Jeste li se ikada našli u situaciji s nekom osobom koja vas samo crpi i uzima? Dakle, tu je za vas samo kad ona to želi. Vi ste joj drugi ili treći plan. Uvijek rezerva ako se ne nađe ništa bolje u tom trenutku. I onda očekuju da ste tu za njih kad oni to požele.

atma.hr – 52
I možete nasjesti jednom, realno,  ja sam nasjedala 100 puta. Uvijek iznova isto. Ako nešto kažete, naravno da nećete biti u pravu. Okrenuti će uvijek to protiv vas. Vi ne razumijete. Vi jednostavno ne razmišljate isto.

Jedna stvar ostaje ista, uvijek ste VI VI VI. Nikada ONI.

I tako vi dajete… i svoje vrijeme i energiju, bedasto vjerujući u njihove riječi da ste im važni. Žao mi je, ali niste. Barem ne toliko da bi odvojili vremena za vas. Osim naravno kada njima to paše.

Nemojte krivo shvatiti. Imaju onih i dobrih trenutaka. Trenutaka koji vam se čine predivni. Uživate razgovarajući s njima, osjećate se čak i toplo i voljeno. No, opet, samo kad oni to požele. Kad osjete potrebu za ljubavi i pažnjom.

Pa tko ne voli ljubav i pažnju? I onda vi uvijek iznova dajete i dajete i dajete, a s vremenom se osjećate sve gore i gore. Dok jednom možda ne puknete, ili birate to držati u sebi, pa pucate samim sa sobom.

banner za knjige KUHARICE 1

Kako god, niti jedna od ovih opcija nije povoljna za vas. Razmislite.

Uvijek ste neka tamo opcija, nikada prioritet. Ne vjerujte u riječi. DJELA DJELA DJELA.

I sljedeći puta kada se nađete u ovakvoj situaciji mogli biste jednostavno reći „ne“ njima, a „da“ sebi i radije uživati u društvu vlastitom i samoći, znajući da ste u miru barem.

Nema apsolutno ničega lošeg u tome. Dapače.

Napisala: Marina Knüsel