Sve što gledaš da se događa izvana, dio je predstave kreirane da bi se ti probudio/probudila! Zato, ako još ne vidiš iza zavjese predstave koju gledaš, potrudi se da je odgrneš i vidiš što iza bine, iza zavjese rade glumci – skidaju svoje odore i maske koje su imali tijekom predstave i odlaze kući. Zato, draga dušo, budi se i shvati da je sve dio dobro režirane predstave i da se ova kozmička igra odvija na mnogim svjetovima, ali i na mnogim razinama svjesnosti.

atma.hr – 52
Kad se oslobodiš svih svojih zabluda o tome tko si zaista, kad shvatiš da je taj boravak u ljudskom tijelu bio samo jedna faza tvog vječnog postojanja, možeš se samo smijati i smijati do besvijesti.

Naime, shvaćaš kako su bile nepotrebne i glupe sve tvoje brige oko preživljavanja, obitelji, tuđih mišljenja o tebi, svojih zemaljskih ljubavi, itd.

Shvaćaš da je sve bilo samo igra i zato prestaješ brinuti o bilo čemu. Odjednom progledaš i znaš da je sve u redu s tobom i s tvojim životom. Sve što gledaš da se događa izvana, dio je predstave kreirane da bi se ti probudio/probudila.

Zato, ako još ne vidiš iza zavjese predstave koju gledaš, potrudi se da je odgrneš i vidiš što iza bine, iza zavjese rade glumci – skidaju svoje odore i maske koje su imali tijekom predstave i odlaze kući.

Zato, draga dušo, budi se i shvati da je sve dio dobro režirane predstave i da se ova kozmička igra odvija na mnogim svjetovima, ali i na mnogim razinama svjesnosti.

Kada to konačno shvatiš, najednom s tebe spadaju sve brige, sve emocionalne boli, sva opiranja životu takvom kakav jest i ispod svega toga otkrivaš najveće bogatstvo koje si cijelo vrijeme imao u sebi, a to je istinska, ničim uvjetovana radost.

I ta radost traje 24 sata dnevno i ona je ta koja je rezultat tvog konačnog razumijevanja ovog svijeta, tvog uspješnog razotkrivanja igre koja se začela tamo iza zavjese. I sada je toj igri kraj.

atma.hr – 52
U takvom trenutku shvaćanja tvoja prava priroda konačno izlazi vani i ti shvaćaš da si samo Radost koja klikće i pleše i uživa samo u jednoj činjenici – da je živa i da postoji. Ta Radost zna da uvijek postoji i da je vječna.

Zato, draga dušo, pokušaj zamisliti takvo stanje bivanja i takav način razumijevanja sebe i svijeta koji te okružuje.

Ako samo načiniš prvi korak ka takvom pogledu na stvarnost, svi ostali će munjevito ići jedan za drugim i ti ćeš  ubrzo potpuno svjesna hodati svojom životnom stazom, ogromnim koracima.

Po toj stazi vodit će te tvoja unutarnja Radost koja je u biti rezultat tvoje dosegnute razine svjesnosti, a taj je neuvjetovana ljubav.

Utočište – Sanctuary