Prvi put kad sam u životu odlučila osloniti se isključivo i samo na sebe, shvatila sam koja snaga u meni spava i polako je probudila. Da priznajem, savršeno je imati oslonac u drugima, no najveći dar i procvat naše svijesti ka ljepoti postojanja, kreativnosti koju posjedujemo i duha kojim smo bogati možemo spoznati u trenucima kad se oslonimo sami na sebe.

atma.hr – 39

Savršeno je dobivati priznanja i komplimente za svoj rad, trud i energiju koju s ljubavlju ulažemo u nešto, no najveće priznanje nama samima jest onaj trenutak kada postanemo svjesni vlastitih sposobnosti, bojazni s kojima se nosimo i mogućnošću našeg duha da pomiri dušu i razum.

Jednom, negdje davno pročitala sam rečenicu tipa tko bi bio onaj tren da te netko ispali nekamo daleko, npr. svemir, tamo gdje nitko ne zna za tebe, nikoga dakle nije briga tko si, kako izgledaš, kakav je tvoj karakter, pogled na bilo što što postoji, tko bi onda bio? Pa sam se lagano prepustila onim situacijama koje mi je život donosio i pokušala saznati, tko sam ja dok nitko ne zna da postojim. Samim time prvenstveno sam se počela oslanjati na samu sebe u svemu.

Moje mišljenje, znanje i reakcije su bile isključivo ono što me motiviralo, vodilo i bilo ono što mi je davalo sve veće i veće zamahe i vjerovanju u sebe. Ubrzo sam shvatila vlastitu snagu koja me vodila s lakoćom svim ciljevima kojima sam upotpunjavala vlastito postojanje. Nisam trebala potvrde drugih ili njihovu pomoć kako bi se na poimanju vlastitosti osjećala bolje, kvalitetnije ili prihvaćenije.

atma.hr – 39

Često ljudi omaškom sliku o vlastitom imidžu zamijene potvrdama drugih i zaborave vlastite želje, mogućnosti i kreativnost koja se skriva u njima, čekajući odobravanje, povlađivanje ili makar nečije tuđe mišljenje. Stvari su ustvari vrlo jednostavne, otkrivajući sebe otkrivamo snagu u sebi za koju možda nikad ne bi znali da je ondje. Oslanjajući se u potpunosti na sebe u svim situacijama, je ustvari pokazatelj vjere u sebe i naravno ljubavi prema sebi. Definitivno ne treba se prepustiti situacijama u kojima ne znamo vlastite sposobnosti jer si u stvari nismo usudili dopustiti jednostavnu stvar kao što je vjera u sebe.

Snaga koju imamo u sebi je stanje duha koje nas vodi kroz život, na svim poljima i lijepo je znati da možemo uspjeti sami, jer se volimo, vjerujemo si i motiviramo sami sebe i druge da budu najbolje što mogu ili pak žele biti. Jest da su to sitnice koje bi bile fantastične da naučimo u svom domu, odmalena, no nikad nije kasno samom sebi ukazati na moć duha koji imamo i prepustiti se vjerovanju u sebe.

Život je fantastičan i donosi raznovrsne trenutke, a najveća nagrada nam može biti znanje da smo mnogo naučili, postigli i da i dalje želimo rasti, stasati. Jer nema ljepšeg osjećaja znati svoje sposobnosti i još ih moći upotrebljavati u svakodnevnom životu.

Otkrij #snagu u sebi

Nera Crnčić

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje