.hr