Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

“Mladi ne mogu znati kako stari razmišljaju i osjećaju. Ali stari su krivi ako zaborave kako je to biti mlad. “~ J.K. Rowling.

atma.hr – 52
Ako vas neka neugodna, ali intrinzična sila sprječava da uspijete u nekom području vašeg života, onda bi to moglo biti vezano uz obiteljsku karmu. Kada vam obilje ne pritječe to je znak da postoji područje u vašem unutarnjem svijetu kojem je potrebna njega.

Iako znamo da financijsko obilje nije sve, obilje u njegovoj punoj slavi je nešto što bismo svi htjeli privući u naše živote. Obilje u vašem životu označava da u vašoj energiji nema blokada; kad vaš unutarnji svijet bude pun, doslovce prepun ljubavi prema sebi i oprosta za druge, tada će se to početi odražavati na vaš vanjski svijet.

Ovo nije izgovor da se počnete kažnjavati zbog svojih nedostataka, već je to alat; znanje da, ako želite, možete izgraditi život kakav želite kroz svoju svakodnevnu praksu unutarnjeg sustava rada i vodstva.

Budite iskreni prema sebi.

Prvi korak je objektivno ispitivanje okoline i propitivanje sviđa li vam se ono što vidite. Ako ste novi u meditaciji ili imate sumnje, možda to niste učinili ispravno, a nakon otpuštanja tih prvih dubokih udisaja morate provjeriti tijelo i pustiti da vam ono bude prvi vodič.

Koristite zahvalnost kako biste sebe potapšali po leđima za ono što ste manifestirali. Integrirajte ritual zahvalnosti u svoj dan ili dodajte taj element u svoj unutarnji posao; vizualizirate li puno ali ne završavate tako što obilježavate svoje namjere molitvom?

atma.hr – 52
Ovo je bitan dio duhovne prakse; da zaključimo sa starim školskim stilom zahvaljujući za naše blagoslove i šaljući ljubav onima za koje osjećamo da im je potrebna.

Kada udišete pranu u kanale i čakre u vašem tijelu, obratite pažnju na bilo kakve blokade ili područja nelagode. Idite u tu nelagodu i istražite je, eksperimentirajte. Duhovna praksa bi trebala biti razigrana i ako sjedite samo prisiljavajući se da usmjerite zrak u grlo onda bi to mogao biti prvi znak neravnoteže.

Što se više otvarate i opuštate, to ćete dobiti više povratnih informacija i oslobađajućih emocija. Čak i ako provodite cijelu sesiju istražujući jednu čakru, tada ste postigli napredak.

Započnite otklanjati čvorove.

banner za knjige molitve

Ti čvorovi mogu biti vrlo stari i izuzetno zapetljani, ali moguće je. U korištenju alata poput aktivne imaginacije i laganog istraživanja tijela:

Možemo kombinirati s našim unutarnjim vodstvom kako bismo usmjerili proces ozdravljenja. Na primjer; kažete da imate bolno desno rame čak i kad meditirate, tada dopustite sebi da prana uđe u to rame dišući u to područje. Već ste svjesni da su ramena dio tijela koji nosi odgovornost i smatrate da se to odnosi na nekoga s kim imate sukob u svom životu, na primjer s vašim ocem.

Dođete do zaključka da se sukobljavate zbog straha od velikih očekivanja vašeg oca od vas, ali i želje da ih upoznate. Znate iz svog vanjskog svijeta da vaša karijera nije baš onakva kakvu želite. Vaša istraživanja u vašem desnom ramenu mogu izazvati duboko oslobađanje tuge iz nekog drugog područja vašeg tijela.

Možete zatim zaključiti ovo istraživanje s namjerom da oprostite svom ocu i odvojite se od očekivanja koja vam nameće i moliti sa zahvalnošću čime pokazujete zahvalnost za sve pozitivne stvari koje vas je učio.

atma.hr – 52
Drugi primjer: Možda vam je teško disati u sakralni i solarni pleksus tijekom meditacije. Vaša čakra solarnog pleksusa je središte mnogih karmičnih veza; vaše unutarnje dijete; vaš centar radosti i opće razine energije.

Kroz vizualiziranje vašeg daha / Prana se koncentrira u vašoj korijenskoj čakri i podiže poput plime u ova dva centra, možete istražiti koliko je smanjen izlaz energije. Nakon što očistite te centre, njihova bi se energija mogla početi širiti i očistiti auru oko njih.

“Gledajući kroz” ova središta također možete postići iznenađujuće rezultate. Mnogo ljudi koji su doživjeli početno buđenje imaju naviku biti duboko povezani s korijenskom čakrom ili gornjim čakrama (treće oko, krunska čakra) dok potpuno zaboravljaju posrednike između njih.

To vam može ostavljati osjećaj odvojenosti od vašeg okruženja i ne možete se povezati s drugima.

To se povezano s duboko ukorijenjenom karmom koja je bitna za širu zajednicu, ali i s vašom istinskom svrhom.

Disanjem kroz sakralnu čakru, solarni pleksus, srčanu i grlenu čakru možete doprijeti do prijatelja i dopustiti pomalo trenutke povezanosti koji će se odnositi na tu ravnotežu i zadržati vašu energiju i radost.

Nakon poduzimanja akcije na osobnoj razini, razmotrite veću sliku.

Sada kad ste otkrili gdje nosite obiteljsku karmu, razmislite o većoj slici. Procesi koje sam predložio, ako se ispravno i pošteno integriraju, dovest će vas do emocionalnog oslobađanja od bilo kojeg člana obitelji koji vas je povrijedio tijekom odrastanja. Sada kad su velovi razdvojenosti tanki i naša urođena povezanost postaje očigledna, možemo se vidjeti u drugom s mnogo više jasnoće nego ikada prije.

Naš pristup strahu od drugih koji se projicira na nas postaje lucidan i mi smo u mogućnosti da ga dobrovoljno otpustimo, ali i s ljubavlju, bez potrebe da ga shvaćamo osobno.

atma.hr – 52
Ovo razumijevanje može nas osloboditi jer bismo mogli vidjeti ranjeno unutarnje dijete u braći i sestrama, roditeljima i drugim rođacima i pružiti mu njegu po njegovim vlastitim željama. I wow – kada je taj teret podignut, vinut ćete se u visine!

Ako shvatite da je prošlost teško iscijeliti, a izvršili ste sva djela opraštanja, onda je vrijeme da preinačite prošlost. Shvatite da imate izbor kada se radi o ulozi koju igrate.

Proučite svoje misli i pomoću praktičnog pristupa, jednu po jednu, preinačite. Pošaljite Svemiru poruku da ste spremni odvojiti se od bilo karmičnih veza i iskoračiti iz ciklusa. Što je suprotno vašem iskustvu?

Zamislite to; doživite energiju koja se nalazi u tome svaki dan i na kraju, kao i sa svakom manifestacijom, stvari će se početi pomicati. Kada budete spremni popeti to na višu razinu, cijeli život i bolne uspomene bit će izmijenjene.

Stvarnost se doista može promijeniti na ovaj način, i može pomoći vašoj cijeloj obitelji; čak i vašim precima. Vaša obitelj nije izabrana da vas umiri, već da vas izazove i usmjeri unutar sebe.

Vaša obitelj duša je nešto sasvim drukčije; uvijek su tamo za vas, oni su rijetke, ali uvijek prisutne duše, u kojem god obliku bile.

Ali nemojte misliti o cilju; napredujte korak po korak. Jeste li spremni osloboditi obiteljsku karmu? Vi ste ta osoba koja to čini, vi ste to izabrali! Budite primjer, iskoračite i vodite. Spremni ste.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić