Foto: unsplash.com

Većina ljudi radije nalazi izlike u svome životu, kada se nalaze na nekoj prekretnici, jer tako je nekako lakše. Suočavati se sa starim obrascima koji su poznati, koliko god iscrpljujući bili za bitak, nekima je mnogo lakše, nego se odvažiti učiniti nešto drugačije i pomaknuti granice svojih mogućnosti.

atma.hr – 78
Držanje starih, poznatih čak možebitno i nepovoljnih navika koje štete umu, duši i tijelu su dio straha od nepoznatog okruženja. Rad na sebi i odmak od starih navika i uvjerenja zapravo može donijeti mnogo dobroga, kada se radi usmjereno i harmonično na sebi.

Izlike koje su vrlo česte za sve ljude obično su tjeskobne i prepune bojazni, koje maskiraju mogući uspjeh pojedinca. Premlad sam, prestar sam, nemam energije, neću uspjeti, ne znam ovo, nisam kvalificiran, nisam sposoban toliko, lako je reći, to je teško i slične rečenice su samo odraz unutarnjeg stanja duha i straha od nekog novog i drugačijeg stila života, jer taj stil i te navike su još nenaučene i neistražene pa se mnogi boje odskočiti i pogledati što se krije u nečem novom i neistraženom.

Ima jedna zgodna izreka: „Ali što ako ne uspijem?”, a kratak i jasan odgovor te izreke glasi: „Ali što ako uspiješ?”. Izlike su vrlo moćno ‘oružje’ ograđivanja i od uspjeha i od boljitka i baš svih onih stvari kojima težiš.

Da se razumijemo, čarobne formule za ‘serviranje asa’, nema bez vlastitog uloga u sebe. Zdravlje se neće popraviti jednom pojedenom mandarinom, nakon 300 dana jedenja junk food-a. Milijuni na računu se neće pojaviti, jer samo maštaš o njima (osim ako ne osvojiš jackpot). Negativan tok misli ne popravlja se jednom afirmacijom.

atma.hr – 39

Svaki sportaš, umjetnik, znanstvenik, doktor, filozof, couch, terapeut, iscjelitelj, arhitekt zna da treba uložiti vrijeme, energiju da bi postigao znanje i implementirao ga iznutra prema van. I da izlike nisu dobrodošle u postizanju ‘umne i duhovne slobode’. Izlike su tvoj neprijatelj koji te sprječava u osobnom, duhovnom ili bilo kakvom rastu i prosperitetu koji ti je bitan.

Svatko tko zaista radi na sebi zna koliko vremena, discipline, truda, volje, moći duha, čak i odricanja i discipline treba uvesti u svoj život, kako bi on bio ljepši, smisleniji, ispunjeniji, harmoničniji i nadasve kvalitetniji.

Kada se uputiš na pustolovinu ‘bolji život’, kako bi postao ono što želiš biti, svakako si daj vremena, pažnje, ljubavi i nježnosti. Ne kritiziraj se i ne traži izlike za odustajanje, jer put otkrivanja sebe može biti ‘prava pustolovina’.

Dobre stvari zahtijevaju određeno vrijeme, kako bi se ‘usedlale’ u nama i postale nam novom, boljom navikom, kroz koju crpimo moć, snagu, kreativnost, zdravlje, energiju novca, samopouzdanja, ljubavi prema sebi, drugima i okolini u kojoj obitavamo. Nisam pobornik instant rješenja, jer je bolje i kvalitetnije uložiti vrijeme i fokusiranu energiju u postignuće dugoročnih ciljeva.

Znam da mnogi očekuju instant promjenu i rješenje nakon jedne lijepe misli, nakon jedne meditacije, jednog zdravog obroka ili jednog odlaska u teretanu. Nažalost, takav pristup kod rijetkih zaista urodi dugoročnim obiljem zadovoljstva, a um se lako vraća u stanje izlika, tipa pa jesam to učinio, ali nije pomoglo.

atma.hr – 78
Izlika i bježanje od sebe nije formula uspjeha, čak ni kratkoročnog! No izlike da se ne krene na neki drugačiji životni stil, ako ti sadašnji ne odgovara su samo nepovoljna kreacija naučenog obrasca ponašanja podsvjesnog uma.

Plus afirmacija: Kreativno sam biće, koje ostvaruje svoje ciljeve!

Nera Crnčić

Slobodno me potraži na https://www.facebook.com/Skillenergycoach/

66 SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

B. A. Brennan: SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

svjetlost jezgra iscjeljenja

Moj iscjeliteljski put i napredni koncepti iscjeljivanja

Barbara Ann Brennan jedna je od najutjecajnijih iscjelitelja i duhovnih učitelja 21. stoljeća. Svojevremeno fizičarka u NASA-i, Barbara je stekla diplomu iz filozofije i teologije, kao i iz fizike.

U knjizi otkrijte prirodu stvaralačkog procesa u odnosu na sustav ljudske energetske svijest, na koji način sami stvaramo blokade u energetskom polju; kako izgledaju blokade i kako uzrokuju poremećaje u našem životu; proces uklanjanja blokada i oslobađanja našeg stvaralačkog potencijala, kako razviti i upotrebljavati visokoosjetilnu percepciju i njena ulogu u uklanjanju blokada u našem energetskom polju, priroda svijeta stvarnosti četvrte razine i njegova ključnu ulogu u stvaralačkom procesu, povezanost svijeta četvrte razine s iscjeljivanjem odnosa i neraskidivih veza koje su osnova tih odnosa.

Prethodna objavaNajdublje emocionalne rane – VI ste lijek!
Slijedeća objava8 djelotvornih vježbi za zategnuto lice i vrat
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.