Foto: pexels.com

Voli sebe! Ako nećeš ti, tko će? Jeste li se u stanju ujutro pogledati u ogledalo i jasno i glasno reći: VOLIM TE? Mi smo sami sebi najbliži. To ne znači da druge ne volimo ili da ih mrzimo. Tek kada zavolimo sebe počnemo voljeti i sve ostale.

atma.hr – 52
Voli sebe

Ako nećeš ti, tko će? Jeste li u stanju ujutro pogledati se u ogledalo i jasno i glasno reći: VOLIM TE? Nekima će se dlanovi ovlažiti na samu pomisao da moraju sebe (ma kako lijepi bili) pogledati u oči i reći nešto lijepo. Vjerujte da sam i sam imao tih problema. Nije ugodno.

Mi smo sami sebi najbliži. To ne znači da druge ne volimo ili da ih mrzimo. Tek kada zavolimo sebe počnemo voljeti i sve ostale. Iskreno. Jer smo svi mi povezani. Neraskidivo.

Budi svjestan svojih misli

Ti nisi tvoje misli. Ti nisi ni to tijelo. Onda se prestani poistovjećivati s takvim glupostima što ti prolaze kroz glavu. Naše misli dolaze iz uma, a um je ili naš najveći neprijatelj ili najbolji prijatelj. Dugo vremena u ovom životu nam nanosi samo štetu. Sve do trenutka kada ga prestanemo uzimati zdravo za gotovo.

atma.hr – 52
Ne vjerujte uvijek ono što mislite. To nije zdravo. To šteti srcu. Sve dok misli vode vaš život ne možete očekivati ništa dobro od života. Morate uzeti stvari u svoje ruke i pokazati tko je gazda u kući. Meditirajte. Obuzdajte negativne misli.

Eckhart Tolle bazira svoje učenje o tome da se odvojimo od misli. Sva patnja koja nam se događa dolazi iz uma.

Poslušaj svoje srce

Ovo je važno ako želite napraviti nešto pozitivno u životu. Intuicija je bitan faktor za uspjeh, ali to dolazi tek kada zavolite sebe i umirite divlji um. Onda se vrata percepcije otvaraju širom.

Carl Gustav Jung je obilazio indijanska plemena i od njega dolazi ova kratka priča koliko je važno misliti srcem:

-Vidi,- rekao mi je Pueblo poglavica Ochwia Biano, – kako bijelci ne liče na čovjeka. Njihove usne su tanke, nosovi šiljasti, lica su im izbrazdana i izobličena, njihove su oči ukočene, one uvijek nešto traže. Što traže? Bijelci uvijek nešto žele, oni su uznemireni i nespokojni. Mi ne znamo što žele. Mi ih ne razumijemo. Mi vjerujemo da su oni ludi.

banner za knjige nulta frekvencija

Pitao sam ga zašto misli da su bijelci ludi?

Odgovorio je:

Oni kažu da misle glavom.

Pa naravno, čime ti misliš? – upitao sam ga.

Mi mislimo ovim! – rekao je i pokazao na SRCE:

Autor: Neven Ilak