Foto: pixabay.com

Carstvo straha, kojeg zovemo SISTEM, se polako urušava. Niti jedno carstvo što ga čovjek izgradi nije trajalo vječno, pa tako neće niti ovo izgrađeno na lažima i lijepo upakiranim ucjenama koje stvaraju prividnu slobodu. Međutim, ranjena zvijer je najopasnija, jer prije same smrti ona će dati sve od sebe da u ponor povuče što je moguće više žrtava.

atma.hr – 52
I upravo to se sada događa na globalnom nivou, zvijer je ranjena, ona umire, i pokušava da preživi tako da ždere sve okolo sebe. Ali njeno vrijeme neumoljivo curi, i njen kraj je neizbježan.

Pred nama je jedan, ne tako ugodan, period rušenja svega što poznajemo. Mnogi koji su duboko usnuli u svojoj vještačkoj osobnosti, neće moći prihvatiti novu stvarnost, i oni će postati najveća prijetnja ŽIVOM ČOVJEKU. Kao što je Krist rekao, ići će sin na oca, i otac na sina…

Iako sam svjestan da je evanđelje duboko izmanipulirano kako bi se od Kristovog učenja mogla napraviti religija kao oružje za uspostavljanje moći nad čovjekom, neke istine su ipak ostale neskrivene. Kao recimo ovaj opis kada Isus govori što se događa kada istina dođe među ljude.

“Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi”

atma.hr – 52
Tko ima uši neka čuje, a tko ima pamet, neka i shvati…

U vrijeme koje je pred nama imati ćemo one koji će vjerovati u dogme, i one koji će jasno vidjeti istinu – te dvije grupe neće moći dijeliti istu stvarnost. Kakav će biti ishod ove duboke podijeljenosti, to ovisi isključivo o nama.

Što učiniti, kako se pripremiti, kako ostati čovjekom u vremenima dehumanizacije ? To su pitanja s kojima se čovječanstvo treba baviti.

Kao i uvijek, u svemu što smatramo lošim uvijek ima i ona suprotnost koju zovemo dobrim, pa će tako socijalno ekonomski potresi koji nam slijede, probuditi mnoge usnule duše. Kada se to dogodi, čovječanstvo će se početi vraćati svojoj suštini. Tako ćemo na kraju imati veliki reset u duhovnom smislu, a ne u društvenom kao što se ‘zvijer’ nada i očekuje.

Laž na kraju uvijek pojede samu sebe, ali također za sobom ostavi i mnoge žrtve. Oni koji slijepo vjeruju dogmama, oni neće moći u Novo Doba koje po tko zna koji puta donosi novu priliku čovjeku. A prije nego to Novo Doba konačno sazrije, kukolj se mora odvojiti od žita.

Biti će to izazovno doba za sve nas.

Mnogi će reći da su ovo bajke, ali u stvari, ovo se čovjeku dogodilo već mnogo puta. Sve u univerzumu ima svoje cikluse čišćenja, pa se tako i majka zemlja očisti svaki puta kada se previše nečistoga na njoj nakupi…

Što smo – kukolj ili žito, na nama je da odaberemo.

Anđelko Katinić, https://akananda4.blogspot.com/