Kako bi naše tijelo što duže ostalo vitalno i zategnuto, potrebna je pravilna prehrana i fizička aktivnost. Ova činjenica važi i za naše lice, jer s godinama ono gubi svoju elastičnost. Ovo je djelotvoran kompleks vježbi, koje će pomoći vašem licu i vratu da što duže ostanu čvrsti i zategnuti.

atma.hr – 78
1. Zagrijavamo mišiće

1 1

Kao i bilo koja druga vježba, morat ćete zagrijati mišiće lica. U ovom slučaju, pomaknite donju vilicu prema naprijed, a zatim s jedne strane na drugu, prenosi uspesnazena.com.

Svi pokreti trebaju biti glatki, obavljajte ih bez  naglih trzaja.

2. Glava prema naprijed

2 1

Otvorite usta i okrećite donju usnu preko donjih zubi. Zamislite da morate pokupiti vodu donjom vilicom. Pomjerajte glavu prema dole u zamahu i zatvorite usta dok podižete glavu.

Dok izvodite ovu vježbu, pobrinite se da su vam kutovi usana opušteni.

atma.hr – 39

3. Dodirnite nos

3 1

Dupla brada je povezana s mišićima jezika. Zbog toga je važno zategnuti je. Isplazite jezik koliko god možete i pokušajte dodirnuti nos vrhom jezika.

Usne bi vam trebale biti opuštene.

4. Savršeno ovalno lice

4 1

Ako želite povratiti oblik lica kao kada ste bili mladi, pratite sljedeću vježbu: okrenite glavu na lijevu stranu, povucite vilicu prema naprijed, naprežući mišiće vrata.

Trebali bi osjetiti kako se mišići na lijevoj strani vrata zatežu. Zatim okrenite glavu na drugu stranu i ponovite vježbu.

atma.hr – 75
5. „Poljubac žirafe“

5 1

Zamislite da ljubite žirafu. Podignite lice i gledajte u plafon. Blago pomaknite donju vilicu prema naprijed i napućite usta kao da ćete poljubiti nekoga.

Ako izvodite ovu vježbu pravilno, trebali bi osjetiti jaku tenziju u vašem vratu.

6. Otpor

6 1

Za ovu vježbu je potrebno stegnuti šake i staviti ih točno ispod brade. Zatim lagano pomičite donju vilicu prema šakama, zatežući mišiće koji pružaju otpor.

Polako povećavajte napor i kada dostignete maksimum, držite 3 sekunde.

atma.hr – 78
7. Osmijeh

7 1

Stisnite zube sa zatvorenim ustima i zatim pokušajte raširiti kutove usana koliko god možete. Zatim gurnite jezik prema tvrdom nepcu, postepeno povećavajući silu. Ako osjećate jaku napetost u mišićima brade, onda izvodite vježbu pravilno.

Zadržite ovaj osjećaj napetosti 5 sekundi i nakon toga opustite još 5 sekundi.

8. Napuhani obrazi

8 1

atma.hr – 39

Udahnite duboko i napunite usta zrakom. Zatvorite usta i napušite obraze. Zatim pritisnite dlanove na obraze i osjetite tenziju u mišićima.

Držite 3-5 sekundi i ponovite 5-6 puta.

uspesnazena.com

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST