Obilježavanje važnijih sretnih događaja u životu, mogu se izraziti cvijetom ili buketom cvijeća. Za takve prilike biraju se cvjetovi vedrih boja koje ocrtavaju veselo raspoloženje.

Ako ste sentimentalnog duha, možete donijeti prešano cvijeće. Njihov je vijek dulje održan te će lijepo izgledati u foto albumima sa slikama sretnih trenutaka.

atma.hr – 78
Orhideje

Jedinstvenog izgleda i prepoznatljivosti, orhideje kao rezano cvijeće imaju dulju postojanost u odnosu na ostalo cvijeće. Savršen su poklon na promocijama diploma, te svaka boja obilježava drugo značenje. Ljubičasta orhideja idealna je za supružnika koji je upravo diplomirao jer se time ističe divljenje i poštovanje njegova postignuća. Žuta orhideja označuje radost i nove početke, koja bi više odgovarala prijateljima ili članovima obitelji. Narančastom orhidejom se dragoj osobi iskazuje ponos zbog njezinog uspjeha.

Orhideja

Ruže

U slučaju nedostatka ideja, ruže su, kao klasično cvijeće, uvijek dobar izbor. Buket ruža može biti u crvenoj boji ili u kombinaciji više njih. Žutim se ružama na razigran pristup iskazuju radost i divljenje, dok narančaste iskazuju jedinstvenost i entuzijazam. Iako crvene ruže inače simboliziraju ljubav, one na savršen način izriču „Volim te!“.

Iako ih se asocira s romantikom, buket ruža također može biti poklon za rođendan. Bijele ruže označavaju iskrene namjere i ljubav. Žute ruže simboliziraju polet i pozitivne misli. Ružičaste ruže, međutim, znače uvažavanje i divljenje.

ruze

atma.hr – 75
Omiljeno cvijeće

Buket cvijeća koji će vjerojatno najviše razveseliti slavljenika za rođendan je buket sačinjen od njegovog omiljenog cvijeća, ali i ono koje prikazuje mišljenje i osjećaje o slavljeniku. Primjerice, ružičastim klinčićem iskazuje se zahvalnost, dok bijelim klinčićem uspomene. Potočnice simboliziraju vječno sjećanje, a jasmin naklonost i eleganciju. Gardenija predstavlja radost, a žuta ruža prijateljstvo.

klinčić

Sezonsko cvijeće

Svaki je cvijet povezan sa svakom stranicom kalendara. Kao rođendanski poklon, možete slavljeniku pokloniti cvijeće koje je povezano s mjesecom njegova rođenja. Tako primjerice, ako je osoba rođena u ožujku, pošaljite joj proljetne narcise. Također, ako je rođena u lipnju, poklonite joj buket ruža.

Narcisa

Ljekovito i začinsko bilje

Za prijatelja koji se useljava u novi prostor, začinsko bilje jest vrlo praktičan i dekorativan poklon. Omiljeno začinsko bilje ili manji začinski vrt, ispunit će dom svojim atraktivnim mirisom.

cup leaf spring leaves

atma.hr – 75
Sukulenti

Bilje za koje nije potrebno puno pažnje i truda interesantan su poklon za useljenje. Dostupni su u velikom broju zelenih pa do ljubičastih nijansi koje će se savršeno uklopiti u svaki prostor.

sukulenti

Spatifilum

Raskošnog izgleda i neodoljivih bijelih cvjetova, spatifilum ne zahtijeva puno pažnje. Sjajnih i bujnih zelenih listova, unijet će toplinu u svaki dom.

Spatifilum

Autor: Webgradnja.hr