Artwork by Daniel B. Holeman

Ova tehnika je jedini lijek u Univerzumu za koji, ne da nisu poznate kontraindikacije, već one zaista ne postoje, jer Ljubav je jedina “stvar” koja liječi sve tegobe. „Lijek“ upotrebljavati kod svih stanja: prije svega, fizičkih tegoba, zatim emocionalnih problema ili u ispravljanju naših pogrešnih mentalnih stavova.

atma.hr – 52
Ovu “tehniku” dobila sam prije nekih desetak godina, u vidu poruke za sebe, ali pošto sam primijetila da ne pomaže samo meni, već i drugim ljudima koji su je isprobali, odlučila sam je podijeliti i s vama.

Naime, i dosada smo se susretali s tehnikama kada smo cijelo svoje tijelo tretirali ili unošenjem energije u njega (kakva je tehnika Savasane u Kriya yoga tradiciji) ili s unošenjem Svjetlosti ili nečeg drugog. Ova tehnika, iako nova, pruža gotovo trenutačno poboljšanje u fizičkom smislu, a prateći efekti su skoro permanentan osjećaj Neuvjetovane Radosti te materijalizacije želja i/ili namjera.

Dakako, kao i sve što pojedinac dobije za vlastitu upotrebu od svojih vodiča i duhovnih učitelja, trebate promotriti i osjetiti u svjetlu vlastitih pregnuća i tek onda odlučiti da li vam to odgovara ili ne. Evo i “tehnike”.

PRVA FAZA

1. Za početak, najmanje jednom tjedno, a onda svaki dan (ovisno od toga kad osjetite da to možete uraditi ili da vam je potrebno) uradite iscjeliteljsku tehniku koja za osnovni „sastojak“ ima onu supstancu od koje je građen i Univerzum. Govorimo o moći Neuvjetovane – Univerzalne Ljubavi.

2.Namjestite se u neku opuštenu pozu koju inače primjenjujete kad meditirate. Potom, obratite se Izvoru ili već kome se obraćate od duhovnih autoriteta ili svojoj Ja Jesam Prisutnosti. Skoncentrirajte se na srčanu čakru. Mentalno recite (ili glasno) da se otvori vaša srčana čakra. (Za one neupućenije – jednostavno kažite svojoj srčanoj čakri da se otvori i bit će učinjeno!)

atma.hr – 52
3. Potom, OSJETITE LJUBAV, (odnosno “proizvedite” u sebi taj osjećaj “voljenja”). To ste, sigurna sam, radili već puno puta primjenjujući neke druge tehnike, tako da ovaj dio ne treba posebno objašnjavati.

4. Kada ste u sebi stabilizirali taj osjećaj ljubavi, usmjerite svoju pažnju na stopala. Uputite iz srčane čakre osjećaj ljubavi, obrglite svoja stopala ljubavlju i recite im da ih volite.

Zahvalite im za sve što su dosad učinila za vas, noseći vas kroz život…Ostanite u tom osjećaju ljubavi i zahvalnosti barem minutu, ili koliko već možete “držati” taj osjećaj zahvalnosti i ljubavi. Kad ste završili sa usmjeravanjem na svoja stopala, odmorite…napravite pauzu.

5. Kad ste spremni ponovno to učiniti, opet “proizvedite” osjećaj “voljenja” i onda tu ljubav usmjerite na listove nogu i koljena. Ostanite ponovno u tom osjećaju zahvalnosti i ljubavi prema svojim listovima i koljenima koliko osjećate da trebate. Ponovno pauza. Pređite potom na vaše butine i ponovite postupak. Zatim, ruke zajedno radite, a ako osjetite neki dio ruku da vas baš jače boli, na tom dijelu se duže zadržite. Samo promatrajte taj dio tijela i volite ga, što više ga volite… tetošite ga, pričajte mu, govorite da ga volite…

BHAGAVAD GITA

6. Zatim, pređite na unutrašnje organe: možete početi od reproduktivnih organa i njima također posvetite veliku pažnju. Prijeđite potom na organe za probavu, usmjerite svoj pogled ka unutra, i oslovite svoja crijeva, želudac, stomak, gušteraču, jetru…Opet odmorite.

7. Kad ste završili s organima za probavu, pređite na pluća i srce, te grudi. Udahnite im ljubav, dopustite vašim plućima da udahnu ljubav koju im dajete. A potom pređite na vrat i lice. Kad ste to završili, pređite na glavu – mozak i uši. Zatim, idite na leđa, kičmu i donji dio leđa. Ono što nikako ne smijemo zaboraviti ispuniti esencijom Ljubavi jest – naš krvotok i sve ostale tekućine u tijelu. Uputite ljubav svojoj krvi jer ona predstavlja životnu radost i najbrže od svih će “upiti” ovaj osjećaj koji joj šaljete. Isto učinite s kompletnom kožom svoga tijela. Tamo gdje imate fleku ili madež – posebno se zadržite na tom mjestu. Na kraju, uputiti ljubav i svojim KOSTIMA, MIŠIĆIMA I ŽIVCIMA koji prolaze kroz tijelo.

8. Pošto imamo više od jednog tijela, red je da se na kraju pobrinemo i za svoja ostala tijela. Skoncentrirajmo se na svoje mentalno tijelo – i jednostavno uz osjećaj ljubavi zatražimo: da svi moji mentalni stavovi i mišljenja koji nisu zasnovani na Ljubavi, sada budu rastočeni u Svjetlosti te da odu iz mog mentalnog tijela. Odmorimo….

atma.hr – 52
Potom, isto učinimo s emocionalnim tijelom. Kad dajem ljubav svom emocionalnom tijelu, tražim također da sve emocije koje nemaju krajnje ishodište u Ljubavi – odu iz mog emocionalnog tijela s Ljubavlju i budu rastočene u Svjetlosti …

I, na kraju, uradimo isto s duhovnim tijelom kod kojeg zatražim da sve što nije zasnovano na Ljubavi, a nalazi se još uvijek tu, u mom duhovnom tijelu – ode iz njega i bude rastočeno s Ljubavlju, u Svjetlosti.

Na kraju, vizualizirajte svoje cijelo fizičko tijelo kako se kupa u jednom velikom srcu.

DRUGA FAZA 

Naredni stadij u radu s “tehnikom” liječenja Ljubavlju, jest sljedeći:

Svaku svoju čakru od 1. do 12.-te potrebno je napuniti esencijom Ljubavi. Kod svake čakre zastati (isto kao i gore opisano) u radu s organima u tijelu, zahvaliti joj i ispuniti je Ljubavlju. Ne zaboraviti da čakre imaju prednju i zadnju stranu (sve osim 1. i 7. i onih od 8. do 12. čakre). Svakoj strani čakre uputiti zahvalnost i ljubav. Ići polako…

detoks za iscjeljenje

ZAVRŠNA FAZA

Nakon što obavite sve gore opisano, na kraju uputite Ljubav svim dijelovima svoga cjelokupnog bića koji se nalaze u drugom prostoru, vremenu, dimenziji… i zamolite za cjelovitost u Ja Jesam Prisutnosti.

Također, tražite od svih ostalih (11 dijelova sebe) da očiste u svom postojanju sve što nije zasnovano na Ljubavi (znam da je malo “jak” zahtjev, ali ako idemo ka jedinstvu, odnosno sveukupnom sažimanju u Jednotu, morat će to učiniti i naši ostali dijelovi). Naposlijetku, ipak je ovaj dio koji se nalazi na Zemlji trenutačno onaj koji je zadužen da “skupi u sebe” ostalih 11 dijelova.

POSLJEDICE:

Nevjerojatan osjećaj radosti, „laganosti“ i oslobođenosti. Bolovi su umanjeni ili sasvim nestaju nakon par dana primjene ovog “lijeka”. Kao posljedica davanja ljubavi sebi samom, primjena ove vježbe u vanjskom, odražava se na gotovo trenutačno poboljšanje materijalnog probitka. Znam, nismo to tražili – ali to je nuspojava primjene ovog “lijeka”.

INDIKACIJE:

„Lijek“ upotrebljavati kod svih stanja: prije svega, fizičkih tegoba, zatim emocionalnih problema, ili u ispravljanju naših pogrešnih mentalnih stavova.

atma.hr – 52
KONTRAINDIKACIJE:

Ne postoje. Ovo je jedini lijek u Univerzumu za koji, ne da nisu poznate kontraindikacije, već one zaista ne postoje, jer Ljubav je jedina “stvar” koja liječi sve tegobe, a ne utječe loše na druge organe. Jedino što stvara – trajnu ovisnost (o stalnoj primjeni lijeka).

Na kraju, nemojte misliti da je lako konstantno osjećati ljubav. Naprotiv, već nakon par minuta, osjetimo zamor. Da, iako zvuči čudno, tako je, bez obzira koliko ste osoba otvorena za ljubav ili pozitivna osjećanja uopće. Jer, ovdje se radi o ciljanom izazivanju osjećanja, a ne spontanom… Stoga sam i rekla da davanje ljubavi svakom dijelu svoga tijela, mora biti praćeno pauzama u kojima odmarate i srce i tijelo i prikupljate “dragocjenu količinu” za narednu fazu.

Jasna Luminus – Sanctuary