Art: Adam Scott Miller

Svaki je problem sjeme novih mogućnosti za neko veće dobro. Jednom kada usvojite ovu percepciju, otvara se čitava lepeza mogućnosti, što održava na životu stalan osjećaj divljenja i uzbuđenja. Samo prakticirajući ovaj moćan zakon, možete imati veselje u životu, a tada se obilje manifestira spontano i bez napora!

atma.hr – 52
Šesti spiritualni zakon uspjeha, Zakon odvajanja, kaže kako put prema dobivanju bilo čega vodi preko raskidanja naših vezanosti za cilj.

To ne znači odustajanje od namjere za manifestiranjem; niti odustajemo od namjere, niti odustajemo od želje. Odustajemo samo od našeg vezivanja za cilj. Onog trenutka kada usmjerenu namjeru spojimo s konceptom nevezanosti – dobit ćemo što želimo.

Odvojenost ili nevezanost proizlazi iz naše unutrašnje mudrosti i potpunog uvjerenja kako smo tek dio obrasca manifestacije više inteligencije.

Kada vam okolnosti naizgled ne idu u korist, jednostavno odustanite od vlastitih ideja kakve bi one trebale biti i znajte kako u našoj ograničenoj spoznaji ne možemo vidjeti sinkronističke, harmonične obrasce Kreacije, čiji smo dio.

Vezanost, s druge strane, podrazumijeva sumnju i nepovjerenje u inteligenciju prirode i njene beskonačne organizacijske moći. Vezivanje je melodrama ega, bazirana na strahu i nesigurnosti, što proizlazi iz neznanja o moći Sebstva.

Oni koji traže sigurnost čitav je život bezuspješno naganjaju jer sigurnost ne može doći iz materijalnog.

Ljudi kažu: “Kada budem imao milijun dolara, bit ću financijski neovisan i tek ću tada biti siguran”. No to se nikada ne dogodi.

atma.hr – 52
Vezanost za sigurnost i novac samo stvara dodatnu nesigurnost, bez obzira koliko ga imali u banci. Traganje za sigurnošću je stoga samo vezanost za sigurnost i poznato, a “poznato” je zatvor sastavljen od naših prijašnjih uvjetovanosti. Sloboda od prošlosti leži u samim temeljima mudrosti nesigurnosti.

Bez nesigurnosti, život je tek puko ponavljanje starih i potrošenih sjećanja. U tome nema napretka, a bez napretka ostaje samo stagnacija, entropija i postupno propadanje.

U drevnim tradicijama rješenje ove dileme leži u našoj spremnosti da se odvojimo od poznatog, zakoračimo u nepoznato i predamo naše želje kreativnom umu koji orkestrira ples Kreacije.

U nepoznatom leži polje svim mogućnosti, uvijek svježih, uvijek novih, uvijek otvorenih prema stvaranju vlastitih željenih manifestacija.

LJILJANA POSAVEC KNJIGE

Ovo je polje sposobno koordinirati beskonačan broj pojedinačnih prostorno-vremenskih događaja koji će u konačnici dovesti do željenog rezultata. Ali kada se naše namjere zaključaju u tvrd mentalni sklop – gubimo fluidnost, fleksibilnost i kreativnost koje su u Kreaciju prirodno ugrađene.

Prava svijest obilja odražava se u našoj sposobnosti da imamo što god poželimo, kada god to poželimo, s najmanje uloženog napora. Odvajanje, odvojenost, nevezanost je sinonim za “svijest obilja” pošto s odvajanjem dolazi sloboda stvaranja. Kako ćemo stvarati ako se, puni tjeskobe, stalno lovimo i vezujemo za staro?

Zakon odvajanja se ne petlja u postavljanje ciljeva. Još uvijek imamo namjeru prijeći od točke A do točke B no između te dvije točke leži beskrajno polje mogućnosti.

Uključimo li u proces koncept prihvaćanja nesigurnosti, smjer možemo i promijeniti ako po putu nabasamo na neki još viši cilj ili smislimo nešto još uzbudljivije. Kada osjećamo nesigurnost – na pravom smo putu. Tek je to plodno tlo za čistu kreativnost i slobodu.

Kako primijeniti Zakon odvajanja? Započnite vježbajući odvajanje od miješanja u proces manifestacije. To znači da kad god naiđete na problem – ostanete svjesno i čvrsto uzemljeni u mudrosti nesigurnosti, dok istovremeno s iščekivanjem promatrate kakvo će rješenje iskrsnuti.

atma.hr – 52
Ostanete li odvojeni od problema nećete se osjećati pozvani nametati vlastita rješenja. Ovo nadalje omogućuje ostajanje spremnim i budnim na različite opcije i mogućnosti, a kada se one dogode – bit će neobično moćne i uzbudljive.

Stanje budne spremnosti susrest će se s postavljenim ciljevima i namjerama, omogućujući vam da nove okolnosti iskoristite s kakvim god se problemima suočili u životu.

Svaki je problem sjeme novih mogućnosti za neko veće dobro.

Jednom kada usvojite ovu percepciju, otvara se čitava lepeza mogućnosti, što održava na životu stalan osjećaj divljenja i uzbuđenja.

Samo prakticirajući odvajanje možete imati veselje i smijeh. Tada se obilje manifestira spontano i bez napora.

manifestiranje.com