Foto: pixabay.com

Ako smo nezadovoljni, ljuti, depresivni – to je znak, ali i upozorenje, da negdje griješimo i da je potrebno potražiti pomoć. Ako se oglušimo na upozorenje, bol će postati snažnija.

atma.hr – 52
Često da bi umrtvili naše osjećaje na fizičkoj, emocionalnoj ili mentalnoj razini posežemo za lijekovima za smirenje.

Tuđe probleme uvijek lakše sagledamo, jer sami rijetko primijetimo gdje mi to griješimo.

Reiki je vještina koja nam pomaže da energetski uočimo da problem postoji, zatim možemo locirati gdje su povrede, gdje je uzrok, kakve su i koje su posljedice te na koji način možemo pomoći sebi u iscjeljivanju.

Svatko od nas, kao što prima energiju, tako je i prenosi, svjesno ili nesvjesno od okoline u kojoj se nalazi. Naime, sve što dajemo vraća se i nama samima.

Pokrenuta univerzalna životna energija teče kroz naše minorne čakre na našim dlanovima i stopalima. Polaganjem dlanova na dijelove našeg tijela dolazi do napajanja našeg uma i tijela optimalnom životnom energijom, iscjeljenja, balansiranja naših energetskih sistema i jačanja obrambenih mehanizama što rezultira unapređivanjem sveobuhvatnih aspekata našeg života.

Ovo uključuje samotretman na prvoj razini i iscjeljenje drugih i sebe na sljedećim nivoima počevši već od drugog. Također, možemo iscjeljivati i životinje i našu životnu sredinu.

Poklon ovog procesa je mogućnost ponovnog sklada sa sobom i okolinom što nas uvodi u mir i spokoj. Također, učenje koje donosi reiki pomaže nam da bolje razumijemo život i sve ono što ga sačinjava.

atma.hr – 52
Um je centar naših životnih funkcija i kao što se kaže „Mi smo ono što jedemo“ na fizičkom nivou, također je i „mi smo ono što mislimo“ na mentalnom, emocionalnom, energetskom planu! To znači da misli koje projiciramo i emocionalne reakcije koje one izazivaju djeluju na strukturu našeg uma. Naše tijelo, a i naš život su odraz našeg uma.

Elektro-magnetno polje zemlje kao veliki energetski organizam u kome se mi nalazimo i čija smo jedna mala energetska stanica ima svoje zakonitosti. To nije nikakav djedica koji sjedi na oblaku i zbraja naša dobra i loša djela da bi nas nagradio ili kaznio u ovisnosti od naših rezultata.

To je matematičko-energetski sistem koji funkcionira po principu prijenosa energetskih informacija koje imaju svoje odraze kako u Univerzumu tako i kao odraz u našem bio polju, a samim tim i u našem životu.

Kada intenzivno mislimo o nečemu mi istovremeno šaljemo energetski zapis koji preuzima bio polje oko nas.

Naše misli izazivaju određenje emocionalne reakcije.

Kad god promijenimo emocije, na primjer, iz frustracije pređemo u radost, dolazi do 1.400 biokemijskih promjena istog trenutka u tijelu. Kad pomislimo na sve emocije koje osjetimo u jednom danu možemo vidjeti da emocije stvaraju mnoge promjene u našoj fiziologiji.

Dakle, itekako ima smisla početi poklanjati pažnju duševnoj hrani, jednako kao i hrani za tijelo. To je jedan od ključeva za bolje zdravlje. To sigurno usporava proces starenja. Jake negativne emocije upravo nas degeneriraju.

atma.hr – 52
Pozitivna emocionalna stanja nas regeneriraju. Stvaranjem misaonih modela potpomognutih kanaliziranjem univerzalne životne energije ulazimo u mir i spokoj svog života.

Da bismo dublje razumjeli i svjesno koristili energiju koja je oko nas pomoći će nam reiki simboli. Reiki simboli su važni i vrlo značajni dio prakse reikija. Omogućuju usredsređivanje energije reikija za posebne svrhe. Oni su ključevi za pokretanje energije.  Njihova snaga i djelotvornost nam dolazi s ljubavlju koja nam omogućava da prihvatimo vrijednost koju primamo kao dar od Univerzuma.

Dr Žarko Ilić, Reiki Master, usuizenreiki.com

Izvori: lovesensa.rs / procitajtevise.com